Вівторок, 2024-04-23, 7:50 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Рівненська федерація шахів

Новини з регіонів

Головна » 2015 » Січень » 22 » Турнір в Костополі з нагоди Різдвяних свят!
11:42 AM
Турнір в Костополі з нагоди Різдвяних свят!
18 січня в приміщенні шахово-шашкового клубу “Сузір’я” з нагоди Різдвяних свят та 71-річниці визволення міста Костопіль від німецько-фашистських загарбників відбувся черговий традиційний турнір “При свічках”. Цього року вдалося зібрати досить непоганий склад (11 учасників) з місцевих шахістів: постійні призери костопільських турнірів Лада Андрій, Кононець Ігор, Літвін Володимир, найактивніший учасник етапів кубка області серед костопільчан Толочик Андрій, давно не гравший “в домашніх турнірах”, проте вдало виступаючий в обласних змаганнях Затирка Максим, а також наші юні “зірочки”, які вже гучно заявили про себе в обласних дитячих змаганнях Іванчук Сергій, Булик Кирил та Чернадчук Валерій.

Лідер костопільських шахів Лада Андрій вкотре показав свій клас, вигравши всі партії. І, як завжди, боротьба велася за 2 і 3 призові місця. З початку турніру в перед вирвалися три шахісти Лада А., Літвін В. і Алексійчук С., при чому, перший переміг одного з головних конкурентів Кононця І., а двоє інших “пройшлися” по Затирці . Максим стартував досить невдало: з двох поразок. Толочик А. грав з перемінним успіхом: перемагав більш слабших суперників і програвав сильнішим.

В 6-му турі Затирка і Кононець грають в нічию, а Літвін перемагає Алексійчука і продовжує свою переможну ходу разом з Ладою. В 8-му турі, Лада перемагає Затирку і Максиму залишається лише сподіватися на “осічку” Кононця і Літвіна, щоб “зачепитися” за призові місця. В 9-му турі в принциповій зустрічі Кононець-Літвін, перемогу святкує перший. І, навіть несподівана поразка в наступному турі від Алексійчука, дозволила Ігорю посісти 2-ге місце. Щоправда, паралельно програє і Літвін Володя Іванчуку І., а в 10-му турі і Ладі А.

Фінішна пряма розставила переможців наступним чином:
1.Лада Андрій (10 з 10), 2.Кононець Ігор (7,5 з 10), 3.Літвін Володимир (7 з 10).

Окремим заліком ішли діти, які показали досить непогану гру, але їм бракувало досвіду. Багато перспективних позицій було програно через брак часу. Будемо сподіватися, що в майбутньому наше юне покоління складе достойну конкуренцію своїм, більш іменитим землякам. Отже, в дитячому заліку, як і в дорослому, свій лідер Іванчук Сергій посів 1-ше місце, 2-й Булик Кирил і 3-й Чернадчук Валерій.

По закінченню турніру всі переможці були нагороджені цінними призами, грамотами і медалями. Козак Олександр Борисович висловив слова вдячності шахістам, які гідно представляють наш район на обласних змаганнях і відзначив високе 2-ге місце в номінації “командний переможець” етапів кубка області 2014 (попереду лише м.Рівне), а також подякував всім учасникам за те, що не забувають “рідний дім” і збираються на такі домашні турніри.

Фоторепортаж з місця подій:



Матеріал надав - Ігор Кононець


Категорія: Костопільський р-н | Переглядів: 575 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]