Субота, 2024-04-20, 4:51 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Цитати
Шахматы прежде всего учат быть объективным. (Александр Алехин)
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Рівненська федерація шахів

Головна » 2013 » Жовтень » 29 » 5 етап дитячого Кубка області - 2013!
3:53 PM
5 етап дитячого Кубка області - 2013!
26-27 жовтня 2013 року в Березному в приміщенні ДЮСШ відбувся 5 етап дитячого Кубка Рівненської області з шахів 2013 року серед юнаків та дівчат 2000 р.н. та молодших на призи Голови Федерації профспілок Рівненської області Миколи Шершуна, який пройшов за швейцарською системою в 9 турів. Взяли участь у турнірі юні шахісти з Березнівського, Костопільського районів та міста Рівне, всього 15 учасників. Найкраще виступили представники обласного центру. З результатом 8 очок з 9 можливих переможцем змагання стала Туленіна Ілона, 2 місце за додатковими показниками у Туленіної Каріни (7 очок), 3 місце у Сьомака Володимира (7 очок). Кращі юні спортсмени нагороджені цінними призами. Перша вісімка юних шахістів Рівненщини отримала бали в загальний залік дитячого Кубка області. Змагання відбулися за організаційних зусиль Рівненської обласної федерації шахів (Президент – Володимир Ковальчук), Березнівського ДЮСШ (куратор – Іллюк Петро), органів місцевої влади та за підтримки Голови Федерації профспілок Рівненської області Миколи Шершуна.

Після першого ігрового дні визначилися 4 фаворити змагань: Туленіна Ілона, Туленіна Каріна, Сьомак Володимир (всі з Рівного) та Іванчук Сергій з Костополя, які мали в своєму активі по 3 перемоги та 2 нічиї (в поєдинках між собою). Дещо несподівано відстав від них один з лідерів загального заліку дитячого Кубка області – Білан Віктор. Другого ігрового дня лідери були не такі миролюбні, не зігравши жодної партії в нічию. І якщо Туленіна Ілона всі заключні 4 партії виграла, забезпечивши собі підсумкове 1 місце, то інші фаворити втрачали очки. В підсумку Туленіна Каріна, Сьомак Володимир та Іванчук Сергій, зазнавши по 1 поразці, фінішували з 7 очковим здобутком. За додатковими показниками 2 місце зайняла Туленіна Каріна, а 3 місце за Сьомаком Володимиром. Чергова перемога старшої із сестер Туленіних принесла їй в особисту скарбничку 10 балів та дозволила з 36 балами випереди молодшу Каріну в загальному заліку. Остання змогла покращити свій очковий здобуток лише на 2 бали, оскільки за правилами зараховуються 4 кращі результати з 6 запланованих етапів (Каріна єдина зі всіх учасників хто зіграв у всіх 5 турнірах і в кожному здобувала залікові бали), та з 32 балами вона перемістилася на 2 позицію. Попереду юних учасників змагань чекає 6-й заключний етап серії загальнообласних дитячих турнірів, проте вже зараз можна привітати Туленіну Ілону з перемогою в 1-му дитячому Кубку Рівненської області з шахів, оскільки покращити її 36 очковий результат (3 перші місця та 1 третє місце) ніхто вже не зможе! Наші вітання!

5 етап дитячого кубка Рівненської області з шахів відбувся в приміщенні Березнівської ДЮСШ, вихованці якого з різних видів спорту здавна прославляють Рівненську область як на всеукраїнських змаганнях так і на міжнародних. Не раз місцевим спортсменам допомагав їх земляк, депутат кількох скликань Верховної Ради України, а нині - Голова Федерації профспілок Рівненської області Микола Шершун, в тому числі і при проведені регіонального шахового турніру “Надслучанський вісник”. Ось і цього разу він посприяв в організації 1-го обласного дитячого турніру в Березному, який сподіваємося згодом стане (як “Надслучанський вісник”) масовим, традиційним і міжобласним. До того ж Березнівське спортивне керівництво завжди йде на зустріч при проведенні в районі важливих шахових заходів. Отже, чекаємо на наступний рік в Березному гостей зі всіх куточків нашого краю та з інших областей під час проведення шахових змагань для дітей.

Турнірна таблиця:

1 Туленіна Ілона Рівне 8.0
2 Туленіна Каріна Рівне 7.0
3 Сьомак Володимир Рівне 7.0
4 Іванчук Сергій Костопіль 7.0
5 Шинкарчук Богдан Рівне 5.0
6 Білан Віктор Рівне 5.0
7 Романович Павло Березне 5.0
8 Люшин Максим Березне 5.0
9 Миронець Богдан Березне 5.0
10 Булик Кирило Костопіль 4.0
11 Юсенко Павло Березне 3.0
12 Разкевич Ілля Костопіль 2.5
13 Гнітецький Костянтин Костопіль 2.5
14 Тихончук Павло Березне 2.0
15 Боровець Маріан Березне 1.0

Залікові бали:

10 Туленіна Ілона
8 Туленіна Каріна
6 Сьомак Володимир
5 Іванчук Сергій
4 Шинкарчук Богдан
3 Білан Віктор
2 Романович Павло
1 Люшин Максим.

Залікові бали після 5-х етапів (зараховуються 4 кращі результати):

36 Туленіна Ілона,
32 Туленіна Каріна,
21 Білан Віктор,
17 Сьомак Володимир,
15 Кальчук Віталій,
10 Шинкарчук Богдан,
10 Іванчук Сергій
7 Люшин Назар,
6 Демидюк Євгеній,
6 Кузьменко Артем,
5 Люшин Максим
4 Лобанов Данило,
4 Побережний Андрій,
4 Кот Андрій,
3 Ласкажевський Влад,
3 Чернадчук Валерій,
2 Романович Павло,
2 Сєров Іван,
1 Бриндецький Дмитро,
1 Лосінець Катеринаю.

Фоторепортаж з місця подій:



Поділися сторінкою з друзями:

Переглядів: 1258 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]