Вівторок, 2024-04-23, 6:01 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
omatvijchuk1969

Рівненська федерація шахів

Новини з регіонів

Головна » 2017 » Січень » 8 » Підсумки шахового сезону на Володимиреччині!
1:29 PM
Підсумки шахового сезону на Володимиреччині!
У 2016 році Володимиреччина провела 13 шахових стартів: чемпіонат району, 11 етапів Кубка та командний турнір. Загальна кількість учасників Кубка - 106 шахістів, які представляли Володимирецький, Дубровицький, Сарненський, Березнівський райони, міста Рівне та Вараш. На командник приїхали гості з Червонограду (Львівська обл.), які, власне, і стали переможцями турніру. Рік відкривав чемпіонат району з шахів, в якому 10 кращих шахістів, за підсумками Кубка-2015, виборювали почесне звання. У запеклій боротьбі перемогу (7 очок) здобув володимирчанин Дмитро Андрєєв, який на 0,5 очка випередив рейтинг-фаворита турніру Петра Іллюка з Березного. Третім став сенсаційний Володимир Галаган з Сарн, який увійшов у десятку як "перший запасний", змінивши Василя Данилюка з Рівного. Що ще раз доводить конкурентність та непередбачуваність наших змагань. І, переконані, це підтвердить і цьогорічний чемпіонат, який стартує вже 14 січня.

Найбільш інтригуючим був Відкритий Кубок Володимирецького району. Саме цей турнір, який триває весь календарний рік, вже став візитівкою нашого району. Безпосередньо саме за організацію проведення цього турніру нашу Федерацію було визнано кращою в області у 2015 році. І саме це дало потужний поштовх розвитку шахів у Північному регіоні Рівненської області. Зокрема, відзначаємо суттєвий прогрес шахової федерації з Сарненського району. Щиро радіємо за наших колег, адже ми не конкуренти, а однодумці! І всі ми стоїмо на тому, щоб в майбутньому у фіналі чемпіонату України з шахів (який, до речі, цього року проходив у Рівному, за що окрема подяка обласній федерації, яка своєю роботою надихає і нас на подальші звершення) грав шахіст з нашої області! І, дивлячись, на бурхливий розвиток та популяризацію шахів на Рівненщині ми не просто віримо, ми впевнені у досяжності цієї мети!

Власне, до спортивної складової. Переможцем став кандидат у майстри спорту Дмитро Андрєєв (206 балів), який, таким чином, продовжує бути єдиним володарем престижного трофея за всі 8 років існування Кубка. Цього разу, вперше за останні роки, він також став "гвардійцем" турніру, не пропустивши жодного етапу. Таке ж звання отримали місцеві шахісти Андрій Клімцов та Ігор Губеня. Щоправда навіть це не допомогло їм потрапити у десятку (Клімцов став "першим запасним"). Нагадаємо, що до загального обрахунку береться 7 кращих результатів з 11 можливих - це дещо урівнює шанси для немісцевих шахістів.

І якщо доля загальної перемоги, була відома за пару етапів до фінішу, то за призові місця велася справжня боротьба до "останнього патрону". Розв'язка якої прийшла на останній тур останнього етапу! Отже, набравши 164 бали другим став Параниця Віктор з Сарн, який на 2 бали випередив свого сина Олександра! А вилетів з трійки Андрій Ткачук з Дубровиці, в якого 160 балів! Замкнув п'ятірку ще один представник Дубровиці Олексій Жакун (149 балів). Краща п'ятірка Кубка була нагороджена грошовими преміями. Також у десятку ввійшли Кукла Петро (Вараш), Іллюк Петро (Березне), Галаган Володимир і Абрамчук Олександр (Сарни) та Юрій Римарчук (Довговоля). Вони й зустрінуться на чемпіонаті, який обов'язково порадує нас напруженою грою та несподіваними результатами!

ГО "Володимирецька районна шахово-шашкова федерація" щиро дякує головному спонсору шахових стартів у 2016 році відомому меценату нашого регіону Віктору М'ялику. А також профспілковому комітету ,,Володимирецького лісового господарства’’. Приємно, що не лишились осторонь від шахового руху і місцеві підприємці. За їхні кошти у році, що минув були придбані комплекти турнірних шахів, дощок та годинників, а також за їхнього сприяння була профінансована діяльність районного шахового сайту – volchess.rv.uа. То ж оргкомітет щиро дякує керівникам склад-магазину ,,Молоток’’ (А. Діжурко), ,,Будгуртівні’’ м. Вараш (С. Олеш), ,,Деревообробник’’ (Р. Лукша), БЦ ,,Інтер-ТЕХ’’ (О. Троневич), ТЦ ,,Полісяни’’ (О. Охремчук), а також підприємцям Р. Мечкалу та В.Безушку.

P.S. Ми також щиро вітаємо резидентів нашого Кубка: Іллюка Петра, Данілюка Василя та Галія Артема з отриманням звання КМС!

З повагою та найкращими новорічними побажаннями, ГО "ВРШШФ".

За матеріалами volchess.rv.ua.


Категорія: Володимирецький р-н | Переглядів: 373 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]