Вівторок, 2024-04-23, 5:29 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Цитати
Сильные фигуры противника следует разменивать.(Хосе Рауль Капабланка)
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Рівненська федерація шахів

Головна » 2012 » Лютий » 21 » Відкритий кубок Володимиреччини з шахів!
Історія та підсумки змагань 2011 року!
10:55 AM
Відкритий кубок Володимиреччини з шахів!
Історія та підсумки змагань 2011 року!
Розмірковуючи на тему який район області є найбільш шаховим, до недавнього часу нікому не спало б на думку, що це - Володимирецький. Ми не згадаємо з минулих часів місцевих чемпіонів обласних змагань. В нас трохи інші асоціації при його згадці. Проте життя не стоїть на місці. Кожен з нас творець історії. А роблять її конкретні люди, які мають віру та бажання змінити ситуацію на краще. Регіон без перебільшення став прикладом для інших, як потрібно розвивати шаховий рух на місцях, започаткувавши в 2008 році проведення в різних населених пунктах - етапів Кубка району з шахів. Основні рушії популяризації шахів в районі: начальник відділу з питань молоді та спорту Володимирецької РДА Римарчук Юрій та кандидат в майстри спорту з шахів Дмитро Андрєєв - палкі шанувальники древньої гри, які крім організаційної, забезпечували і інформаційну складову проведення турнірів, - постійно висвітлюючи результати змагань в місцевій пресі.

Про історію шахових змагань краю та підсумки 2011 року розповідає голова РО ВФСТ “Колос” Гребень Олександр (при підтримці очолюваного ним товариства проходила більшість шахових змагань):

“Кубок був започаткований у 2008 році і з того часу невпинно набирав обертів. Якщо в перший рік в ньому прийняло участь 20 шахістів, то вже у 2011 році - 69 спортсменів! Також відзначаємо, що з минулого року кубок нашого району отримав статус “відкритий”, тож кожен бажаючий міг залишити свій слід в історії розвитку шахів на Володимиреччині. В 2011 році пройшло вісім етапів, з яких шість кращих результатів пішли у залік. Нарахування очок: 1 місце – 20, 2 – 18, 3 – 16, 4 – 14, 5 – 12, 6 – 10, 7 – 9, 8 – 8, 9 – 7, 10 – 6, 11 – 5, 12 – 4, 13 – 3, 14 – 2, з 15 місця нараховувалось по 1 очку за участь. Етапи включали в себе всі різновиди шахів: класичні (1), швидкі (6), бліц (1). Найстабільніші результати протягом року показував володимирецький кандидат в майстри спорту Дмитро Андрєєв, який, набравши 108 очок, втричі поспіль став володарем кубку району з шахів. Таким чином, за Положенням змагань, перехідний кубок назавжди отримав свого господаря. І вже з наступного сезону інший красень чекатиме на свою долю. А те що вона буде непередбачуваною ніхто не сумнівається. Конкуренція серед шахістів-учасників нашого кубка зростає, що підтверджують результати кожного з етапів, де немає постійної трійки призерів. Другим призером відкритого кубка району став Андрій Ткачук (Дубровиця), в якого 82 очка. Ткачук вже доводив свій високий рівень на обласних змаганнях і приємно, що він є одним з найактивніших учасником нашого турніру. Петро Кукла (Городець), набравши 71 очко, зайняв, як і минулого року, третє місце. Після фіналу області Кукла дещо здав, хоча це, звісно, умовно (порівняно зі своїм виступом на півфіналі та фіналі області), але, віримо, що цьому досвідченому шахісту вдасться вийти на свій звичний рівень вже найближчим часом. Загальне четверте місце посів Олексій Жакун (Дубровиця), який набрав 66 очок, але зіграв тільки чотири етапи. Отже, якщо він буде активніший у 2012 році, то претендуватиме не тільки на призову трійку, а й на загальну перемогу. Теж саме стосується і Олександра Параниці з Сарн – чотири етапи, 61 очко і загальне п’яте місце. До речі, він всього на одне очко випередив свого батька Віктора! Взагалі сім’я Параниць є чудовим прикладом “шахової спадщини”, де син вже показує кращі результати за батька. І це, повірте, величезне досягнення останнього. Сьомим став Олександр Ємельянчик з Лозок, який зіграв чотири етапи і набрав 56 очок. Ємельянчика можна вважати найбільшим відкриттям кубка. Адже він починав з восьмого місця на другому етапі, а останні три етапи закінчив другим, третім та четвертим. Минулорічний срібний призер Юрій Римарчук з Довговолі фінішував лише восьмим, в нього 54 очка. Отже йому є що доводити у 2012-му. Дев’ятим став Василь Якимчук з Сарн (40 очок), десятим ─ Олександр Абрамчук з Клесова (39). Хочемо побажати постійним учасникам наших етапів успіхів в змаганнях. І, звісно, запрошуємо всіх шахістів області до участі на етапах кубка-2012!”

1 етап Кубка Володимирецького району - 2012


Коротка інформація про Володимирецький район:  

Володимирецький район - створений у 1939 році. Районний центр: Володимирець. Розташований в північно-західній частині області. Межує з чотирма районами Рівненської та з двома районами Волинської області. Чисельність наявного населення становить 62,2 тис. осіб, у тому числі: сільського – 49,3 тис. осіб, міського – 12,9 тис. осіб. До складу району входить 65 сіл та 2 селища, 30 сільських та селищних рад. Площа Володимирецького району - 1940 кв.км. Володимиреччина — інвестиційно привабливий район. Саме тут знаходяться два унікальних родовища високоякісних базальтів, придатних для виробництва мінеральної вати і кам'яного литва. Є значні поклади торфу, білого кварцового піску, глини, бурштину, цеолітових туфів, міді.



Миттєвості змагань під час проведення етапів Кубка району:

Трійка призерів Кубка району - 2011 (Ткачук, Андрєєв, Кукла)



Переможці одного з етапів



На першому плані: Снітко Наталія - Римарчук Юрій



У вирі шахової боротьби



Шахи і відпочинок на Володимиреччині - що може бути кращим?!



Одна з багатьох статей в місцевій пресі про шахові змагання




Поділися сторінкою з друзями:

Переглядів: 855 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]