П`ятниця, 2024-04-19, 4:33 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
Цитати
Шахматы - это целительный пластырь на тысячах уколах судьбы.(Макс Вайс)
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Рівненська федерація шахів

Головна » 2022 » Грудень » 7 » Обласний турнір пам’яті Йосипа та Григорія Аршинових!
11:22 AM
Обласний турнір пам’яті Йосипа та Григорія Аршинових!
Шахові турніри

У неділю в Острозькому ліцеї № 1 відбувся уже ювілейний ХХ благодійний шаховий турнір пам’яті Йосипа Аршинова. Під час нього згадували Йосипа та Григорія Аршинових, говорили про шахи, благодійність, дякували Збройним силам України за можливість провести турнір, бажали учасникам змагань миру та приємних партій і, звичайно, грали в шахи. Позмагатися за призи, згадати батька і сина Аршинових прибули на турнір 39 учасники з Острога, сіл нашої громади, інших районів Рівненщини, Хмельниччини, Тернопільщини й навіть Харкова. Розпочала урочисту церемонію відкриття змагань директорка Острозької дитячо-юнацької спортивної школи Тетяна Слободян. Вона говорила про гарну традицію проводити на початку грудня в Острозі шаховий турнір, нагадала, кому він присвячений, як розпочинався двадцять років тому та зазначила дуже коротко, як проходив турнір упродовж усіх минулих років. Також було зазначено, що тепер триває кацапсько-українська війна. Наш народ згуртувався, щоб дати відсіч лютому ворогу. Збройні сили України мужньо боронять нашу країну із кожним днем наближають нашу перемогу. Але нашим захисникам потрібна матеріальна і моральна підтримка. Тому турнір цього року вирішили зробити благодійним.

Під час відкриття турніру виступав секретар Острозької міської ради Тарас Хмарук, міський голова 3 та 4 скликань, депутат Острозької міської ради теперішнього скликання Тарас Пустовіт, головний суддя турніру Микола Колюх та заступник голови Рівненської обласної ради Віталій Ундір. Після свого виступу він вручив грамоти та значки нашого обласного парламенту внучці та дочці «винуватців» проведення змагань, активній волонтерці (до речі, нагорода була приурочена до Дня волонтерів) Лізі Аршиновій та острозькому шахісту Валентину Шаранському.

Традиційно звучав гімн України, присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять Йосипа та Григорія Аршинових (головного ініціатора проведення шахового турніру пам’яті батька) та всіх загиблих захисників України та мирного населення під час війни. На великому екрані було показано світлини із минулих шахових турнірів у Острозі. Організатори подарували учасникам турніру великі кольорові календарі. Від учасників шахових змагань були покладені живі квіти на могили Йосипа та Григорія Аршинових. Ведуча від імені організаторів дякувала меценатам та спонсорам, які долучилися до проведення турніру.

Після 9 проведених турів за правилами швидких шахів організатори визначили переможців у загальному заліку та різних номінаціях. Набравши 7,5 очків перемогу виборов шахіст із Рівного Василь Данилюк. На півочка йому поступився і посів підсумкове друге місце майстер спорту міжнародного класу, один із ветеранів шахових баталій Ігор Лабенський. Третім фінішував Іван Мастюк (набрав 6,5 балів). Олександр Стадник завершив змагання на четвертому місті, а Петро Іллюк – на 5-му. Чемпіон отримав кубок, призерам були вручені медалі відповідного ґатунку, всі отримали грамоти та подарунок (маленьку ляльку-мотанку) від волонтерів.

Найвище місце (десяте) серед мешканців і уродженців Острозької міської територіального громади зайняв острожанин Юрій Адаменко (5,5). Стільки ж очків, але трошки нижчий коефіцієнт Бухгольдца мав Валентин Шаранський. Третім у цій номінації фінішував уродженець Почапок Олексій Лісовський (5). Найвище місце серед жінок зайняла рівнянка Ольга Громова. Другою фінішувала. Ксенія Когут. Серед дітей та підлітків перше та друге місця зайняли відповідно Роман Крук і Назар Рашевський. Грамоту та подарунок отримав наймолодший учасник турніру Борис Котляров 2013 року народження із Харкова. Були також відзначені найстарші учасники турніру Йосип Борзенко зі Здолбунова, Олександр Іванов із Нетішина та Валерій Бриль із Оженина.

Перед нагородженням виступав Микола Колюх, дружина Григорія Аршинова – Наталія, а також юний шахіст Борис Котляров та учасник майже всіх шахових турнірів пам’яті Йосипа Аршинова, шахіст із Бродівського Олексій Стецюк. Нагороди найкращим шахістам турніру вручали згадані вже Тарас Хмарук, Тетяна Слободян та в. о. начальника відділу молоді та спорту виконкому Острозької міської ради Дмитро Білюк.

Головний арбітр Колюх Микола.

Турнірна таблиця:



Фоторепортаж з місця подій:




Переглядів: 335 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]