П`ятниця, 2024-03-29, 5:53 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Рівненська федерація шахів

Новини з регіонів

Головна » 2015 » Серпень » 3 » Кубок Здолбунова - 2015!
8:51 AM
Кубок Здолбунова - 2015!
1-2 серпня в Здолбунові пройшов один з традиційних турнірів регіону - Кубок Здолбунова. На старт вийшло 16 шахістів (12 місцевих і 4 легіонери з Рівного , Костополя і Острозького району). Турнір зібрав досить сильний склад. Були представлені найкращі місцеві шахісти за виключенням Борзенка Йосипа. Грали по круговій системі по 20 хв. кожному до закінчення партії. Здавалося, за головні призи будуть змагатися рейтинг-фаворити турніру Кошмак Ю. Б., Кононець І. і Кирилюк А.А., але несподівано, після першого дня змагань, лідерську гонку очолили Демянюк А. і Кононець І. (по пів очка втрачених) і Павленок В., щоправда, Андрій не зустрічався з головними конкурентами. Другий день змагань приніс досить цікаву розв’язку. Спочатку Кононець І. з Кирилюком А. в досить напруженому поєдинку грають в нічию (Анатолій Арсентійович в ендшпілі з лишнім пішаком підставляє коня, але позиція всерівно виходить нічийною, в зв’язку з малою кількістю матеріалу), в той час, як наймолодший учасник змагань Демянюк А.перемагає Кошмака Ю.Б. і очолює лідерську гонку. Потім, в принциповому поєдинку, ветеран здолбунівських шахів Кирилюк Анатолій обігрує молодого шахіста Андрія і виводить на перше місце Кононця Ігоря. Розв’язка наступила в останніх двох турах. Спочатку Кононець Ігор попадає під зв’язку, програє фігуру і досить важливу партію Борисюку П.І., і в результаті його наздоганяє Кирилюк А. А в останньому турі Анатолій Арсентійович впевнено перемагає Бриля В. і фіксує за собою перше місце, в той час як Кононець Ігор грає в нічию з Демянюком Андрієм і два малодих шахісти закріплюють за собою друге і третє місця. На фініші турніру додав і Кошмак Ю.Б. – за ним четверте місце, а п’яте і останнє призове місце, перегравши в вирішальному поєдинку Павленка В., посів Прокопчук Олег.

Турнір проходив в дитячій бібліотеці, там же, паралельно проходила і фотовиставка, що є досить гарним місцем проведення змагань, адже в сучасному світі елітні шахові турніри намагаються проводити в місцях, що сприяють культурному розвитку людей (музеях, художніх галереях та ін.).

Призери змагань нагороджені грамотами і призами, а переможець також отримав і перехідний кубок.

Мабуть закономірно, що Кубок Здолбунова виграв саме здолбунівчанин Кирилюк Анатолій, залишивши за собою претендентів з інших районів, а саме костопільчанина Кононця Ігоря і рівнянина Демянюка Андрія, які під час турніру лідирували і мали сподівання на перемогу в турнірі.

Приємно, що Здолбунівщина являється одним з найактивніших регіонів, де шанують, не забувають і підтримують гарні шахові традиції.

Турнірна таблиця:



Матеріал надав - Ігор Кононець


Категорія: Здолбунівський р-н | Переглядів: 590 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]