Субота, 2024-04-20, 6:44 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
Цитати
Комбинация - душа шахмат.(Александр Алехин)
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Рівненська федерація шахів

Головна » 2017 » Вересень » 1 » Загальний залік районних Гран-Прі - 2017!
9:23 AM
Загальний залік районних Гран-Прі - 2017!
Пропонуємо ознайомитись з описом ситуації, яка склалася на даний час в загальному заліку етапів гран-прі у Володимирецькому та Сарненському районах. Своєрідний шаховий клубок учасників з Дубровицького, Сарненського, Володимирецького та Березнівського районів постійно переплітається у вихідному дозвіллі та в інтелектуальних змаганнях. Щоправда, потрібно зауважити про відмінність у регламенті проведення цих турнірів. Так, у цьому році володимирчани планують провести 9 етапів, причому до обрахунку у загальному реєстрі рахуватимуть сім кращих показників. В той же час сарненчани зі своїх 11 або 12 етапів вирішили не полишати традицій з сумуванням всі набраних очок без урахування жодних об’єктивних факторів участі та відсутності учасників на окремих етапах. Ще одна відмінність полягає, в тому, що у залік володимирецький підпадає перших 20 місць з кожного турніру (1 місце-30; 2-28…,11-10; 12-9;13-8..,20-1 – решта також по 1 балу), а у сарненчан визначається 30 кращих результатів у порядку спадання (тобто 1 місце 30 балів, 30 місце 1 бал, решта також по 1 балу). За підсумками сезону і там і там будуть сформовані кращі десятки шахістів, які згодом у представницькому турнірі за коловою системою і визначать сильнішого - абсолютного чемпіона.

У Володимирецькому районі лідером зі значним, майже безнадійним від інших відривом є Дмитро Андрєєв. Він має 154 бали і факторів, які можуть завадити перемогти за підсумками року наразі просто немає. Гострою обіцяє бути боротьба за другу сходинку загального рейтингу. Коло претендентів з Петра Кукли, який має 106 балів, Віктора Параниці та Юрія Римарчука, котрі мають по 92 бали, а також Олексія Жакуна - 90 балів обіцяє цікаву боротьбу на фініші сезону. Відразу за ними Кот та Галаган, що мають 73 та 72 бали відповідно. Згадані семеро шахістів без урахування форс-мажорних обставин гратимуть у фіналі. Ще три місця повинні розігратись у не менш цікавій боротьбі, що й у верху таблиці. Адже у щільній кількості претендентів визначити кращого в даний момент, звичайно, що неможливо. Тому очікуємо боротьби, гострих та цікавих партій.

Дещо трохи інша ситуація склалась у Сарненському районі. Після двох останніх етапів відбулась зміна лідера. Олександр Параниця вимушено пропустив останній турнір і цим же негайно скористався Олексій Жакун. Представник Дубровиці набрав 224 бали і впевнено очолює загальний список. По 191 балу слідом за ним мають Параниці Віктор та Олександр, 166 у Галагана. Дещо менше у Толочика, Абрамчука та Клімцова. Зараз можна констатувати, що 15 шахістів подолали рубіж у 100 балів, і, найімовірніше, саме між ними буде точитись безкомпромісна боротьба за верхні щабелі в таблиці.



За матеріалами volchess.rv.ua.


Переглядів: 475 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]