Вівторок, 2024-04-23, 10:01 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
Цитати
Шахматист - это человек, который в доску пьян от удивительной игры.(Анатолий Рахматов)
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Рівненська федерація шахів

Головна » 2016 » Квітень » 5 » 3 етап Кубка Володимирецького району - 2016!
5:02 PM
3 етап Кубка Володимирецького району - 2016!
Своєрідним відлунням святкування дня гумору є проведення, вже можна сказати традиційного, турніру з шахів Фішера у залік відкритого кубка Володимирецького району. Родзинкою змагань є зміна стартового розташування фігур на полі бою. От і зараз зміна місць тур та коней додали гостроти, непередбачуваності та сенсаційних підсумків зіграних партій. Успіх, звичайно, чекав на того хто швидше зумів адаптуватись до незвичних нових стратегій та планів. Грали в "Лісовій пісні" у Кузнецовську. Загалом 40 учасників, серед них третина школярів. Визначали переможця за швейцарською системою у 9 турів з контролем часу 15 хв. до закінчення партії кожному.

Вдало стартувати вдалось чотирьом шахістам, які пройшли третину турнірної дистанції без втрат. До їх числа увійшли: Ткачук, Параниця Віктор, Кукла та Абрамчук Олександр. На мінімальній відстані у пів-очка їх переслідував Хильчук Тарас. Нічиї у четвертому турі: Ткачук - Параниця; та Кукла - Абрамчук, а також перемоги Хильчука та Андрєєва дещо скомпактували турнірну таблицю та надали шанси наздогнати лідерів іншим учасникам. Так зокрема після шести турів по п’ять очок мали Абрамчук, Андрєєв, Клімцов. То ж боротьба обіцяла бути надзвичайно гострою та безкомпромісною. Результати сьомого тури, здавалось сформували переможців. Адже Абрамчук реалізував зайвого пішака у партії проти Клімцова, Андрєєв переміг Ткачука, в той час як Кукла та Параниця розійшлись миром. Таким чином, боротьбу за перемогу на етапі вели між собою Андрєєв та Абрамчук. І здавалось всі обставини грали на користь останнього. Все тому, що першими у передостанньому турі закінчили партію Клімцов та Андрєєв – ½. В той же час Абрамчук та Римарчук грали до останньої секунди. Інших слів підібрати важко, бо у обох лишалось не більше як по 15 секунд, а фігур та пішаків на дошці було настільки багато, що мова про ендшпіль ще й не велась. Результатом цейтноту виявився неможливий хід зі сторони Абрамчука, доданий час супернику та зломлений настрій та програна партія у підсумку. На мій погляд саме психологічний аспект і не дозволив представнику Сарн здобути підсумкову перемогу. Як можна глянути з підсумкової таблиці для тріумфу було достатньо перемогти Кота Андрія. Проте, маючи негативні емоції та, мабуть, не відійшовши від попередньої невдачі Абрамчук з дебюту подарував слона, чим власне, і визначив для себе повне фіаско.

Таким чином, Кот здобувши 6,5 очок посів підсумкове п’яте місце. Персональний рекорд продемонстрував Клімцов Андрій. Аналогічна кількість очок і четверте місце. Мав можливість сплутати призерів Параниця та чергова нічия та ті ж 6,5 і третя сходинка. Весь турнір переслідував лідерів Кукла Петро. У підсумку вийшло набрати 7 очок та лише порівнятись з переможцем і посісти друге місце. А переміг, напевно, складніше, як зазвичай Дмитро Андрєєв. З чим його і вітаємо!!!

Проведені три турніри внесли зміни і в загальний залік. Лідирує Андрєєв 88 балів. За ним Параниця Віктор -76. Третім іде Кукла Петро – 66. Четвертий Абрамчук Олександр 54, п’ятий Андрій Ткачук – 50. Враховуючи ще велику кількість етапів попереду боротьба обіцяє бути захоплюючою.

Наступний наш етап відбудеться у залік обласних змагань та пройде 16-17 квітня у смт. Володимирець. Заплановані класичні шахи з контролем часу 30 хв. кожному. До участі запрошуються усі бажаючі!



Фоторепортаж з місця події:



За матеріалами volchess.rv.ua.


Переглядів: 465 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]