П`ятниця, 2024-04-19, 2:26 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Рівненська федерація шахів

Новини з регіонів

Головна » 2014 » Грудень » 22 » Турнір в селі Хорів пам’яті Сергія Старухіна!
1:35 PM
Турнір в селі Хорів пам’яті Сергія Старухіна!
21 грудня 2014 року в приміщені будинку культури села Хорів відбувся традиційний шаховий турнір присвячений пам’яті місцевого вчителя фізкультури, ветерана спорту Сергія Григоровича Старухіна. На запрошення організаторів відгукнулись 11 шахістів з Острозького та Здолбунівського районів та міста Рівне. Змагання проводились за коловою системою з контролем часу по 15 хвилин на партію кожному учаснику. Спонсорами турніру виступили відділ виховання, молоді та спорту Острозької РДА та Хорівська сільська рада в особі сільського голови Гулька Юрія Олександровича, який, слід відзначити, постійно підтримує шахові ініціативи місцевих шахових активістів.

Перші тури змагань пройшли без сенсацій - фаворити здобували перемоги. Перша несподіванка відбулася в третьому турі, коли Олексій Стецюк, граючи чорним кольором зумів зачепитися за нічию в партії з рейтинг-фаворитом турніру, кандидатом в майстри спорту зі Здолбунова Анатолієм Кирилюком. В подальшому сенсації відбувалися майже в кожному турі, що до максимуму „сплутало карти” в турнірній таблиці. Так в 4 турі Валентин Шаранський чорними переграє того ж таки Анатолія Кирилюка, а Олександр Сорокін білими обігрує дворазового переможця даного турніру рівнянина Василя Данилюка, в 5-му турі він же чорними відбирає пів-очка у Анатолія Кирилюка. Переможну ходу Олександра лише у 8-му турі вдалося загальмувати знову ж таки Олексієві Стецюку – нічия. Перед цим Олексій Стецюк в 7-му турі білими теж несподівано переграє Валентина Шаранського. В результаті цього „параду несподіванок” на останній тур учасники підійшли з таким доробком: лідер - Василь Данилюк, який після поразки він Олександра Сорокіна зумів зібратися і втратив лише пів-очка з Анатолієм Кирилюком – 7,5 очок, 2-ге місце Олександр Сорокін – 7 очок, але він вже всі свої партії завершив, 3-4-те місця Анатолій Кирилюк та Валентин Шаранський –по 6,5 очок, 5-6-те місця – Олексій Стецюк та Валерій Бриль – по 6 очок (і їхнє очне протистояння в останньому турі).Останній тур завершився без сенсацій. Єдина партія, де могла бути інтрига завершилася прямою матовою атакою Валерія Бриля в партії зі Стецюком. Як наслідок, перемогу в турнірі втретє поспіль здобув рівнянин Василь Данилюк, а за інші місця довелося рахувати коефіцієнт Бергера, причому як за друге так і за четверте. І в обох випадках долю місць визначили мізерні 0,25 бала. Так завдяки коефіцієнту Бергера друге місце посів острожанин Валентин Шаранський, третє у Анатолія Кирилюка, четвертим став Валерій Бриль, а Олександр Сорокін, який перед останнім туром йшов на 2-му місці, задовольнився лише 5-ю сходинкою.

По завершенню змагань кубком, грамотами, медалями та грошовими призами було нагороджено перших 5 учасників, крім того грамотою було нагороджено найстаршого учасника турніру Станіслава Рудюка, а почесним значком відділу виховання, молоді та спорту Острозької РДА ідейного організатора турніру та справжню „грозу авторитетів” даного турніру Олексія Стецюка.

Турнірна таблиця:

1. Данилюк Василь (м. Рівне) – 8,5 очок
2. Шаранський Валентин (м. Острог) – 7,5
3. Кирилюк Анатолій (м. Здолбунів) – 7,5
4. Бриль Валерій (с. Оженин) – 7
5. Сорокін Олександр (с. Хорів) – 7
6. Стецюк Олексій (с. Бродівське) – 6
7. Гаврилюк Анатолій (с. Оженин-1) – 4
8. Олешко Микола (с. Оженин) – 3
9. Рудюк Станіслав (с. Оженин-1) – 2,5
10. Сорокін Валерій (с. Хорів) – 2
11. Кондратюк Вадим (с. Хорів) - 0

Фоторепортаж з місця подій:



Матеріал надав - Валентин Шаранський


Категорія: Острозький р-н | Переглядів: 651 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]