Субота, 2024-04-20, 12:17 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Цитати
Нет хороших или плохих игроков. Есть только хорошие или плохие ходы.(Зигберт Тарраш)
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Рівненська федерація шахів

Головна » 2019 » Листопад » 29 » Шаховий турнір “Хорів – 2019”!
10:08 PM
Шаховий турнір “Хорів – 2019”!
Шахові турніри

24 листопада 2019 року в приміщенні будинку культури села Хорів відбувся шаховий турнір, присвячений пам'яті місцевого вчителя фізкультури, ветерана спорту Віталія Старухіна. На запрошення організаторів відгукнулись 22 шахіста з Острозького, Здолбунівського, Дубровицького районів. Справжньою несподіванкою навіть для організаторів стала така кількість учасників, що вилилось в певні організаційні проблеми, які, на щастя, вдалось оперативно вирішити. Слід зазначити, що проводитися цей турнір почав ще з 2004 року (перші турніри в честь Віталія Старухіна проходили ще за життя заслуженого вчителя). Змагання проводились за швейцарською системою в 9 турів з контролем часу по 15 хвилин на партію кожному учаснику з обрахунком рейтингу ФІДЕ зі швидких шахів. Перша половина турніру «відзначилась» тим, що неможливо було визначити явного фаворита. Після кожного туру було мінімум два лідера. Вже після четвертого туру не залишилось жодного гравця, який би не втратив очок.

І лише після 5 туру вперше на турнірі з’явився одноосібний лідер. Ним після перемоги над Богданом Форманчуком став Олексій Жакун - 4,5 очка. В наступному турі після перемоги над іншим здолбунівчанином Йосипом Борзенком Олексій зміцнив своє лідерство, відірвавшись від найближчого переслідувача Богдана Форманчука на 1 очко. Фактично доля першого місця вирішувалась в 7 турі, в якому зійшлись рейтинг-фаворити турніру Ігор Намінський та Олексій Жакун. Дубровичанин Жакун, який з кожним туром набирав ходу, здолав і цей останній бар’єр, не давши засумніватись в своїй перевазі. Останні два тури він завершив «гросмейстерськими» нічиїми з Олегом Прокопчуком та Валентином Шаранським і впевнено здобув перше місце.

За друге та третє місця (слід зазначити, що грошовими призами та грамотами нагороджувались перші три місця) розгорнулася справжня битва. По суті до останніх ходів турніру було незрозуміло, хто застрибне, образно кажучи, в цей останній вагон. І тут фортуна посміхнулась залізничнику Богдану Форманчуку, який буквально «на зубах» виборов нічию із завжди непоступливим Олегом Прокопчуком та досвідченому Анатолію Кирилюку, який здолав Йосипа Борзенка. А так як обидва шахісти набрали по 6,5 очок, то по місцях їх розставив безпристрасний коефіцієнт Бухгольца, в результаті: Кирилюк – другий, Форманчук – третій.

По завершенні турніру грамотами, кубками та грошовими призами під акомпонемент місцевого міні-оркестру було нагороджено переможця та призерів змагань, а також відзначено грошовими призами трійку кращих місцевих шахістів (ними стали Валентин Шаранський, Олексій Лісовський та Олександр Сорокін). Крім того, було нагороджено грамотами найстаршого (Валерія Миколайовича Бриля) та наймолодшого (Іллю В’юна – вихованця тренера Андрія Ткачука) учасників турніру.

Турнірна таблиця:

1. кмс Жакун Олексій, Дубровиця/Рівне - 7,5
2. кмс Кирилюк Анатолій, Здолбунів - 6,5
3. Форманчук Богдан, Здолбунів - 6,5
4. кмс Намінський Ігор, Здолбунів - 6,0
5. Прокопчук Олег, Здолбунів - 6,0
6. Шаранський Валентин, Острог - 5,5
7. кмс Борзенко Йосип, Здолбунів - 5,0
8. Лісовський Олексій, Почапки/Рівне - 5,0
9. Сорокін Олександр, Хорів - 5,0
10. Гаврилюк Василь, Острог - 5,0
11. Ткачук Андрій, Дубровиця/Рівне - 4,5
12. Борисюк Петро, Здолбунів - 4,5
13. Бриль Валерій, Оженин - 4,5
14. Сидорчук Вячеслав, Оженин – 4,5
15. Скірканіч Олександр, Здолбунів – 4,0
16. Стецюк Олексій, Бродівське – 4,0
17. Бепдратий Михайло, Здолбунів – 4,0
18. Колюх Микола, Рівне – 4,0
19. Гаврилюк Анатолій, Оженин – 3,0
20. Пізнюр Володимир, Острог – 3,0
21. В’юн Ілля, Рівне – 1,0
22. Вербіцький Владислав, Оженин – 0,0.

Фоторепортаж з місця подій:



Матеріал надав - Валентин Шаранський

Поділися сторінкою з друзями:

Переглядів: 467 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]