Субота, 2024-04-20, 4:02 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
Цитати
В шахматах выигрывает тот, кто ошибается предпоследним. (Савелий Тартаковер)
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Рівненська федерація шахів

Головна » 2011 » Лютий » 2 » Володимир Ковальчук: "Любіть та шануйте своїх батьків"
0:09 AM
Володимир Ковальчук: "Любіть та шануйте своїх батьків"
За декілька днів стартує перший турнір, який, ми впевнені, займе особливе місце в шаховому календарі області. Він буде присвячений події, з якою кожен з нас час від часу стикається, і від якої (так створений цей світ) нікуди не дінешся – втрати близької людини. Такі події від нас не залежать, але від нас залежить чи ми будемо пам’ятати, вшановувати та згадувати. Особливо, якщо людина, яка від нас пішла залишила після себе багато добрих справ, яка була чесна з собою і оточуючими, яка до кінця своїх днів була віддана улюбленій справі – грі в шахи, і яка передала любов до гри своєму сину. 05-06 лютого 2011 року в м. Здолбунів відбудеться І-й обласний шаховий турнір пам'яті Президента Здолбунівської районної федерації - Ковальчука Олександра Костянтиновича і ми вирішили взяти інтерв’ю у сина, головного натхненника проведення турніру – Президента Рівненської обласної федерації шахів Ковальчука Володимира Олександровича.

- Володимире, розкажіть нам про батька, хто він був для Вас, за що Ви особливо йому вдячні?  

- Насамперед, він був для мене батьком та рідною людиною, вчив життя та давав настанови. Дякую йому за те, що він в мене був і за те, що я народився на світ Божий.

- Ви дуже багато часу і енергії витрачаєте на організацію шахового життя області. Як батько ставився до ініціатив сина? Що він Вам говорив, радив. Адже ми пам’ятаємо, що ще 5 років назад такого терміну як "шахове життя області" практично не існувало і його створення було не з легких завдань.

- На початку моєї шахової кар’єри батько негативно ставився до мого захоплення цією грою. Казав, що мені потрібно більше уваги приділяти навчанню в університеті та своїй професійній діяльності. Але з часом він побачив, що одне іншому не заважає досягати позитивного результату. Розвиток любого виду спорту залежить від людини, яка є мотором справи та вміє надихати інших. Такий вислів, як "вода каміння точить” - це мій девіз життя. Ніколи в житті не зупиняюсь на досягнутих цілях. Якщо не ставлю декілька цілей, які потрібно досягнути, то не живу. А в розвитку шахів на Рівненщині все тільки починається. Впевнений, що в недалекому майбутньому, наша область буде першою в Україні.

- За попередніми оцінками шаховий турнір памяті Вашого батька буде одним з наймасовіших шахових заходів, проведених на території області за останні роки. Яке для Вас значення має його успішне проведення? Він буде традиційним? Які плани на майбутнє?
 
- Мені буде дуже приємно, якщо так станеться, адже батька знали дуже багато людей в області і по спорту, і по роботі. Цей турнір має для мене надважливе значення, оскільки бажаю вшановувати світлу пам'ять мого батька разом зі всіма любителями шахів Рівнещини. Звичайно він буде традиційним та з кожним роком ставатиме все більш і більш масовим.

- Є інформація, що можливо цей захід не обмежиться тільки проведенням шахового турніру?

- На цей захід можливо завітає віце-чемпіон світу з шахів Василь Іванчук. Мав бути мій друг чемпіон світу з шахів Руслан Пономарев, але в нього відповідальний турнір в Голандії.

- Щоб Ви побажали майбутнім учасникам змагання?

- Бажаю, щоб всі учасники і не тільки любили та шанували своїх батьків, адже поки вони живі, ми інколи не цінуємо це. В Біблії написано: "Шануй батька і матір свою і буде тобі Божа благодать!" Запрошую усіх хто знав Батька на відкриття турніру 5 лютого на 11 годину в Будинок культури цементників.

- Дякуємо Вам за інтерв’ю. Ваш батько дуже багато робив для розвитку шахів на Здолбунівщині, тепер цим успішно займаєтеся Ви. Батьки завжди хочуть, щоб їхні діти були кращі за них, щоб досягнули більшого. Крім Вашого рідного краю, Ви з успіхом займаєтесь популяризацією шахів по всій Рівненщині. А з 2010 року - і по всій Україні, адже Вас обрали Віце-Президентом шахової федерації України. Отже, можна сказати, що Ви гідний батька син. Він прожив своє життя недаремно. І, безперечно, нас любителів шахів Рівненщини буде багато на вшануванні пам’яті Ковальчука Олександра Костянтиновича. Ми його пам’ятаємо, будемо пам’ятати і бажаємо сину успіхів у всіх його творчих починаннях.

Ковальчук Олександр Костянтинович

Життєвий шлях:
1973-1974 р.р - служба в збройних силах Радянського Союзу.
1975-1976 р.р. - ПМК №63 майстер будівельник.
1976-1979 р.р – Квасилівський дослідний зовод - інженер будівельник по експлуатації будівель та споруд.
1979-1981 р.р. – ЗБВ – майстер будівельник.
1984-1985 р.р – Здолбунівський райсількомунгосп – майстер будівельний.
1985- 1994 р.р – СУ-13 Трест "Надимгазпромстрой” – електрозварювальник.
1996-1998 р.р. – МПП ”Вік-експо” – старший виконроб відділу капітального будівництва.
1999-2009 р.р. - ТзОВ "Комунальних підприємств" – головний енергетик.
З 1998 р. - Президент Здолбунівської районної федерації шахів (кандидат в майстри спорту).
Місце і дата народження : Волинська обл., смт.Колки.
Двоє дорослих синів.

Переглядів: 1404 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]