Субота, 2024-04-27, 4:08 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Цитати
Только хороший слон может быть пожертвован. Плохой может быть только проигран.(Юрий Разуваев)
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Рівненська федерація шахів

Головна » 2013 » Лютий » 25 » Аналіз результатів півфіналу чемпіонату області - 2013!
12:04 PM
Аналіз результатів півфіналу чемпіонату області - 2013!
Два тижні тому відбувся півфінал чемпіонату Рівненської області 2013 року. В змаганнях прийняли участь 72 шахіста, що є новим рекордом для рівненських турнірів. Така масовість дозволила зіграти представникам майже всіх районів Рівненщини. Це дає підстави вважати цей турнір неофіційним міжрайонним чемпіонатом. За винятком м. Рівне, майже всі райони делегували на цей турнір своїх кращих представників. Використавши матеріли цього представницького турніру, можна зробити деякі висновки щодо стану розвитку шахів в регіонах області. Отже, за показником кількості шахістів, що прийняли участь у змаганнях, прогнозовано 1 місце займає м. Рівне (16 чол.), 2-3 місця ділять Здолбунівський та Сарнинський райони (по 8 чол.), 4-6 місця за Березнівським, Дубенським та Рівненським районами (по 6 чол.), 7 місце за Володимирецьким районом, 8-9 місця за Костопільським та Острозьким районами (по 4 чол.) і замикають десятку кращих – Рокитнівський та Млинівський райони (по 3 чол.). Зрозуміло, що цей показник відносний. У виграші ближні до обласного центру райони. І все ж таки більш-менш показує кількість справжніх любителів шахів в регіонах.

Якби враховувалися очки в залік командного чемпіонату (наприклад, кращі результати 3-х шахістів з одного району), то ситуація виглядала б наступним чином. Чемпіоном стала б команда зі Здолбунівського району (Борзенко, Намінський, Кирилюк) – 19,5 очок, 2 місце м. Рівне (Сарнавський, Данилюк, Палій) – 19 очок, 3 місце - Володимирецький район (Кукла, Андрєєв, Римарчук) – 17 очок, 4-5 місця поділи би Рокитнівський (Богданов, Пінчук, Кирильчук) та Сарнинський райони (О. Параниця, В. Параниця, Галаган) – по 16,5 очок, 6-8 місця за Березнівським (Іллюк, Протасевич, Атаманець), Костопільським (Затирка, Кононець, Толочик) та Дубенським районами (Петрук, Попов, Шевчук) – по 16 очок, 9 місце - Рівненський район (Денищук, Михайлус, Сидор) – 12 очок, 10 місце - Острозький район (Лісовський, Сорокін, Бриль) – 11,5 очок. Слід враховувати, що команди м. Рівне, Костопільського та Рівненського районів були представлені не в найсильнішому складі, а представники Дубровицького району взагалі не приймали участь у змаганнях. Але, як того говорять – це їхні проблеми.

І насамкінець ще один цікавий рейтинг сили шахістів за віковою ознакою. Отже, найсильніше в області грають молоді люди до 35 років (Богданов, Іллюк, Кононець) – 20,5 очок, 2 місце за зрілими чоловіками до 55 років (Сарнавський, Намінський, Кукла) – 19,5 очок, 3 місце за шахістами, які досягнули 55 річного віку (Борзенко, Кошмак, Кирилюк) – 19 очок, 4 місце за студентами (Данилюк, Палій, Параниця) – 18,5 очок і 5 місце за школярами (Пасько, Михайлус, Цюлюпа) – 11,5 очок. Результати поколінь показують, що тільки школярам ще потрібно вчитися і вчитися, а інших в майбутньому чекає запекла боротьба в доведенні того, в якому віці людина найрозумніша. І все ж таки на сьогодні – це молоді люди до 35 років (хоча напевно чемпіон області і володар Кубка області з цим не погодяться :) ).

Ось такі цікаві висновки можна зробити з підсумків півфіналу чемпіонату Рівненської області 2013 року, який відбувся за рекордної кількості учасників. Сподіваємося, що етапи Кубка Рівненської області 2013 року будуть ще більш масовішими, а аналіз їх результатів буде більш об’єктивний.


Переглядів: 705 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]