Четвер, 2024-04-25, 5:59 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Цитати
Шахматы - это единственная игра, в которой можно добиться победы одной только угрозой мата.(Юмор)
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Рівненська федерація шахів

Головна » 2023 » Січень » 17 » 1 етап Кубка Рівненської області - 2023!
10:43 AM
1 етап Кубка Рівненської області - 2023!
Кубок області

Шахова спільнота Здолбунова навіть у складні воєнні часи не змінює своїх традицій – у 25-й раз на Різдвяні Свята у Здолбунові відбувся турнір пам’яті Гната Микитюка (1942- 1996) – інженера-будівельника, самовідданого шахіста, світлої і щирої людини, чемпіона Рівненщини 1976 року. А започаткував цю традицію ще у 1997 році Олександр Ковальчук – батько Володимира Ковальчука – нинішнього президента Федерації шахів Рівненщини. Перший меморіал Гната Микитюка відбувся у 1997 році. Тоді переможців було двоє – дворазовий чемпіон Рівненщини Віктор Корольов і здолбунівчанин Михайло Бедратий, до речі, незмінний учасник всіх 25-ти меморіалів.

А цього року статус турніру був підвищений до етапу відкритого Кубку області з шахів 2023 року. 38 шахістів зі Здолбунова, Острога, Дубно, Березного, Рівненського району та міст Рівне і Нетішина змагались у 9 турів за швейцарсько системою, швидкі шахи – на партію кожному супернику дається по 10 хвилин з додаванням 5 секунд за хід. Цей турнір зареєстрований і оприлюднений Міжнародною федерацією шахів FIDE, офіційна назва турніру «Gnat Mykytiuk 25th Memorial – Zdolbuniv 2023» , головний суддя змагань Колюх Микола (національний арбітр).

Впевнену перемогу здобув майстер FIDE Микола Гриценко, який зараз вимушено проживає у Млинові як внутрішньо переміщена особа з Херсонської області. В активі переможця 8 очок. Н а очко відстав кандидат у майстри Юрій Кошмак , на третьому місці з 6,5 очками кандидат у майстри Василь Данилюк з Рівного. Кращі результати серед шахістів Здолбунова показали Йосип Борзенко, Олександр Скірканіч, Анатолій Кирилюк.

Перший ветеранський приз у Олександра Іванова з Нетішина, другий у острожанина Валерія Бриля (82 роки , найстарший учасник!), третій у Петра Борисюка із Здолбунова.

У заліку серед дітей кращими стали рівненські школярі Назар Дячук, Іван Мастюк, Роман Крук.

У всіх чотирьох номінаціях кращі спортсмени отримали грамоти, медалі і цінні подарунки від Федерації шахів Рівненської області. Характерна ознака нинішнього часу – тимчасові відключення електроенергії. Закриття турніру і нагородження проходили у темряві при підсвітках ліхтариками та мобілками. Але це не зіпсувало настрою шахістам, навпаки, додало рішучості і віри в краще майбутнє – всі з нетерпінням очікують нових змагань! Добровільні пожертви від учасників турніру на підтримку ЗСУ склали 2550 грн.

Турнірна таблиця:



Залікові бали:

10 Гриценко Микола,
8 Кошмак Юрій,
6 Данілюк Василь,
5 Клюка Сергій,
4 Борзенко Йосип,
3 Сєдлов Віктор,
2 Лісовський Олексій,
1 Іллюк Петро.

Фоторепортаж з місця подій:



Матеріал надав - Юрій Кошмак


Поділися сторінкою з друзями:

Переглядів: 491 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]