Четвер, 2024-04-18, 11:23 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Цитати
Шахматы - это жизнь.(Роберт Фишер)
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Рівненська федерація шахів

Головна » 2013 » Січень » 11 » Підсумки Кубка Володимирецького району - 2012!
2:32 PM
Підсумки Кубка Володимирецького району - 2012!
Кубок Володимирецького району з шахів 2012 року складався з серії турнірів (9 етапів), які протягом року відбувалися в різних населених пунктах поліського краю. В "місцевій серії Гран-Прі” прийняли участь близько 80 шахістів з Володимирецького району та міста Кузнецовськ, а також гості з Сарненського та Дубровицького районів. За підсумками кожного етапу учасники отримувала бали (від 20 до 1). Згідно правил в загальний залік набраних очок зарахувалися 6 кращих показників. Проведення таких змагань, започаткованих в 2008 році, є гарним прикладом для інших регіонів як потрібно розвивати шаховий рух на місцях. Результати шахових турнірів у Володимирецькому районі постійно висвітлювалися на власному сайті volchess.wordpress.com та в районній пресі. Отже, підсумки заключного 9 етапу та шахового сезону в районі за 2012 рік від місцевих ЗМІ:

"Останній етап Кубка за традицією пройшов у Полицях. Етап був запланований на 16 грудня, але через погодні умови довелося переносити змагання на тиждень. До того ж, подібний форс-мажор очевидно не вписався у плани багатьох шахістів. Тож 23 грудня у Полицькій ЗОШ зібралася рекордно мала кількість шахістів – всього одинадцять чоловік. Через що вже на місці було вирішено дещо відійти від регламенту та провести змагання по коловій системі зі зменшеним контролем часу: 10 хвилин кожному шахісту.

Переможцем етапу, набравши 8,5 очок з 10 можливих, став володимирчанин Дмитро Андрєєв. Таким чином, він став володарем відкритого Кубка району вже четвертий рік поспіль (всього набрав 118 очок). Тож наш кандидат у майстри спорту в черговий раз підтвердив свій статус кращого шахіста краю і за чотирирічну історію кубка так і не дав потримати трофей іншому шахісту!

Якщо за перше місце на етапі боротьби не вийшло, то як завжди запеклий бій тривав за інші місця на подіумі. У підсумку по 7 очок набрали Володимир Кравчук з Більської Волі та Петро Кукла з Городця. Другим став Кравчук за рахунок кращих додаткових показників та виграної особистої зустрічі. Проте це не завадило Куклі впевнено посісти загальне друге місце (100 очок), зробивши крок вперед у порівнянні з двома останніми кубковими баталіями. А Кравчуку аби потрапити у загальну трійку не вистачило одного очка, отже в нього 87 залікових балів та четверта позиція.

Звісно, не обійшлося на етапі і без несподіванки. Так, набравши 5,5 очок, четверте місце посів Валентин Симонюк з Володимирця, що дозволило йому увірватися у загальну десятку Кубка (40 очок і 9 місце).

По 5 очок на етапі набрали Юрій Римарчук з Довговолі та Іван Хомич з Воронок. Римарчук дещо покращив свій минулорічний результат і у загальному заліку фінішував п’ятим (78 очок). А Хомич ледь не догрався і не випустив з рук загальне третє місце, але для нього все обійшлося і, набравши 88 очок, він стає головним відкриттям Кубка. Умовно номінуємо його «Прогрес року»!

Якщо вже говорити про номінації, то можна визначити переможця у категорії «Повернення року». Після пропущених шахових стартів минулого року, через проблеми зі здоров’ям, до активного шахового життя повернувся Михайло Дрималик з Рафалівки, з чим ми його щиро й вітаємо! І завдяки зайнятому 7 місці на останньому етапі Дрималик замкнув десятку кращих шахістів за підсумками цьогорічного Кубка! До речі, цього року чекаємо на не менш вдале повернення ще одного представника району зі старожилів найінтелектуальнішої гри Володимира Яким’юка з Полиць.

По 3,5 очка набрали Снітко Наталія з В.Жолудська та Андрій Клімцов з Володимирця. Снітко вже вкотре стала кращою серед дівчат і посіла загальне 16 місце. А Клімцов вже встиг стати сильним опонентом і закріпитися в десятці, на його рахунку 44 очка і восьма позиція у загальному заліку.

Також відзначаємо присутність у загальній десятці наших гостей. Так шосте місце і 72 очка в Андрія Ткачука, сьоме з 46 очками в Олексія Жакуна, обоє з Дубровиці. Кращим серед школярів став Іван Когут з Кузнецовська – 31 очко і загальна одинадцята позиція.

Всього у Кубку прийняли участь 77 шахістів, з них 44 зіграли у двох і більше етапах. А найактивніша група (4 і більше етапів) нараховує до 30 шахістів. Завдяки такій активності вирішено провести чемпіонат району у двох лігах, який пройде 19-20 січня з класичним контролем часу (схема проведення в стадії обговорення: орієнтовно у І лізі 10-12 кращих шахістів за підсумками Кубка і 10-12 наступних за списком шахістів у ІІ лізі). Також до участі у чемпіонаті було вирішено запросити кращого серед «легіонерів» Андрія Ткачука.”



Підсумкова таблиця:



Миттєвості змагань під час проведення етапів Кубка району:



Посилання на результати всіх етапів Кубка району - 2012:

1 етап Кубка Володимирецького району - 2012

2 етап Кубка Володимирецького району - 2012

3 етап Кубка Володимирецького району - 2012

4 етап Кубка Володимирецького району - 2012

5 етап Кубка Володимирецького району - 2012

6 етап Кубка Володимирецького району - 2012

7 етап Кубка Володимирецького району - 2012

8 етап Кубка Володимирецького району - 2012

9 етап Кубка Володимирецького району - 2012

Матеріал надав - Дмитро Андрєєв


Переглядів: 760 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]