Четвер, 2024-03-28, 8:57 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Рівненська федерація шахів

Новини з регіонів

Головна » 2013 » Листопад » 22 » Турнір в Здолбунові: Михайлу Бедратому – 65!
9:26 AM
Турнір в Здолбунові: Михайлу Бедратому – 65!
Стало гарною традицією шахової спільноти Здолбунова проводити шахові турніри на честь шахістів-ювілярів. Цього разу такий турнір організував на свою честь Михайло Бедратий. Михайлу Антоновичу виповнилося 65. Однак, моложаво підтягнутий, з торсом атлета він явно не тягне на 65. Михайло і зараз у прекрасній спортивній формі – без проблем долає на велосипеді 20 км, а 24 - кілограмові гирі у його мускулистих руках ніби повітряні кулі. А дже у молоді роки займав призові місця з гирьового спорту на районних і обласних змаганнях. Та, що там молоді роки! У 2011 році Михайло виступав у змаганнях (не ветеранських!) і по 25 разів вирвав лівою та правою 24 кг гирі,а штовхнув 2х24 кг однією рукою 13 разів. За фахом інженер-будівельник, більшу частину свого трудового шляху пропрацював майстром, виконробом на новобудовах Здолбунова (поки щось у Здолбунові будувалося). Продовжує працювати і нині не дивлячись на пенсійний вік. Любов до шахів Михайло несе через усе своє життя і за першої можливості грає у шахових змаганнях.

Не зважаючи на «ювілейний» відтінок, турнір пройшов у жорстокій спортивній боротьбі. Переможець визначився лише у останньому 9 турі у партії Кирилюк-Борзенко. Після 8 турів у Анатолія Кирилюка було 7 очок, у Йосипа Борзенка – 6 очок і у р азі перемоги Борзенко наздоганяв лідера і ділив перше місце. Однак Йосип не зміг переграти опонента – нічия. Таким чином, Анатолій Кирилюк виборов перше місце з результатом 7,5 з 9, другий – Юрій Кошмак – 7 з 9, третій Йосип Борзенко 6,5. Знову приємно здивував 87 - літній Михайло Коломійчук, вчинивши у четвертому турі розгром фавориту змагань Йосипу Борзенко. По великому рахунку, ця поразка коштувала Йосипу першого місця.

А по закінченню турніру ювіляр вруча в нагороди переможцям вже у ресторані. І, як завжди, після короткої святкової частини на ресторанних столах зацокотіли шахові годинники. Ювіляр отримав задоволення, а шахісти – прекрасно організований на його честь турнір. Натомість, присутні побажали Михайлу провести у майбутньому шаховий турнір на честь свого 100-річчя!

Турнірна таблиця:

1.Кирилюк Анатолій 7,5 з 9 можливих
2.Кошмак Юрій 7
3.Борзенко Йосип 6,5
4. Намінський Ігор 5,5
5.Прокопчук Олег 5
6.Хоменко Володимир 3,5
7.Дрозд Олексій 3
8.Форманчук Богдан 3
9.Коломійчук Михайло 2,5
10.Макарець Борис 1,5




Матеріал надав - Юрій Кошмак


Категорія: Здолбунівський р-н | Переглядів: 571 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]