П`ятниця, 2024-04-19, 7:05 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Цитати
Партии всегда разные, интервью всегда одинаковые.(Гарри Каспаров)
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Рівненська федерація шахів

Головна » 2011 » Березень » 23 » Привіт любителям шахів Рівненщини від багаторазового чемпіона області – Селецького Григорія!
9:30 PM
Привіт любителям шахів Рівненщини від багаторазового чемпіона області – Селецького Григорія!
З його іменем асоціюється перша шахова декада XXI століття на Рівненщині, протягом якої він 6 разів ставав чемпіоном області. Він єдиний з нашого регіону (за часів незалежної України) хто після закінчення школи вирішив свою долю пов’язати з шахами, поступивши навчатися в Львівський державний університет фізичної культури на шахове відділення. Любов до шахів проявилася в нього, як кажуть, - з першого погляду. І хоч цей погляд відбувся досить пізно за нинішніми реаліями (в 13 років), це йому не завадило практично без сторонньої допомоги, самостійно, вийти на пристойний рівень гри і бути протягом багатьох років достойним обличчям рівненських шахів на багатьох всеукраїнських змаганнях. Він сказав "А”, але (як нам здається) не сказав "Б”. Проте він ще молодий, і в нього головні життєві успіхи попереду (ми впевнені в цьому). Відвідувачі сайту здогадалися про кого йде мова – це Селецький Григорій, який вже тривалий час перебуває за межами нашої держави. Тривають фінальні змагання чемпіонату області 2011 року і ми вирішили зв’язатися (дякуємо за це Інтернету) з багаторазовим чемпіоном області минулих років, передати йому привіт від всіх любителів шахів Рівненщини та поцікавитися його справами.

- Григорій, привіт тобі від всіх любителів шахів Рівненщини. Як в тебе справи? Чи продовжуєш грати в шахи?

- Вітаю всіх любителів шахів Рівненщини! Дякую, що ще не забули… В мене все нормально. Я вже 2 роки в Італії. Спочатку було не просто, оскільки зовсім не знав мови, і не було досвіду життя тут. Зараз краще. Граю в шахи (без них ніяк) коли є така можливість. В основному в турнірах по 15 хвилин, які проходять по неділях. В турнірах з контролем 1 год. 30 хв. + 30 сек. на хід граю рідше. За 2 роки побував на турнірах в 12 регіонах Італії (це як у нас області). Країна гарна. Майже постійно сонячно, скрізь море і гори, багато музеїв, пам'яток архітектури, краєвидів.

- Для нас ти був прикладом, як потрібно займатися шахами. Поділися з нами. Що саме тебе привабило в шахах і що мотивувало постійно працювати над підвищенням рівня своєї гри?

- В шахах мені подобається все. Мотивувало бажання грати краще, мати більше успіхів (кому ж подобається програвати?)

- Ти є професійним шаховим тренером. Щоб ти порадив любителям шахів Рівненщини, особливо юним, в питаннях підвищення рівня гри? Які основні передумови росту майстерності? Як тобі вдалося, практично самотужки, без тренера, вийти на досить пристойний рівень гри і бути найсильнішим шахістом нашого регіону в періоді з 2000 по 2008 рік?

- Раджу всім не звертати увагу на невдачі, ставити перед собою певні цілі, і, незважаючи ні на що, іти вперед. Навіть, якщо комусь не поталанило стати шахістом високої кваліфікації, вважаю не варто розчаровуватися, все ж це не найголовніше в житті. Зосередьтеся на шахах, як на творчості, оскільки гарно проведена партія залишається надовго в пам'яті і принесе задоволення, можливо навіть більше, ніж перемога в турнірі.

- Тривають фінальні змагання чемпіонату області 2011 року. Щоб ти побажав його учасникам, а також всім іншим любителям шахів Рівненщини?

- Бажаю учасникам чемпіонату області гарних партій, яскравих комбінацій, і нехай чемпіоном стане той, хто найбільше на це заслуговує. Хоч, як казав чемпіон світу Тігран Петросян: "Я переконаний, що в шахах, хоч вони і залишаються грою, випадковостей не буває"… Всім великий привіт!!!

- Дякуємо за інтерв’ю. Успіхів тобі. Впевнені, що з нами ти ще в шахи зіграє. До зустрічі.
Переглядів: 824 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]