П`ятниця, 2024-04-26, 5:22 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Цитати
Есть два вида жертв: корректные и мои.(Михаил Таль)
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Рівненська федерація шахів

Головна » 2012 » Вересень » 24 » Кірсан Ілюмжинов оголосив про створення Міжнародної шахової партії світу зі штаб-квартирою на Рівненщині!
2:16 PM
Кірсан Ілюмжинов оголосив про створення Міжнародної шахової партії світу зі штаб-квартирою на Рівненщині!

Президент Міжнародної федерації шахів (ФІДЕ) Кірсан Ілюмжинов оголосив про створення в Україні Шахової партії, яка ставить за мету не боротися за владу, а об'єднати думаючих людей. У перспективі вона має стати міжнародною: "Мета моєї поїздки в Україну - це відкриття шахової академії в селищі Клесів Рівненської області. Друге - це оголошення про створення Шахової партії. Є демократичні партії, комуністичні партії, а тепер буде і шахова партія. Чому Україна? Тому що пропозицію отримав з селища Клесів, який увійде у світову історію не лише шахової, а й політичної думки. Ця партія буде міжнародною, я назвав би її "Шаховою партією світу". Нагадаю, що до ФІДЕ входить 177 країн світу. Ми сподіваємося, що найближчим часом доведемо кількість країн десь до 200", - сказав він на прес-конференції в неділю в агентстві "Інтерфакс-Україна".

"Я подумав, чому б не об'єднати розумних, мислячих людей в одне товариство, асоціацію. Мета і завдання - не увійти до Верховної Ради, щоб всі не побігли зараз вступати в партію заради потрапляння до парламенту. Для деяких політика - це спосіб до існування. Для нас створення партії - це не досягнення влади і участь у політичному житті. Головне завдання - це адаптувати кожну людину, молоду людину до життя, навчити мислити і розраховувати свої ходи. Тож ми збираємося відкривати шахові партії. Зараз відкриваємо Шахову партію України. Я наголошую, що це не політична партія", - зазначив К.Ілюмжінов.

За його словами, керівниками шахових партій будуть молоді люди, віком до 30 років, а до керівних органів можуть входити люди без обмежень за віком. "У шахи можна починати грати з трьох-п’яти років і до глибокої старості, як Уїнстон Черчілль або Андре Лілієнталь. Але рухати шахову партію мають люди амбітні, молоді", - вважає він.

"Мені пропонувала працювати партія "УДАР", дуже гарна, рейтингова партія. Її очолює мій друг Віталій Кличко, з яким ми часто спілкуємося. Добре, що такий видатний чоловік пішов у політичну сферу. Але у мене "УДАР" асоціюється відразу з боксерами, я теж боксер, був чемпіоном міста з боксу, і теж свою шахову кар'єру починав з боксу. По голові надають - потім краще думається якось (посміхається). І я так міркував: "перед ударом - подумай". Такий девіз вийшов для шахової партії. Це, звичайно, гра слів, але ось так", - додав К.Ілюмжинов.

Президент ФІДЕ вважає, що конфлікти і проблеми в світі виникають через нестачу мислячих людей. "Я відвідував багато країн, грав у шахи з Каддафі, був і в інших "гарячих точках", у Сирії у Башара Асада... Ось ці конфлікти, які відбуваються в світі, фінансова криза 2008-2009 років і друга хвиля, яка зараз накриє всі інші країни, не через те, що не вистачає нафти та газу, а через нестачу розумних, нормальних, мислячих людей. Наприклад, в Японії цих ресурсів немає, у Кореї територія на 95% відсотків не придатна для життя, скелі та гори, але вона дає світові Samsung, Hyundai, машини, комп'ютери, телефони", - пояснив він.

На його думку, проведення шахових турнірів між населенням Вірменії та Азербайджану, Вірменії та Туреччини, навіть Росії та України сприяло б зняттю напруження у відносинах між цими державами та їх народами.

Поїздка Президента ФІДЕ Кірсана Ілюмжинов на Рівнененщину та його заяви про мету візиту отримили великий резонанс в ЗМІ України і не тільки:

Новина на korrespondent.net.

Новина на fakty.ictv.ua.

Новина на focus.ua.

Новина на ukranews.com.

Новина на tsn.ua.

Новина на news.dt.ua.

Російські ЗМІ:

Новина на interfax.ru.

Новина на chess-news.ru.

Новина на gazeta.ru.

Новина на lenta.ru.

Новина на sports.ru.

Новина на kp.ru.



В Україні з'явиться партія шахістів. Ініціатори нового об'єднання просуватимуть свої ідеї в школи. Шахова партія України, яку створюють за підтримки президента ФІДЕ Кірсана Ілюмжинова, має намір реалізувати ідею про введення в українських загальноосвітніх школах уроків шахів. Про це заявив віце-президент Федерації шахів України та президент Федерації шахів Рівненської області Володимир Ковальчук, який очолюватиме нове політичне об'єднання: "Ми хочемо запровадити в загальноосвітніх школах урок шахів, тому що в Україні 20 тисяч шкіл - це близько 4 млн учнів - і це дасть колосальний ефект у тому, що молоді люди з раннього віку розвиватимуться, граючи в шахи", - сказав він .

Ковальчук повідомив, що за останні два роки було відкрито 14 шахових класів при школах у Рівненській області.

"Я сподіваюся, що наш хороший досвід ми будемо передавати іншим державам, і в підсумку створимо потужну інтелектуальну структуру, яка об'єднуватиме людей за розумовим розвитком. Інтелектуальний творчий потенціал нації - це колосальний резерв у нашій державі, який досі не був затребуваний" , - наголосив лідер Шахової партії України.

За його словами, нині триває розробка статуту партії. Протягом місяця буде проведено перший з'їзд, який обере керівний склад об'єднання, партію буде зареєстровано згідно з процедурою в Міністерстві юстиції України. З'їзд проходитиме у смт Клесові Рівненської області, де розташується і штаб-квартира Міжнародної шахової партії світу.

Новину про створення Шахової партії України розповсюдили ЗМІ України:

Новина на lb.ua.

Новина на telegrafua.com.

Новина на daily.com.ua.

Новина на from-ua.com.

Новина на versii.com.

Новина на vecherniy.kharkov.ua.




Переглядів: 1009 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]