Четвер, 2024-03-28, 9:37 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Цитати
Жизнь - это партия в шахматы.(Мигель Сервантес)
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Рівненська федерація шахів

Головна » 2016 » Лютий » 6 » Чемпіонат Володимирецького району - 2016!
6:50 PM
Чемпіонат Володимирецького району - 2016!
Останні дні січня відкрили шаховий сезон на Володимиреччині. Традиційним початком шахових змагань став відкритий чемпіонат Володимирецького району – 2016! Формат турніру був незмінний. Але все ж нагадаємо деякі особливості його проведення. Так от, як і в попередні роки чемпіонат був розіграний у двох лігах. Розподіл учасників здійснений за підсумками відкритого кубка району попереднього року. А саме вищий ешелон формувався з першої десятки загального заліку відкритого кубка 2015, а нижча ліга була наповнена виключна з числа місцевих учасників.

Таким чином утворились дві групи в яких шахісти розіграли першість за коловою системою з контролем часу 30хв. до закінчення партії кожному. Варто відзначити, що відповідно до попередніх планів за об’єктивних причин не зміг прийняти участь у чемпіонаті Василь Данилюк з Рівного, то ж його місце посів наступний у загальному заліку сарненчанин Володимир Галаган. Також не можна не відмітити, що географія цьогорічного турніру була як ніколи широкою. Окрім згаданих учасників до місцевих шахістів приєднались гості з тих же Сарн, а також Дубровиці та Березного.

Загалом передбачувались цікаві та гострі протистояння. І несподіванки почались із самого початку. У першому турі Андрєєв зіграв надто легковажно і поступився у партії проти Галагана. Який до слова не зупинив свій стартовий запал і після нічиєї проти Олександра Параниці у третьому турі, граючи чорними переміг одного з прогнозованих фаворитів – Олексія Жакуна із Дубровиці. Для останнього володимирецький чемпіонат поволі стає знаковим із неприємним акцентом. Ще не забулись його невдачі минулорічного турніру, як вже відбулось певне дежавю у нинішньому. Річ у тім, що окрім цієї поразки у перший день змагань у пасиві в Олексія були невдачі проти Іллюка та Андрєєва і нічия у стартовому турі з Параницею Віктором. То ж 1,5 з 5 можливих робили шанси на вдалий фінал примарними. В той же час Володимир Галаган окрім згаданих успіхів переміг послідовно ще й Петра Куклу та Андрія Ткачука і після першого дня змагань ішов впевненим, але все ж неочікуваним лідером. Спокійним його не лишали суперники, особливо, Петро Іллюк. Забігаючи наперед скажу, що представник Березного єдиний, хто не зазнав гіркоти поразки у турнірі.

Другий змагальний день вніс деякі невиправні корективи. Справа в тому, що за станом здоров’я змушений був відмовитись від продовження боротьби Олександр Параниця. Тож його суперники (Жакун, Кукла, Ткачук та Параниця Віктор) поліпшили свої позиції, власне не граючи партій, а турнір втратив минулорічного переможця. Та все ж не бракувало гострої боротьби у прагненні до перемоги і зараз. Фактичними претендентами на п’єдестал на фініші стали Андрєєв, Іллюк та Галаган. За вдалих обставин конкуренцію їм міг скласти Римарчук. Однак поразки у двох останніх турах проти Іллюка та Андрєєва лишили Юрія у середині таблиці. Лідером після шостого туру став володимирчанин Дмитро Андрєєв, який лиш на пів-очка випереджував своїх конкурентів. Виявилось, що останні тури як Андрєєв так і Іллюк відіграли синхронно тож у підсумку Дмитро з результатом 7 очок – переможець!!! Доля другої сходинки вирішувалась в останньому турі, в якому в особистій зустрічі Іллюк переміг Галагана. Ткачук четвертий, Римарчук п’ятий. На своєму рівні відіграв Параниця Віктор. Його здобуток 5 очок і шосте місце. Думаю, що навряд чи своїм виступом задоволений Олексій Жакун. Все ж сьома сходинка не межа його амбіцій. Ну і також не зовсім вдало відіграв Петро Кукла і, взагалі провально Андрій Клімцов.

Не менш цікавим виявився турнір і в другій лізі. На одному диханні відіграв чемпіонат Олександр Касянчук, який з результатом 7,5 очок переміг у турнірі. Минулорічний успіх повторив Валентин Симонюк – він другий. Третє місце посів Сергій Скіба.

Всі призери нагородженні грамотами, медалями та подарунками.

Треба зауважити, що за роки проведення змагань на Володимиреччині всі шахісти окрім непримиренного суперництва за шахівницями поза їх межами стали добрими друзями і участь у турнірах поєднується не лише зі спортивними здобутками та прагненнями, але й з можливістю гарно відпочити та змістовно провести вільний час на вихідних, а також набратись сил та натхнення для участі у наступних стартах. Власне у такому руслі і завершилось підбиття підсумків чемпіонату за святковим столом.

Турнірні таблиці:


Фоторепортаж з місця події:



За матеріалами volchess.rv.ua.


Переглядів: 683 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]