Четвер, 2024-04-25, 3:52 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Цитати
Я не верю в психологию, я верю в сильные ходы.(Роберт Фишер)
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Рівненська федерація шахів

Головна » 2020 » Січень » 21 » Чемпіонат Володимирецького району - 2020!
10:25 PM
Чемпіонат Володимирецького району - 2020!
Першим офіційним шаховим стартом в сезоні, як багато років поспіль, став чемпіонат району – 2020! Фінальний склад з 12 учасників, що були відібрані за результатами минулорічного відритого кубку району, змагались за коловою системою з класичним контролем часу. Місцем проведення цього разу був просторий та зручний, в усіх шахових аспектах, зал засідань районної ради. До початку змагань фаворитами, напевно, були кандидати у майстри спорту Жакун, Андрєєв та Смикало. Проте й інші учасники мали можливість нав’язати боротьбу кожному з них. Так вже у початкових турах Кукла за рахунок нічиєї відібрав очки в Андрєєва. Ймовірну битву титанів Смикало – Жакун перемогою завершив молодший представник Рівного. Також зумів знайти аргументи проти Андрєєва і Гловацький, який граючи білими партію третього туру домігся нічиєї.

Родзинкою четвертого туру була зустріч Андрєєва та Жакуна. Цього разу більш вдалим та вправним виявився представник Володимирця, який білими впевнено здолав опонента. Ще одним цікавим результатом цього туру була перемога Гловацького над Римарчуком. За результатами п’ятого туру перші очкові втрати поніс Северин Смикало, який зіграв у нічию з Петром Куклою. Тож за підсумками п’яти турів по 4,5 очки в своєму активі мали представники обласного центру Смикало та Гловацький, на пів-очка від них відставав Андрєєв. Далі в особистій зустрічі лідерів Северин перемогою вийшов в одноосібні очільники змагань. Відчайдушно за ним вели боротьбу Андрєєв, Гловацький, Жакун та Кукла. Але наступні результати лише посилювали лідируючі позиції рівненчанина.

В той час, коли Смикало здобував перемоги одна за одною суперники втрачали очки. Наприклад, восьмий тур: Кукла – Жакун ½; Гловацький – Годунко ½; Визначальним виявився дев’ятий тур: Смикало – Андрєєв 1-0; Жакун – Гловацький ½; Абрамчук – Кукла 1-0; Для загальної перемоги Северинові було достатньо нічиєї проти Ігоря Губені. Боротьбу за призи ще вели: Андрєєв – Марковець 1-0; Кукла – Хильчук Т. 1-0; Гловацький – Абрамчук 1-0; Римарчук – Жакун 1-0. Врешті-решт в останньому турі Смикало у статусі чемпіона переграв Годунка. Андрєєв перемогою проти Губені втримав другу сходинку, а третім з хорошим виступом протягом всього чемпіонату фінішував Володимир Гловацький. Призова трійка суттєво відірвалась від решти, адже Кукла та Жакун на четвертому-п’ятому місці здобули в свій актив по 6,5 очок.

Турнір проведений за організаційних зусиль районної шахово-шашкової федерації та сектору молоді та спорту РДА, а також за особистої підтримки голови адміністрації Анатолія Петровича Рижого.

Турнірна таблиця:

1. Смикало Северин, 2277 Рівне - 10
2. Андрєєв Дмитро, 2245 Володимирець - 9
3. Гловацький Володимир, 2021 Рівне - 8,5
4. Кукла Петро, 2090 Городець - 6,5
5. Жакун Олексій, 2163 Дубровиця - 6,5
6. Римарчук Юрій, 2019 Довговоля - 6
7. Абрамчук Олександр, 1968 Сарни - 5,5
8. Хильчук Роман, 1909 Березне - 4,5
9. Годунко Віталій, 1980 Сарни - 3
10. Губеня Ігор, 1869 Володимирець - 3
11. Хильчук Тарас, 1856 Березне - 3
12. Марковець Роман, 0 Володимирець - 0,5



Фоторепортаж з місця події:



За матеріалами volchess.rv.ua.


Переглядів: 418 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]