П`ятниця, 2024-04-26, 1:20 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
Цитати
Всегда помни о контратаке. Это - лучшая защита и часто выигрывает даже проигранные партии.(Франк Маршалл)
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Рівненська федерація шахів

Головна » 2013 » Грудень » 30 » Аналіз результатів Кубка Рівненської області – 2013!
3:06 PM
Аналіз результатів Кубка Рівненської області – 2013!

Нещодавно завершався заключний 11 етап Кубка Рівненської області з шахів 2013 року. За підсумками всіх турнірів серії Гран-Прі визначено переможця та призерів кубкових баталій. В цьому році географія змагань максимально розширилася. Кожен справжній любитель шахів мав можливість зіграти хоча би в одному з етапів Кубка. Змагання обласного рівня вперше відбулися в крайніх шахових точках нашого краю (Дубровиця і Володимирець), завітали на нові території (Млинів) та відновилися в традиційних (Сарни). Проведення турнірів в цих, а також в інших обласних шахових містах (Рівне, Здолбунів, Березне, Клесів, Кузнецовськ, Дубно, Острог), дало можливість взяти участь в кубкових баталіях близько 250 шахістам. Використавши матеріли цього представницького змагання, можна висвітлити не тільки спортивні результати, а і деякі інші аспекти шахового руху на Рівненщині та визначити переможців в альтернативних номінаціях. Отже ...

Переможці в інших індивідуальних заліках:

В номінації “найактивніший учасник” Кубка Рівненської області – 2013 перемагає Данилюк Василь з Рівного, який взяв участь в 10-х з 11-ти етапів Кубка. Довгий час на рівних з ним конкурував Толочик Андрій з Костополя (2 місце), в якого на рахунку участь в 9-х турнірах. 3 місце з показником участі у 8-х змаганнях поділили Жакун Олексій, Ткачук Андрій (обоє з Дубровиці), Шаблій Віталій з Дубного та Ковальчук Володимир зі Здолбунова.

В номінації “прогрес року” 1 місце в Шинкарчука Максима (Рівне), який в 2012 році не потрапив в підсумкову таблицю Кубка, проте в 2013 році здобув 27 балів, розмістившись на 6 сходинці загального заліку Кубка області 2013 року. 2 місце в Данилюка Василя (Рівне), а 3 місце в Остапчука Анатолія (Рівне), які також не здобувала балів Кубка в минулому році. Тоді як, в цьому році вибороли, відповідно, 16 і 15 балів (8 і 9 місця загального заліку).

В номінації “гроза авторитетів” (найбільша кількість перемог в партіях з призерами Кубка) кращий Петренко Олександр з Рівного, який протягом 2013 року завдав поразок лідерам в 3-х партіях. 2-3 місця поділили Ковальчук Володимир (Здолбунів) та Кохно Олександр (Рівне) з 2-ма перемогами в очних зустрічах. Крім того, 1 перемогу здобув Данилюк Василь (Рівне). Як бачимо, в партіях з рівненськими шахістами, лідери (Боришкевич, Кудрик та Матвійчук) майже не поступалися.

В номінації “кращий з районів” перемагає Ткачук Андрій з Дубровиці (перший в загальному заліку після представників обласного центру) з 16 балами. 2 місце також у представника Дубровиці – Жакуна Олексія з 14 балами. 3 місце - в Параниці Олександра (Сарни) з 13 балами.



Переможці в командних заліках:

В номінації “найбільша кількість шахістів” 1 місце займає Сарненський район, 28 представників якого прийняли участь хоча би в одному з етапів Кубка області. 2 місце - місто Рівне (22 чол.). 3-4 місце у міста Кузнецовськ та Острозького району (по 18 чол.). Цікаво буде дізнатися як розташувалися райони в топ-10 цієї номінації. Отже, 5 місце – Здолбунівський район (14 чол.), 6 місце – Володимирецький район (13 чол.), 7-8 місце – Березнівський та Дубенський райони (по 12 чол.), 9 місце – Костопільський район (9 чол.), 10-11 місця за Дубровицьким та Млиніськими районами (по 6 чол.)

В номінації “найактивніший район/місто” (кількість шахістів, які прийняли участь не менше, ніж в 3-х етапах Кубка) перемагає місто Рівне (12 чол.). 2 місце - Сарненський район (7 чол.). 3 місце Березнівський район (6 чол.). 4 місце – Здолбунівський район (5 чол.). 5-6 місце – Костопільський район та місто Кузнецовськ (по 4 чол.).

В номінації “командний переможець” (кращі результати 3-х шахістів з одного району/міста сумуються) 1 місце прогнозовано за містом Рівне (Боришкевич, Кудрик, Матвійчук) – 150 балів. 2-3 місця за Здолбунівським (Ковальчук, Борзенко, Кирилюк) та Дубровицьким (Ткачук, Жакун) районами з 30 балами. 4 місце за Костопільським районом (Кононець, Затирка, Толочик) з 13 балами. 5 місце у Березнівського району (Іллюк, Атаманець) з 12 балами.

І насамкінець ще один цікавий рейтинг сили шахістів за віковою ознакою. Отже, в номінації “золоте покоління” (кращі результати 3-х шахістів одного покоління сумуються) перемагають молоді люди до 35 років (Боришкевич, Кудрик, Шинкарчук) – 130 балів, 2 місце за зрілими чоловіками до 50 років (Матвійчук, Петренко, Кохно) – 118 балів, 3 місце за студентами (Данилюк, Параниця, Затирка) – 34 бали. 4 місце за шахістами, які старше 50 років (Остапчук, Борзенко, Кирилюк) – 33 бали.

Поділитися сторінкою з друзями:

Переглядів: 644 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]