Четвер, 2024-03-28, 11:19 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
Цитати
Никто не умеет играть в футбол, но все всё понимают. Все умеют играть в шахматы, но никто ничего не понимает.
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Рівненська федерація шахів

Головна » 2017 » Лютий » 14 » Чемпіонат Володимирецького району - 2017!
9:17 AM
Чемпіонат Володимирецького району - 2017!
Дебютний шаховий турнір року у Володимирецькому районі відбувся протягом останнього тижня у райцентрі. За давніми традиціями склад учасників відкритого чемпіонату формувався за підсумками минулорічних кубкових баталій. Щоправда з об’єктивних обставин не змогли зіграти Віктор Параниця та Володимир Галаган. То ж замість них до фінальної десятки вийшли Андрій Клімцов та Олександр Касянчук. Грали з класичним контролем часу за круговою системою. Звичайно, що сильний підбір учасників прогнозував гостру та непередбачувану боротьбу за чемпіонство. Рейтинговим фаворитом змагань був березнівчанин Петро Іллюк. Хоча можна впевнено стверджувати, що чемпіонські амбіції мали всі учасники, а особливо ті, що мають національний рейтинг більше 2100. Саме між ними і розгорнулася основна боротьба за місце під сонцем.

Початком міжусобної війни стала партія другого туру Іллюк – Андрєєв. Граючи білими Петро зумів вже з дебюту нав’язати відчутну боротьбу проти чорних. швидка мобілізація сил призвела до капітуляції опонента ще в міттельшпілі. Тож підсумок 1-0. Проте треба зауважити, що вже у наступному турі переможну ходу Іллюка зумів зупинити Олексій Жакун. Більше того представник Дубровиці зміг реалізувати не лише красиву атаку з жертвою якості, але й в загальному продемонстрував динамічно гостру та стратегічну гру. То ж закономірна перемога більш досвідченого шахіста. В четвертому турі Андрєєв переміг Жакуна, а Параниця виявився сильнішим, граючи чорними у партії проти Іллюка. І, таким чином, саме сарненчанин зі 100% здобутком очолив перегони. П’ятий тур виявився найбільш миролюбним. Так нічиї були зафіксовані у наступних двобоях: Кукла – Іллюк; Параниця – Андрєєв та Ткачук – Касянчук. Нічия між Параницею та Жакуном у шостому турі давала шанс наздогнати лідера Андрєєву. Проте граючи білими Дмитро у впертій боротьбі поступився представнику Городця Петру Куклі. Результати наступного туру раптово вивели до кола претендентів на призи Юрія Римарчука, який зумів переграти Петра Іллюка. Але, на жаль, для Юрія наступні невдачі проти Андрєєва та Жакуна дозволили йому посісти лише четверте місце. Петро Іллюк хоча і виграв дві останні партії лишився п’ятим. Також дві перемоги на фініші дозволили Андрєєву посісти третє місце. Визначення чемпіона відбулось у заочні боротьбі Жакуна та Параниці. Останній мав мінімальну перевагу за два тури до фінішу. Олексій боровся наполегливо. Спочатку у принциповому дербі здолав земляка Ткачука, а потім у гіршій позиції переграв Римарчука. Проте всі ці потуги дозволили лише порівнятись із лідером. У підсумку Параниця і Жакун набрали по 7,5 очок і кращого рахували за додатковим показником – коефіцієнтом Бергера. То ж Володимиреччина вітає нового чемпіона – Олександра Параницю!

Перемогу в турнірі в другій лізі здобув школяр із міста атомників Андрій Кот. Вісім очок з дев’яти – такий результат переможця. Єдиної поразки він зазнав від срібного призера Ігоря Губені. В підсумку у володимирчанина 7,5 очок та другий результат. Третє місце посів також представник райцентру Валентин Симонюк.

Ось таким видався старт шахового сезону. Вже незабаром стартує кубковий марафон. Перший турнір відбудеться у селі Довговоля 26 лютого. До участі запрошуємо усіх бажаючих.



Фото з місця події:



За матеріалами volchess.rv.ua.


Переглядів: 495 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]