Вівторок, 2024-04-23, 11:55 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
Цитати
Хорошему игроку всегда везет!(Хосе Рауль Капабланка)
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Рівненська федерація шахів

Головна » 2013 » Вересень » 26 » Турнір на Кубок Здолбунова - 2013!
8:21 AM
Турнір на Кубок Здолбунова - 2013!
Останніми роками шахові змагання у Здолбунові відзначаються своєю регулярністю. Так, зимою на Різдво грається турнір пам’яті Гната Микитюка, весною – пам’яті Сергія Малахова, влітку проходить змагання у День Незалежності, а восени розігрується Кубок Здолбунова. Все по аналогії з турнірами Великого Шолома у тенісі… Ну, і , як етап Кубку області проходить масовий турнір пам'яті Олександра Ковальчука без прив'язки до сезону. 21-22 вересня цьогоріч Кубок Здолбунова розігрувався вже вчетверте . 19 спортсменів грали за швейцарською системою у 9 турів у швидкі шахи по 30 хвилин на партію. Крім здолбунівчан також приймали участь у змаганні шахісти з Рівного, Острога і Костополя.

На старті змагань здивував своєю невиразною грою минулорічний володар Кубка Йосип Борзенко – програші у другому і третьому турах Кононцю і Борисюку.

А от лікар залізничної поліклініки Петро Борисюк продемонстурував наполегливість і впертість, коли у партії п'ятого туру з Юрієм Кошмаком у дебюті Берда отримав погану позицію, однак завдяки різносторонній рокіровці зумів загострити боротьбу і перемогти. Ця перемога вивела його у лідери.

За три тури до кінця змагань почався забіг лідерів – Борисюка, Кононця і Кошмака, що мали по 5 очок з 6 можливих. Далі вони, як трійко коней «ніс у ніс», добігали до фінішу з однаковою швидкістю – нічії зі своїми суперниками у шостому і сьомому турах, дружний виграш партій у останньому дев'ятому турі і фінішний результат - по 7 очок з 9 можливих. З шаленою швидкістю мчався за лідерами четвертий «шаховий кінь» Йосип Борзенко, намагаючись компенсувати стартове падіння. Однак, він «не добіг» 0,5 очка і з 6,5 очка фінішував четвертим.

Вкотре переможця і призерів довелося вираховувати за додатковим показником – SB-коєфіцієнтом. Переможцем визначено Юрія Кошмака, друге місце у Петра Борисюка, третє у костопільчанина Ігоря Кононця.

Призери нагороджені грамотами Здолбунівської райдержадміністрації (начальник відділу у справах молоді та спорту Михайло Гарбовський), та цінними подарунками від Рівненської областної федерації шахів (Президент Володимир Ковальчук).

Турнірна таблиця:

1 Кошмак Юрій Здолбунів 7
2 Борисюк Петро Здолбунів 7
3 Кононець Ігор Костопіль 7
4 Борзенко Йосип Здолбунів 6,5
5 Галій Аркадій Рівне 5,5
6 Кирилюк Анатолій Здолбунів 5
7 Прокопчук Олег Здолбунів 4,5
8 Дем’янюк Андрій Рівне 4,5
9 Шаранський Валентин Остріг 4,5
10 Сорокін Олександр Остріг 4,5
11 Бойчук Владислав Здолбунів 4,5
12 Коник Володимир Здолбунів 4,5
13 Бриль Валерій Остріг 4,5
14 Гуменюк Олександр Здолбунів 4
15 Гаврилюк Анатолій Здолбунів 4
16 Дрозд Олексій Здолбунів 3,5
17 Коломийчук Михайло Здолбунів 3
18 Хоменко Володимир Здолбунів 3
19 Макарець Борис Здолбунів 2

Суддя змагань – Олександр Попов.

Фоторепортаж з місця події:



Матеріал надав - Юрій Кошмак


Переглядів: 763 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]