Субота, 2024-04-20, 0:53 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
Цитати
Я не верю в психологию, я верю в сильные ходы.(Роберт Фишер)
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Рівненська федерація шахів

Головна » 2015 » Грудень » 28 » Аналіз результатів Кубка Рівненської області – 2015!
8:02 PM
Аналіз результатів Кубка Рівненської області – 2015!

На початку грудня завершався заключний 10 етап Кубка Рівненської області з шахів 2015 року. За підсумками всіх турнірів серії Гран-Прі визначено кращих в кубкових баталіях. В цьому році географія змагань збереглася. Турніри обласного рівня відбулися в Рівному, Здолбунові, Сарнах, Володимирці, Березному, Клесові, Кузнецовську, Дубровиці, Дубно та Острозі. Кожен справжній любитель шахів мав можливість зіграти хоча би в одному з етапів Кубка. Всього в змаганнях взяли участь близько 250 шахістів, в тому числі близько 60 з інших областей. Використавши матеріли цього представницького змагання, можна висвітлити не тільки спортивні результати, а і деякі інші аспекти шахового руху на Рівненщині та визначити переможців в альтернативних номінаціях. Отже ...

Переможці в інших індивідуальних заліках:

В номінації “найактивніший учасник” Кубка Рівненської області – 2015 перемагають зразу п’ять шахістів: Кохно Олександр, Клюка Сергій (обоє з Рівного), Жакун Олексій (Дубровиця), Абрамчук Олександр (Сарни) та Ніжаловський Юрій (Березне), які взяли участь у всіх 10-х етапах. Така активність учасників зафіксована вперше за роки проведення кубкових змагань. Перемогу в номінації все ж віддаємо Жакуну Олексію, оскільки він вже декілька років підряд практично не пропускає жодного шахового турніру на теренах області. Він заслужив відзнаку.

В номінації “прогрес року” 1 місце в Клюки Сергія (Рівне), який набрав 50 балів, посівши 2 місце в загальному заліку. 2 місце в Пугачова Іллі (Рівне), який здобув 22 бали і поділив 5-6 місця. 3 місце номінації у Намінського Ігоря (Здолбунів) з 10 балами. Всі троє в минулому році участі в кубку не приймали, тож їхні здобутки є найбільш прогресуючі серед учасників в порівнянні з 2014 роком.


В номінації “гроза авторитетів” (найбільша кількість перемог в партіях з призерами Кубка) перемагають Петренко Олександр та Пугачов Ілля (обоє з Рівного), які протягом 2015 року завдали по 2 поразки лідерам. Крім того, по 1 перемозі здобули Шинкарчук Максим, Рехтман Павло, Чечель Юрій, Сєдов Віктор (всі з Рівного), Іллюк Петро (Березне), Андрєєв Дмитро (Володимирець) та Жакун Олексій (Дубровиця). Перемогу в номінації віддаємо Пугачову Іллі. Він зіграв в меншій кількості турнірів. Петренко Олександр вже два рази підряд перемагав в цій номінації.

В номінації “кращий з районів” перемагає Іллюк Петро з Березного (перший в загальному заліку після представників обласного центру) з 22 балами. 2 місце у Жакуна Олексія (Дубровиця) з 20 балами. 3 місце - в Параниці Олександра (Сарни) з 13 балами.




Переможці в командних заліках:

В номінації “найбільша кількість шахістів” 1 місце розділяють 4 регіони: Здолбунівський, Острозький, Сарненський райони та місто Рівне, які в цьому році делегували практично по однаковій кількості інтелектуальних спортсменів (біля 23 осіб). Ці шахові осередки відчутно випередили інших. Відзначимо також Володимирецький, Березнівський, Дубенський Дубровицький райони та місто Кузнецовськ, які були представлені 10 спортсменами (+/- 1). В цих регіонах відбувалися етапи кубка, тож результати закономірні. Перемогу в номінації віддаємо Здолбунівському району (додатковий показник: наймасовіший турнір відбувся в Здолбунові).

В номінації “найактивніший район/місто” (кількість шахістів, які прийняли участь не менше, ніж в 3-х етапах Кубка) знову 1 місце ділиться між Сарненським районом та містом Рівне (10 чол.). 3 місце – Березнівський район (6 чол.). 4 місце за Володимирецьким районом (5 чол.). 5 місце в Здолбунівського району (4 чол.). 6-9 місця в Дубенського, Костопільського, Острозького та Рівненського районів (по 3 чол.). Перемогу в номінації віддаємо Сарненському району (додатковий показник: кількість шахістів, які прийняли участь не менше, ніж в 2-х етапах Кубка).

В номінації “командний переможець” (кращі результати 3-х шахістів з одного району/міста сумуються) 1 місце беззаперечно за містом Рівне (Кохно, Клюка, Матвійчук) – 144 бали. 2 місце в Березнівського району (Іллюк, Атаманець) з 28 балами. 3 місце в Сарненського району (Параниця О., Якимчук, Параниця В.) з 23 балами. 4 місце в Дубровицького району (Жакун, Ткачук) з 21 балом. 5 місце за Здолбунівським районом (Намінський, Борзенко, Кирилюк) з 17 балами. 6 місце у Костопільського району (Затирка, Кононець, Толочик) з 15 балами. 7 місце у Володимирецького району (Андрєєв) з 8 балами. 8 місце у Дубенського району (Остапчук, Попов) з 3 балами.

І насамкінець ще один цікавий рейтинг сили шахістів за віковою ознакою. Отже, в номінації “золоте покоління” (кращі результати 3-х шахістів одного покоління сумуються) в чергове перемагають зрілі чоловіки до 50 років (Кохно, Клюка, Матвійчук) – 144 бали. 2 місце за молодими людьми до 35 років (Пугачов, Іллюк, Параниця О.) – 57 балів. 3 місце за шахістами, які старше 50 років (Жакун, Атаманець, Якимчук) – 32 бали. 4 місце за студентами і школярами (Затирка, Дем’янюк) – 3 бали.

Поділитися сторінкою з друзями:

Переглядів: 574 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]