П`ятниця, 2024-04-19, 11:31 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
Цитати
Шахматы – это по форме игра, по содержанию – искусство, а по трудности овладения – наука… Шахматы могут доставить столько же радости, сколько хорошая книга или музыка. (Тигран Петросян)
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Рівненська федерація шахів

Головна » Архів матеріалів
Тривають пошуки нових форм популяризації шахів. Такою новацією став матч між чемпіонкою світу Анною Ушеніною та міжнародним майстром Оленою Бойцун з прогресивних шахів, що відбувся 2 квітня в Києві. Власне, для адвансерів така гра давно вже не новина. Однак, для широкого загалу любителів шахів це може бути поштовхом розвідати нерозвідане. Чи знищать комп’ютери шахи? Думки розходяться як серед еліти так і серед любителів. Однак, долучення діток до шахової гри, хай навіть з допомогою комп’ютерів, справа благородна. Президент Рівненської обласної федерації шахів Володимир Ковальчук уважно вивчив досвід організації ... Читати далі »
Переглядів: 704 | Додав: Admin | Дата: 2013-04-03

Відеосюжет на телеканалі Рівне 1
Відеосюжет № 2 на телеканалі РТБ
Стаття № 2 в газеті "Рівне вечірнє"
З 23 по 31 березня 2013 року в Рівному проходив фінал чемпіонату області з шахів 2013 року. За підсумками попередніх змагань 14 кращих шахістів Рівненщини з Березнівського, Дубровицького, Здолбунівського, Костопільського, Рівненсько ... Читати далі »
Переглядів: 1797 | Додав: Admin | Дата: 2013-04-01

Матвійчук Олександр (Рівне) - чемпіон Рівненської області - 2013!
Пасько Микола (Дубно) - чемпіон серед юнаків та дівчат - 2013!

У фінальних обласних шахових змаганнях 2013 року приймали участь:

Дорослі: ... Читати далі »
Переглядів: 1619 | Додав: Admin | Дата: 2013-03-23

10 березня 2013 року за сприяння постійного спонсора та організатора турніру ОДЕКу Україна (директор - Чернецький Мирон Львович) в приміщенні НВК «школа-колегіум» смт. Оржів Рівненського району відбувся 11-й турнір зі швидких шахів пам'яті майстра спорту, чемпіона області 1992 року з шахів - Петра Токміни. Перед початком турніру представник ОДЕКу Прачковський Володимир привітав учасників змагань. Зі спогадами про Петра Токміну поділилися Денищук Олександр та Петро Гагарін. Пам’ять було вшановано хвилиною мовчання з покладанням квітів на могилу. Прийняли участь в турнірі шахісти Рівненського району, а також запрош ... Читати далі »
Переглядів: 1072 | Додав: Admin | Дата: 2013-03-11

3 березня Березнівська ДЮСШ вже вкотре гостинно прийняла учасників півфіналу XVІ-ї обласної спартакіади школярів 2013 року. Взяли участь всі команди згідно регламенту (Березне, Володимирець, Гоща, Дубровиця, Зарічне, Здолбунів, Кузнецовськ, Рівненський район, Рокитне, Сарни). Збірні районів у складі 2-х хлопців та 1-ї дівчини вели боротьбу за три путівки до фінального турніру. Фіналісти визначалися в одноколових турнірах в кожній з двох груп. Команда Кузнецовська впевнено та без жодних шансів для суперників виграла всі матчі і вперше братиме участь у фіналі, де зі своєю грою, очевидно, претендуватиме на призове місце. І шахісти Рівненського району останні роки стабільно виборюють путівку до основно ... Читати далі »
Переглядів: 1101 | Додав: Admin | Дата: 2013-03-05

Два тижні тому відбувся півфінал чемпіонату Рівненської області 2013 року. В змаганнях прийняли участь 72 шахіста, що є новим рекордом для рівненських турнірів. Така масовість дозволила зіграти представникам майже всіх районів Рівненщини. Це дає підстави вважати цей турнір неофіційним міжрайонним чемпіонатом. За винятком м. Рівне, майже всі райони делегували на цей турнір своїх кращих представників. Використавши матеріли цього представницького турніру, можна зробити деякі висновки щодо стану розвитку шахів в регіонах області. Отже, за показником кількості шахістів, що прийняли участь у змаганнях, прогнозовано ... Читати далі »
Переглядів: 703 | Додав: Admin | Дата: 2013-02-25

09-10 лютого 2013 року в матчі з 6 партій (по 30 хв.) розіграно звання володаря Суперкубка 2013 року між чемпіоном області 2012 року Петренко Олександром та переможцем Кубка області 2012 року Кохно Олександром. Матч відбувся в м. Рівне під час проведення півфіналу чемпіонату області, тому за його перебігом мав можливість спостерігати практично весь шаховий актив Рівненщини. В перший ігровий день зустріч проходила в напруженій боротьбі. Проте фортуна була на стороні володаря Кубка області. В першій партії, маючи гіршу позицію, він знайшов тактичну можливість загострити хід боротьби. Суперник почав помилятися, не зорієнтувавшись, і швидко програв. Друга партія протікала в спокійному ... Читати далі »
Переглядів: 1103 | Додав: Admin | Дата: 2013-02-13

09-10 лютого 2013 року в м. Рівне відбувся півфінал чемпіонату області. Змагалися 72 любителя шахів з Березнівського, Володимирецького, Гощанського, Дубенського, Дубровицького, Здолбунівського, Костопільського, Млинівського, Острозького, Радивилівського, Рівненського, Рокитнівського, Сарненського районів, міст Рівне та Кузнецовськ. Турнір проходив за швейцарською системою в 9 турів. З результатом 7,5 очок з 9 можливих переможцем змагання став представник Рокитнівщини - Богданов Дмитро, 2 місце - Іллюк Петро (Березне), 3 місце - Са ... Читати далі »
Переглядів: 1508 | Додав: Admin | Дата: 2013-02-11

Вітаємо всіх любителів шахів Рівненщини з початком офіційного шахового сезону 2013 року, що розпочинається зі старту півфіналу чемпіонату області та проведенням фіналу в березні. В квітні за нокаут системою визначаться кращі в чемпіонаті міста Рівне. В травні в Здолбунові відбудеться турнір пам’яті Олександра Ковальчука, який з цього року набуде статусу 2 етапу Кубка Рівненської області. З метою розповсюдження шахового руху практично у всі кутки нашого краю, прийнято рішення розширити географію Гран-Прі до 11 етапів, з обрахунком залікових балів для учасників за підсумками кращих 6 результатів. До проведення турнірів долучаються населені пункти ... Читати далі »
Переглядів: 1401 | Додав: Admin | Дата: 2013-02-07

27 січня 2013 року в приміщенні спорткомплексу с. Зоря Рівненського району відбувся відкритий турнір зі швидких шахів з нагоди 39-річчя створення шахового клубу "Зоря" та пам’яті його засновника - Жука Миколи Івановича. Захід з позаминулого року набув статусу неофіційного клубного чемпіонату Рівненської області з шахів. До участі в чемпіонаті допускалися команди в складі трьох осіб з середнім рейтингом не вище 2180. Як і передбачалося, змагання викликали неабиякий інтерес серед шахової спільноти області. Подали заявки на участь 12 команд. Запроваджені обмеження в середньому рейтингу команд додали інтриги змаганн ... Читати далі »
Переглядів: 1702 | Додав: Admin | Дата: 2013-01-27

« 1 2 ... 54 55 56 57 58 ... 66 67 »