П`ятниця, 2024-04-19, 4:27 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Рівненська федерація шахів

Новини з регіонів

Сніговий весняний колапс не зумів стримати охочих позмагатись у шахи. В межах відкритого кубка Сарненського району і в третьому його етапі до селища Клесів з’їхались чотири десятки учасників з різних куточків області. Приємним є також той факт, що поруч з дорослими грала значна кількість місцевої малечі, а також старших школярів – вихованців здолбунівського шахового майстра Йосипа Борзенка. Традиційно зіграли за швейцарською системою у 9 турів з контролем часу по 15 хв кожному. Зігравши чотири тури з результатом по 3,5 очок лідирувало тріо: Андрєєв, Жакун та Параниця Олександр. То ж у наступних двох турах лідери грали між собою. Результати двобоїв наступні: Жакун б ... Читати далі »
Категорія: Сарненський р-н | Переглядів: 416 | Додав: Admin | Дата: 2018-03-20

Цікавий турнір відбувся в міств Сарни з нагоди Дня народження вправного шахіста, доброго друга, цікавої і приємної людини Віктора Макаревича. Це вже другий подібний турнір, який по складу учасників нагадує чемпіонат м. Сарни. Але все по-порядку. З перших турів лідерство захопили Олександр Абрамчук та Олександр і Віктор Параниці. До середини турнірної дистанції вони встигли переграти між собою (всі партії завершились внічию) і після п’ятого туру без поразок всі троє мали в своєму активі по 4 очка. Після семи турів у лідируючої трійки було вже по 6 очок і доля призового п’єдесталу була вже вирішена. Залишилося лише визначити в якому порядку розташуються лідери. Перши ... Читати далі »
Категорія: Сарненський р-н | Переглядів: 371 | Додав: Admin | Дата: 2018-03-16

Реноме лідера підтвердив у другому етапі кубка Володимирецького району Дмитро Андрєєв. Турнір відбувся в комфортних умовах в приміщенні ЗОШ №1 міста Вараш. І хоча склад учасників налічував багато вправних майстрів, які могли нав’язати боротьбу представнику Володимирця та все ж продемонстровані результати виявили беззаперечну перевагу минулорічного чемпіона. Зі слів самого Дмитра гра у цьому етапі йому вдавалась. Підтвердженням цього є те, що він зумів набрати вісім очок при двох нічиїх та без конкуренції став переможцем звітного турніру. За друге місце сперечались Жакун, Чернєцов, Кукла та Параниця. Надзвичайно гострою видалась партія восьмого туру між Чернєцовим ... Читати далі »
Категорія: Володимирецький р-н | Переглядів: 437 | Додав: Admin | Дата: 2018-03-16

Успіхом Йосипа Борзенка завершився другий етап відкритого кубка Сарненського району з шахів 2018! Турнір проведений з нагоди пам’яті героїв Небесної Сотні. Варто зазначити, що участь у змаганнях прийняли майже півсотні учасників з різних районів області. Зіграли за швейцарською системою у 9 турів з контролем часу 15 хвилин до закінчення партії кожному. Також треба зауважити, що заради перемоги здолбунівському майстру довелось пройти складний тернистий шлях у гострій боротьбі з опонентами. Більше того, принаймні у трьох партіях лише багатий турнірний досвід та технічна підготовленість дозволили здолати своїх суперників. Та про все по-порядку. Троє шахістів зуміли пр ... Читати далі »
Категорія: Сарненський р-н | Переглядів: 410 | Додав: Admin | Дата: 2018-02-19

Багатообіцяючим видався старт цьогорічного відкритого кубка району. Як і минулі роки розпочинав шаховий сезон етап у селі Довговоля. Позмагатись зібрались 23 шахісти. Зіграли у швидкі шахи по 15 хвилин на партію кожному за швейцарською системою у 9 турів. Вдалий старт видався у Кота та Андрєєва, які перших своїх трьох опонентів здолали без втрати очок. На відстані у пів-очка від них перебували Римарчук та Клімцов. Більше того, школяр із Вараша зумів розвинути свій успіх і в наступних трьох турах у результаті чого феноменально набрав 6 із шести можливих. На цьому етапі, тобто після шести турів, від нього на очко відставали Андрєєв та Жакун. Наступні партії визначи ... Читати далі »
Категорія: Володимирецький р-н | Переглядів: 462 | Додав: Admin | Дата: 2018-02-05

Перший шаховий фестиваль у Новому році пройшов у Володимирецькому районі. Традиційно, за підсумками минулорічних кубкових баталій відібрались кращі представники для участі у відкритому чемпіонаті Володимирецького району – 2018! Таким чином, у фінальному турнірі прийняли участь 10 сильніших шахістів з чотирьох найбільш активних та ігрових районів. Зіграли за коловою системою з класичним контролем часу. Також окрім основного турніру місцеві учасники розіграли першість у другому дивізіоні. З різних причин у втішному змаганні замість запланованих десяти учасників зіграли лише шестеро. Тож про все по-порядку. Розпочали стримано та акуратно, хоча й вже у стартових турах ... Читати далі »
Категорія: Володимирецький р-н | Переглядів: 429 | Додав: Admin | Дата: 2018-01-23

Відпочивши за Новорічні свята та набравшись сил після насиченого подіями 2017 року сарненські шахісти зібралися в клубі «Біла тура» смт.Клесів для підведення підсумків минулого року та намітили плани на рік прийдешній. Після чого провели бліц-турнір в 9 турів з контролем часу по 10 хвилин на партію кожному учаснику. Вдало розпочали турнір Юрій Римарчук з Володимирця, сарненчани Віктор Параниця, Василь Якимчук, Володимир Галаган та Андрій Толочик з Костополя, що впевнено захопили лідерство після п’ятого туру. Однак попасти в призери з них зміг лише Віктор Параниця, а перемогли ті хто краще розрахував свої сили на всю турнірну дистанцію та вдало провів фінішний відрі ... Читати далі »
Категорія: Сарненський р-н | Переглядів: 400 | Додав: Admin | Дата: 2018-01-18

За традицією на Різдво у Здолбунові відбувся турнір пам’яті Гната Микитюка (1942- 1996). Земляки вже вдвадцяте вшанували пам’ять самовідданого шахіста, світлої і щирої людини, чемпіона Рівненщини 1976 року. Перший меморіал відбувся у 1997 році з ініціативи Олександра Ковальчука – батька президента Федерації шахів Рівненщини Володимира Ковальчука. Тоді переможців було два – дворазовий чемпіон Рівненщини Віктор Корольов і Михайло Бедратий, до речі, учасник і 20-го меморіалу. А цього разу 23 шахісти змагались у 9 турів за швейцарсько системою, рапід 20 хвилин + 10 секунд, обрахунок рейтингу FIDE-rapid, офіційна назва турніру «Gnat Mykytiuk 20th Memorial – Zdolbuniv 201 ... Читати далі »
Категорія: Здолбунівський р-н | Переглядів: 488 | Додав: Admin | Дата: 2018-01-09

Визначенням абсолютного чемпіона Сарненського району завершився шаховий сезон 2017 року. До фінального турніру були запрошені кращі шахісти за підсумками розіграшу відкритого кубка 2017. Таким чином, 12 спортсменів зійшлися в особистих протистояннях, що були організовані за коловою системою в 11 турів з класичним контролем часу. Відразу можна констатувати, що вдруге переможцем зі значним відривом від інших став представник Дубровиці Олексій Жакун. Зі старту турніру його переможна стратегія принесла результат, який вилився у 5,5 очок із шести турів. Втрата очок для Олексія відбулась лише тактичною нічиєю проти безпосереднього конкурента Олександра Параниці, решту оп ... Читати далі »
Категорія: Сарненський р-н | Переглядів: 417 | Додав: Admin | Дата: 2017-12-18

Завершальний шаховий турнір року, що минає, відіграли на Володимиреччині. Дев’ятий етап відкритого кубка району зіграли у Рафалівці в просторому та гостинному приміщенні кафе ,,Спокуса’’. До участі зібрались 28 шахістів з числа постійних учасників гран-прі. Як відомо доля загальної перемоги у шаховому сезоні була визначена заздалегідь. То ж лауреат року – переможець відкритого кубка 2017 Дмитро Андрєєв у звітному турнірі не грав. Окрім Дмитра також не грали сарненські майстри Параниці та Галаган. В таких умовах безальтернативним фаворитом турніру був Олексій Жакун. Власне він і підтвердив свій клас здобувши переконливих 8 очок з 9 та став переможцем етапу. Нав’яз ... Читати далі »
Категорія: Володимирецький р-н | Переглядів: 462 | Додав: Admin | Дата: 2017-12-13

« 1 2 3 4 ... 14 15 »