Четвер, 2024-04-18, 1:43 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Цитати
Лучше жертвовать фигуры соперника.(Савелий Тартаковер)
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Рівненська федерація шахів

Головна » 2013 » Грудень » 31 » Підсумки шахового сезону 2013 року!
2:35 PM
Підсумки шахового сезону 2013 року!

В 2013 році Рівненська обласна федерація шахів продовжувала роботу щодо популяризації шахової гри серед населення. Проведено всі традиційні шахові турніри, а також започатковано проведення нових. Суттєво збільшено кількість інформаційних повідомлень про гру в засобах масової інформації. І далі тривала практика відкриття шахових класів в навчальних закладах з допомогою соціальних партнерів. Залучення до шахового спорту якнайбільшої кількості людей здійснювалося через максимальне географічне охоплення шаховими подіями населених пунктів Рівненщини. При цьому особлива увага була приділена розвитку дитячого спорту через започаткування проведення серії турнірів (6 етапів дитячого Кубка області). З метою популяризації шахової гри в черговий раз відвідав Рівненську область представник світової шахової еліти – чинний чемпіон Європи Моїсеєнко Олександр.

Найважливіші шахові події 2013 року (опитування внизу головної сторінки):

1. Спільне проведення фіналів чемпіонату області серед дорослих та дітей

Ідея проведення фінальних змагань одночасно серед дорослих та дітей була втілена вперше. Це сприяло значному підвищенню інтересу до шахового заходу. Молодші мали унікальну можливість переймати досвід у старших та отримати додаткову мотивацію в підвищенні шахової майстерності.



2. Проведення XI-х етапів Кубка області

В цьому році географія змагань максимально розширилася. Кожен справжній любитель шахів мав можливість зіграти хоча би в одному з етапів Кубка. Змагання обласного рівня вперше відбулися в крайніх шахових точках нашого краю (Дубровиця і Володимирець), завітали на нові території (Млинів) та відновилися в традиційних (Сарни). Проведення турнірів в цих, а також в інших обласних шахових містах (Рівне, Здолбунів, Березне, Клесів, Кузнецовськ, Дубно, Острог), дало можливість взяти участь в кубкових баталіях близько 250 шахістам.



3. Проведення VI-х етапів дитячого Кубка області

З метою залучення до шахового спорту якнайбільшої кількості дітей – започатковано та успішно проведено серію турнірів (6 етапів дитячого Кубка області). Давно відомо, що гра в шахи розширює кругозір дітей, вчить думати, бути уважним, запам'ятовувати, порівнювати, узагальнювати, передбачати, розвиває винахідливість і логічне мислення.



4. Сеанс одночасної гри з чемпіоном Європи - Моїсеєнком Олександром

На запрошення віце-Президентів Федерації шахів України Миколи Шершуна та Володимира Ковальчука, задля популяризації шахової гри, в черговий раз відвідав Рівненську область представник світової шахової еліти: чинний чемпіон Європи, переможець у складі збірної команди України всесвітніх шахових Олімпіад 2004 та 2010 років - Моїсеєнко Олександр.



5. Відкриття нових шахових класів-гуртків в навчальних закладах

В 2013 році до кола установ Рівненщини, що мають шахові класи-гуртки, долучилися ряд навчальних закладів з Млинова, Зарічного, Дубровиці, Клесова, Здолбунова, Рівного. Соціальний партнер Микола Шершун: “Підтримка талановитих дітей через розвиток позашкільної освіти – це запорука розвитку держави у майбутньому!”



6. Широке висвітлення шахових подій в ЗМІ

В 2013 році суттєво збільшено кількість інформаційних повідомлень про шахи в засобах масової інформації. Провідні телеканали, газети, інформаційні портали Рівненщини регулярно висвітлювали результати шахових змагань на основі прес-релізів обласної федерації шахів. А провідна спортивна програма телеканалу Рівне 1 “Спорт за тиждень” інформувала громадськість про кожен шаховий турнір, проведений в області.



Поділитися сторінкою з друзями:

Переглядів: 632 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]