Середа, 2024-04-24, 11:25 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
Цитати
Шахматист - это человек, который в доску пьян от удивительной игры.(Анатолий Рахматов)
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Рівненська федерація шахів

Головна » 2013 » Грудень » 2 » 6 етап дитячого Кубка області - 2013!
2:18 PM
6 етап дитячого Кубка області - 2013!
30-01 грудня в Рівному в приміщенні ЗОШ № 18 відбувся заключний 6 етап дитячого Кубка Рівненської області з шахів 2013 року серед юнаків та дівчат 2000 р.н. та молодших, який пройшов за швейцарською системою в 9 турів. Взяли участь у турнірі юні шахісти зі Здолбунівського, Костопільського районів та міста Рівне, всього 26 учасників. З результатом 8 очок з 9 можливих переможцем змагання став вихованець Костопільського центру інтелектуального розвитку “Сузір’я” - Іванчук Сергій, 2 місце з 7,5 очками у Білана Віктора (підлітковий клуб “Меридіан”, м. Рівне), 3 місце з 7 очками у Туленіної Каріни (центр творчості учнівської молоді, м. Рівне). Кращі юні спортсмени нагороджені цінними призами. Перша вісімка юних шахістів Рівненщини отримала бали в загальний залік дитячого Кубка області. Змагання відбулися за організаційних зусиль Рівненської обласної федерації шахів (Президент – Володимир Ковальчук) та керівника шахового гуртка ЗОШ № 18 - Козачка Петра Миколайовича.

Заключний 6 етап дитячого Гран-прі з шахів зібрав всіх лідерів загального заліку. Турнір видався особливо напруженим. Ключові партії, що суттєво вплинули на розподіл призових місць, розпочалися вже з 3 туру, в якому Туленіна Каріна перемогла принципового суперника Білана Віктора. В наступному раунді вона здобула ще одне очко в зустрічі зі своєю сестричкою Ілоною і з 100 відсотковим результатом одноосібно очолила турнірну таблицю. В 5 турі 9-річна Каріна грала зі своїм ровесником Іванчуком Сергієм, який маючи значний шаховий потенціал, до цього часу ніяк не міг його реалізувати в дитячих кубкових баталіях. Сергій перед цим поєдинком зіграв внічию з Біланом. Вистояв він і в поєдинку з Каріною (нічия). Несподіваним і вирішальним в боротьбі за високі місця виявився 6 тур, в якому обидві сестри Туленіни зазнали поразок від Кальчука Віталія та Іванчука Сергія. В 7 турі Білан виграє в Кальчука. В 8 турі Кальчук неочікувано програє Чернадчуку, а Туленіна Каріна втрачає півочка в зустрічі з Люшиним, що в підсумку не дозволило їй боротися за більш високе місце, ніж 3-тє. Слід відмітити в цьому турі і перемогу Білана Віктора в зустрічі з Туленіною Ілоною, яка дала йому “зелене світло” в боротьбі за 2 місце. В цей час переможно крокує до 1 місця Іванчук Сергій, який, не зазнавши жодної поразки (тільки 2 нічиї), вперше виграє етап дитячого Кубка області. Наші вітання!

Дитячий Кубок Рівненської області, який складався 6 етапів, проводився вперше. За основу організації змагань був використаний досвід проведення аналогічних турнірів серед дорослих. Саме така форма визначення кращих шахістів (в окремих турнірах, що пов’язані між собою та відбуваються в різних куточках Рівненщини), мотивує учасників до покращення своєї майстерності, а також популяризує шаховий спорт на місцях. За сприяння Рівненської обласної федерації шахів останніми роками значно розширилася сітка шахових гуртків для дітей в навчальних закладах Рівненщини. Тому в цьому році було прийнято рішення започаткувати проведення серії обласних дитячих турнірів, які від тепер стануть традиційними.

В підсумку дитячий Кубок Рівненської області з шахів в 2013 року виборола юна рівненчанка Туленіна Ілона з 36 балами. Наші вітання! Нагородження переможниці відбудеться під час проведення щорічного обласного дитячого турніру ”Святий Миколай у кожну хату”, який відбудеться в Рівному 21-22 грудня.

Турнірна таблиця:

1 Іванчук Сергій Костопіль 8
2 Білан Віктор Рівне 7.5
3 Туленіна Каріна Рівне 7
4 Туленіна Ілона Рівне 6
5 Кальчук Віталій Рівне 5.5
6 Люшин Назар Рівне 5.5
7 Сьомак Володимир Рівне 5
8 Гнатюк Марія Здолбунів 5
9 Романюк Олександр Рівне 5
10 Чернадчук Валерій Костопіль 5
11 Громова Ольга Рівне 5
12 Касацький Олександр Здолбунів 5
13 Шинкарчук Богдан Рівне 4.5
14 Жильчук Богдан Рівне 4.5
15 Григорук Юлія Здолбунів 4.5
16 Кондратюк Вікторія Рівне 4.5
17 Гомоль Максим Рівне 4
18 Бриндецький Дмитро Рівне 4
19 Загура Ілля Рівне 4
20 Смикало Северин Рівне 4
21 Фоміна Ірина Рівне 4
22 Вишневський Іван Рівне 2.5
23 Булик Кирил Костопіль 2
24 Яремчук Олександр Рівне 2
25 Мартинюк Микола Рівне 2
26 Пелех Віталій Рівне 1

Залікові бали:

10 Іванчук Сергій
8 Білан Віктор
6 Туленіна Каріна
5 Туленіна Ілона
4 Кальчук Віталій
3 Люшин Назар
2 Сьомак Володимир
1 Гнатюк Марія

Залікові бали за підсумками 6-х етапів (зараховуються 4 кращі результати):

36 Туленіна Ілона,
32 Туленіна Каріна,
29 Білан Віктор,
20 Іванчук Сергій,
19 Кальчук Віталій,
17 Сьомак Володимир,
10 Шинкарчук Богдан,
10 Люшин Назар,
6 Демидюк Євгеній,
6 Кузьменко Артем,
5 Люшин Максим
4 Лобанов Данило,
4 Побережний Андрій,
4 Кот Андрій,
3 Ласкажевський Влад,
3 Чернадчук Валерій,
2 Романович Павло,
2 Сєров Іван,
1 Бриндецький Дмитро,
1 Лосінець Катеринаю,
1 Гнатюк Марія.

Фоторепортаж з місця подій:



Поділися сторінкою з друзями:

Переглядів: 1216 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]