Четвер, 2024-04-25, 1:54 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
Цитати
Шахматы как красивая женщина, к которой мы постоянно возвращаемся, независимо от того, как часто она нас отвергает.
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Рівненська федерація шахів

Головна » 2014 » Грудень » 25 » Аналіз результатів Кубка Рівненської області – 2014!
2:13 PM
Аналіз результатів Кубка Рівненської області – 2014!

Нещодавно завершався заключний 11 етап Кубка Рівненської області з шахів 2014 року. За підсумками всіх турнірів серії Гран-Прі визначено кращих в кубкових баталіях. В цьому році географія змагань збереглася. Турніри обласного рівня відбулися в Рівному, Млинові, Здолбунові, Володимирці, Березному, Клесові, Кузнецовську, Дубровиці, Сарнах, Дубно та Острозі. Кожен справжній любитель шахів мав можливість зіграти хоча би в одному з етапів Кубка. Всього в змаганнях взяли участь близько 250 шахістів, в тому числі близько 70 з інших областей. Використавши матеріли цього представницького змагання, можна висвітлити не тільки спортивні результати, а і деякі інші аспекти шахового руху на Рівненщині та визначити переможців в альтернативних номінаціях. Отже ...

Переможці в інших індивідуальних заліках:

В номінації “найактивніший учасник” Кубка Рівненської області – 2014 перемагає Кохно Олександр з Рівного, який взяв участь у всіх 11-х етапах Кубку. 2 та 3 місце посідають Данилюк Василь з Рівного та Жакун Олексій з Дубровиці, які не змогли зіграти тільки в 1 турнірі. Відзначимо і Касянчука Олександра з Кузнецовська та Ткачука Андрія з Дубровиці, в них – 9 зіграних турнірів. До речі такий результат в минулому році давав 2 місце, в цьому ж залишив за межами трійки. Отже, активність учасників зростає.

В номінації “прогрес року” 1 місце також в Кохна Олександра (Рівне), який в 2013 році набрав 31 бал, посівши 5 місце в загальному заліку. Тоді як в цьому році він покращив свій результат на 21 бал, розділивши 1 та 2 місце рейтингу. 2 місце в Кононця Ігоря (Костопіль), який здобув 19 балів і 9 місце в турнірній таблиці, в минулому році результат на 14 балів був менший (17 місце). 3 місце номінації у Сєдлова Віктора (Рівне). Віктор зумів збільшити свій здобуток на 12 і з 21 балом в цьому році розділив 6-7 місце загального заліку. В 2013 році він був – 15-й.

В номінації “гроза авторитетів” (найбільша кількість перемог в партіях з призерами Кубка) кращий, як і в минулому році, Петренко Олександр з Рівного, який протягом 2014 року завдав поразок лідерам в 3-х партіях. 2-4 місця поділили Кононець Ігор (Костопіль), Затирка Максим (Костопіль) та Данилюк Василь (Рівне) з 2-ма перемогами в очних зустрічах. Крім того, по 1 перемозі здобули Кудрик Андрій (Рівне), Шинкарчук Максим (Рівненський р-н), Іллюк Петро (Березне), Андрєєв Дмитро (Володимирець), Попов Анатолій (Дубно) та Параниця Віктор (Сарни). В порівнянні з минулим роком кількість поразок лідерів збільшилась в 2 рази. Отже, непоступливість авторитетам зростає.

В номінації “кращий з районів” перемагає Жакун Олексій з Дубровиці (перший в загальному заліку після представників обласного центру) з 23 балами. 2 місце у Іллюка Петра (Березне) з 21 балом. 3 місце - в Кононця Ігоря (Костопіль) з 19 балами.



Переможці в командних заліках:

В номінації “найбільша кількість шахістів” 1 місце як і в минулому році займає Сарненський район, 28 представників якого прийняли участь хоча би в одному з етапів Кубка області. 2 місце - місто Рівне (24 чол.). 3 місце в Острозького району (19 чол.). Цікаво буде дізнатися як розташувалися райони в топ-10 цієї номінації. Отже, 4-6 місця ділять Здолбунівський, Дубровицький та Дубенський райони (по 14 чол.), 7 місце – Володимирецький район (13 чол.), 8 місце – Березнівський район (12 чол.), 9 місце – Рівненський район (10 чол.), 10 місце – м. Кузнецовськ (8 чол.).

В номінації “найактивніший район/місто” (кількість шахістів, які прийняли участь не менше, ніж в 3-х етапах Кубка) перемагає місто Рівне (12 чол.). 2 місце - Сарненський район (7 чол.). 3-4 місця ділять Березнівський та Володимирецький райони (5 чол.). 5-8 місця в Дубенського, Здолбунівського, Костопільського та Рівненського районів (по 3 чол.).

В номінації “командний переможець” (кращі результати 3-х шахістів з одного району/міста сумуються) 1 місце прогнозовано за містом Рівне (Боришкевич, Кохно, Матвійчук) – 145 балів. 2 місце в Костопільського району (Кононець, Затирка, Толочик) з 37 балами. 3 місце в Дубровицького району (Ткачук, Жакун) з 32 балами. 4 місце за Здолбунівським районом (Ковальчук, Борзенко, Кошмак) з 29 балами. 5 місце у Березнівського району (Іллюк, Атаманець) з 26 балами.

І насамкінець ще один цікавий рейтинг сили шахістів за віковою ознакою. Отже, в номінації “золоте покоління” (кращі результати 3-х шахістів одного покоління сумуються) перемагають зрілі чоловіки до 50 років (Матвійчук, Петренко, Кохно) – 130 балів, 2 місце за молодими людьми до 35 років (Боришкевич, Іллюк, Кононець) – 118 балів, 3 місце за шахістами, які старше 50 років (Жакун, Борзенко, Кошмак) – 44 бали. 4 місце за студентами (Данилюк, Параниця, Затирка) – 33 бали. В порівнянні з минулим роком 1 і 2 місця, а також 3 і 4 місця помінялися позиціями розташування в рейтингу.

Поділитися сторінкою з друзями:

Переглядів: 541 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]