Вівторок, 2024-04-16, 2:44 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Рівненська федерація шахів

Новини з регіонів

Головна » 2015 » Липень » 28 » 7 етап Кубка Володимирецького району - 2015!
7:27 AM
7 етап Кубка Володимирецького району - 2015!
Літня липнева спека провокує людей на відпочинок поза межами традиційних місць проживання. Наші ж шахісти намагаються поєднати корисне з приємним. З однієї сторони активний відпочинок, а з іншої угамування та реалізація власного хобі. Власне тому шахові гран-прі у нашому районі збирають багатьох учасників з різних районів нашої області. Черговий сьомий етап річного шахового марафону відбувся у неділю 26 липня у селі Більська Воля. Учасників змагань гостинно зустрічали у сільській школі. Простора та комфортна спортивна зала, а також частування від господарів сприяли тому, щоб змагання відбулись в найкращих умовах. Турнір зібрав 26 шахістів. Окрім господарів змагань були також представлені Сарни, Дубровиця, Березне та Костопіль. Грали за швейцарською системою у дев'ять турів незвичний бліц. Організаторами було задумано, що контроль часу буде здійснюватись в залежності від рейтингу шахістів. Коливання складали від 5 до 10 хвилин. Так ті, хто має національний рейтинг до 1900 мали 10 хв. на партію; до 1950 -9; до 2000 – 8; до 2050 – 7; до 2100 – 6; від 2100 – 5хв.; Такий несподіваний формат надавав певну фору слабшим гравцям, дещо нівелював перевагу лідерів, а загалом додавав безкомпромісності та гостроти змаганням.

Cтартові тури відрізнялись обережністю. Відчувалось, що кожен з суперників лише адаптується до жорстких часових обмежень. У всіх більш-менш рівних позиціях опоненти без вагань погоджувались на нічийний підсумок. Одноосібним лідером після трьох турів став представник Дубровиці Андрій Ткачук. Об’єктивного виду картина змагань набула після того, як претенденти на лідерство переграли між собою. В результаті впертих та гострих партій після сьомого туру все тим же впевненим лідером почувався Ткачук, маючи пів очка переваги. Як виявилось вирішальним став передостанній тур в якому Ткачук переміг Римарчука. Варто сказати, що останній мав гарну позицію та можливість аби перемогти, але граючи дуже розслаблено, опинився в цейтноті і в підсумку програв за часом. В той же час суперники лідера Жакун та Андрєєв зіграли в нічию, а Параниця молодший, мало того, що обірвав батьківські надії на перемогу вигравши сімейне дербі, так ще й зробив Ткачука майже не досяжним. Перемогу на етапі де-юре зафіксували після обопільно вигідної нічиєї між Ткачуком та Артемом Кузьменко. Наші вітання переможцю! Його результат 7 очок. Друге місце посів Олексій Жакун, третій Петро Іллюк. Їх здобуток по 6,5 очок, але в представника Дубровиці мінімально кращі додаткові показники. Четвертий Параниця Віктор 6 очок і п’ята сходинка дісталась Параниці Олександру – 5,5 очок. Кращий результат серед школярів продемонстрував Артем Кузьменко 5,5. Кращим серед ветеранів (60 і більше) став Володимир Галаган 5 очок.

Всі переможці відзначені грамотами та грошовими призами. Традиційно підведення підсумків відбулось на Білому озері, де гості мали можливість відпочити та насолодитись прекрасними краєвидами нашого Полісся.

Цікавим є той факт, що з усіх переможців цьогорічного кубка ніхто не зумів повторити свого досягнення і ми маємо на даний час нового переможця у кожному з етапів.

Лідером загального заліку лишився Дмитро Андрєєв. Вперто його переслідує Олексій Жакун. Третій Параниця Віктор, четвертий Андрій Ткачук, п’ятий Андрій Клімцов. Нагадую, що до обрахунку беруться сім кращих результатів. Тому з кожним наступним етапом загальна картина матиме більш об’єктивний та справедливий вигляд.

Наступний етап відбудеться на день селища Володимирець 28 серпня 2015 року. До участі запрошуються усі бажаючі.

Турнірна таблиця:


Фоторепортаж з місця події:



За матеріалами volchess.rv.ua.


Категорія: Володимирецький р-н | Переглядів: 616 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]