Вівторок, 2024-04-23, 9:16 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
Цитати
Посредством шахмат я воспитал свой характер. Шахматы прежде всего учат быть объективным. (Алексей Алёхин)
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Рівненська федерація шахів

Головна » 2011 » Червень » 1 » Перші підсумки шахового сезону 2011 року!
4:03 PM
Перші підсумки шахового сезону 2011 року!
Протягом перших місяців 2011 року Рівненською обласною федерацією шахів здійснювалася активна робота щодо популяризації шахів на теренах нашого краю. Проведено всі традиційні для цього періоду шахові турніри, а також започатковано проведення нових. Збільшено кількість інформаційних повідомлень про гру в засобах масової інформації. Обговорено розвиток шахового руху на Рівненщині під час популярної телепрограми "Один на один” на Рівненському державному телебаченні, гостем якої 28 лютого був керівник рівненських шахів – Ковальчук Володимир. Продовжено партнерські стосунки з народним депутатом України Миколою Шершуном, дякуючи якому на Рівненщині і далі триває практика відкриття шахових класів в навчальних закладах, започаткування нових шахових проектів, висвітлення позитивних сторін захоплення грою в різних ЗМІ області. Вперше на бізнесовій основі проведено шахові заходи у співпраці з суб’єктом підприємницької діяльності – Рівненським представництвом компанії "TeleTRADE” за принципом: "Ви нам – послуги, ми Вам – рекламу”. Маємо стриманий оптимізм, що практика такої співпраці з підприємницькими структурами буде продовжена, адже піар-можливості мудрості шахової гри на ринку реклами явно недооцінені, і тому Федерація всіляко вітатиме та розглядатиме бізнес-пропозиції в цьому напрямку. Робота по залученню до шахового спорту різних верств населення, в першу чергу дітей, продовжуватиметься. Крім традиційних шляхів популяризації гри, все більше уваги приділятиметься просуванню шахів в маси через можливості Інтернету, як - інформаційні, так і – ігрові. Слідкуйте за шаховими подіями на сторінках нашого сайту. Хто ще не приєднався до шахового руху на Рівненщині – приєднуйтесь. Географія проведення змагань розширюватиметься. Долучитися до участі в загальнообласних турнірах зможуть любителі шахів зі всіх районів та міст нашого краю. Навчайте близьких своїх мудростям цієї багатовікової інтелектуальної гри. Знання її таємниць неодмінно допоможуть долати життєві труднощі. І пам’ятайте: "Шахи – це спорт, але шахи – це не тільки спорт...”.


Найпам’ятні шахові події першої половини 2011 року на Рівненщині:


Приємним сюрпризом початку 2011 року стало проведення зусиллями Рівненської районної федерації шахів (керівник – Колюх Микола) обласних командних змагань з шахів на базі чудового спорткомплексу с. Зоря. Сподіваємося, що цей турнір буде традиційним і з часом стане своєрідним неофіційним клубним чемпіонатом області. І все в нас буде "як в Європі”, навіть краще...
Півфінал чемпіонату області з шахів 2011 року зібрав шахістів майже зі всіх куточків Рівненщини, ставши одним з наймасовіших шахових турнірів поточного року.
Звання володаря Суперкубка виборювали чемпіон області та переможець Кубка області. На відміну від світової шахової спільноти (ФІДЕ) на Рівненщині вже давно винайшли найоптимальніший варіант визначення найкращого шахіста краю.
Однією з найбільш знакових шахових подій 2011 року стало започаткування проведення щороку на початку лютого шахового турніру пам’яті Ковальчука Олександра – батька керівника рівненських шахів – Ковальчука Володимира. Змагання зібрали рекорду для нашого краю кількість учасників – більше 70 чоловік. Символічно, що першим переможцем турніру пам’яті шахіста став його син – Ковальчук Володимир.
Фінал чемпіонату області з шахів 2011 року запам’ятався проведенням його в офісі Рівненського представництва компанії "TeleTrade”, в самому центрі міста Рівне, під гаслом: "Модель прийняття рішень в шахах і на фінансовому ринку має багато спільного! Якщо ти успішний в найінтелектуальнішій грі, то можеш бути успішним і в бізнесі!”
Вперше на бізнесовій основі проведено шаховий турнір на призи компанії "TeleTRADE” за принципом: "Ви нам – послуги, ми Вам – рекламу”.
Шахових подій в першій половині 2011 року вистачало, але найбільш пам’ятною подією стало проведення за підтримки рівненського осередку Народної партії та її керівника народного депутата України Миколи Шершуна масового шахового проекту "Народний турнір з шахів”, під час якого долучитися до участі у змаганнях міг кожен бажаючий з будь-якого куточка нашого краю.
Командні шахові змагання між районами та містами області в рамках Народного турніру з шахів стали справжнім каталізатором шахового руху на місцях, значно підвищили інтерес до гри, заторкнувши тонкі струни патріотизму за свій регіон в любителів шахів Рівненщини. Ідея проведення такого змагання нарешті стала реальністю та викликала жваве обговорення перших його результатів в шаховому середовищі. Випробуваний формат змагання за нокаут-системою дозволив задіяти до участі всі регіони області, провести його на якісному рівні та стати захоплюючим, напруженим, а в окремих випадках – і сенсаційним. Сподіваємося, що надалі він стане традиційним і ще більш масовим. А першим командним чемпіоном Рівненщини стала команда, яка найбільше цього прагнула – Здолбунівський район, на чолі з Президентом Рівненської обласної федерації шахів Ковальчуком Володимиром.
Прикрасою завершення шахового проекту "Народний турнір з шахів – 2011” стало проведення загальнообласних фінальних змагань серед дітей в трьох вікових категоріях в місті Рівне на базі найшаховішої школи № 18. Участь прийняли близько 100 юних шахістів майже зі всіх районів Рівненщини. Всі учасники змагання отримали подарунки від головного спонсора – Миколи Шершуна, а переможці та призери – кубки та грошові винагороди, як стимул подальшого розвитку шахової майстерності.
Розвиток любого виду спорту, як правило, залежить від конкретних людей, від їх енергії, бажань, вмінь та мотивації. Маємо надію, що в шахах на Рівненщині з цим все в порядку. Президент Рівненської обласної федерації шахів Ковальчук Володимир: "Грайте в шахи, навчайте своїх близьких цій грі, вміння та навички, що здобуваються в процесі занять шахами неодмінно допоможуть вам і в реальному житті.” Народний депутат України Микола Шершун: "Було би дуже добре, якби кожен народний обранець опікувався розвитком в Україні якогось виду спорту. Мене в шахах привабила мудрість та інтелектуальність. Чим більше людей буде грати в шахи, тим розумнішим та здоровішим буде життя в нашій державі.” Начальник відділу з питань фізичної культури і спорту облдержадміністрації Володимир Гуділін: "Приємно відзначити, що Рівненська обласна шахова федерація є однією з найкращих спортивних федерацій області. Відчуваю і свою причетність до шахового руху на Рівненщині, адже в дитинстві також навчався премудростям цієї гри і вона мені не байдужа.”
Переглядів: 974 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]