П`ятниця, 2024-04-26, 3:51 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Цитати
Когда я выигрываю, я гений. Когда не выигрываю, я не гений.(Роберт Фишер)
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Рівненська федерація шахів

Головна » 2015 » Грудень » 15 » 11 етап Кубка Володимирецького району - 2015!
9:57 AM
11 етап Кубка Володимирецького району - 2015!
Останній у поточному році районний шаховий турнір відбувся минулої неділі у Рафалівці в приміщенні спортивного залу школи-інтернату. Етап зібрав 28 учасників. Традиційно до місцевих шахістів додались гості з Сарн, Дубровиці, Березного та міста Рівне. Грали сім турів за швейцарською системою з контролем часу 15 хв. до закінчення партії кожному. Старт змагань був очікуваним. Рейтинг-фаворити у двох турах дружньо перемогли своїх опонентів. Три тури без втрат змогли пройти лише три шахісти: Андрєєв, Параниця та Іллюк. В той же час спокійно їм не давали почуватись Жакун та Римарчук. Олексій чомусь, не звично для себе, був занадто миролюбивим на цих змаганнях. Послідовно до нічиєї проти Римарчука додався паритет у партіях проти Іллюка та Данилюка. І такий сценарій, можливо, і мав би успіх, але в останньому турі треба було грати проти лідера Андрєєва чорними і обов’язковою мала бути лише перемога аби мати шанс на загальний успіх як в турнірі так і в річному заліку. Та до цього повернемось трохи згодом. Напевно щасливий все таки був день у Дмитра Андрєєва, тому що навіть не у зовсім вдалих партіях він домагався перемоги. В його пасиві була дружня нічия проти Параниці. То ж доля перемоги вирішилась у сьомому турі в результаті партії Андрєєв – Жакун 1-0. Таким чином феєричні 6,5 очок і закономірний успіх у Дмитра. Друге місце посів Параниця – 5,5 очок. Третій Петро Іллюк – 5, така ж кількість очок і у Галагана він четвертий. А Жакун лише п’ятий. Його здобуток 4,5 очок.

Окрім цих результатів звітний етап мав дати відповіді на певні запитання і в загальному заліку. Приємно, що інтрига відносно переможця шахового року зберігалась до останнього турніру. То ж лише після цієї перемоги можна констатувати, що володарем відкритого кубка Володимирецького району з шахів – 2015 став Дмитро Андрєєв. Його здобуток 196 балів. Забезпечив гостроту змагань до останнього дня Олексій Жакун. Маючи 188 балів посів друге, почесне місце. Третій Олександр Параниця – 170. Також за підсумками кубковим змагань сформувалась десятка шахістів, які зіграють у першій лізі на чемпіонаті району – 2016.

Варто обов’язково виокремити, що шахові змагання після кількарічної перерви повернулись до Рафалівки. І, що дуже вразило – так це дбайлива гостинність від господарів. За це їм велика подяка від учасників турніру. Сподобалось настільки, що по домівках не хотіли розходитись і роз’їжджатись навіть коли вже наступив вечір.

В році, що минає, змагання проводились за організаційних зусиль Володимирецької районної шахово-шашкової федерації та відділу молоді та спорту управління освіти райдержадміністрації, а також за сприяння господарів та території яких грали і за підтримки спонсорів.

Всього проведено 11 етапів, участь у яких прийняли участь 104 шахісти. Планується і далі розвиток та популяризація шахів у регіоні.

Турнірна таблиця:


Фоторепортаж з місця події:



За матеріалами volchess.rv.ua.


Переглядів: 557 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]