П`ятниця, 2024-04-19, 3:44 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Цитати
Только хороший слон может быть пожертвован. Плохой может быть только проигран.(Юрий Разуваев)
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Рівненська федерація шахів

Головна » 2016 » Квітень » 5 » Кохно Олександр - чемпіон області 2016 року!
5:42 PM
Кохно Олександр - чемпіон області 2016 року!
Чемпіонат області

З 26 березня по 03 квітня в Рівному проходив фінал чемпіонату області з шахів 2016 року. За підсумками попередніх змагань 14 кращих шахістів Рівненщини з Дубенського, Дубровицького, Здолбунівського, Радивилівського районів та міста Рівне за коловою системою виборювали звання найсильнішого. З результатом 11,5 очок з 13 можливих чемпіоном Рівненської області втретє став Кохно Олександр, 2 місце у Матвійчука Олександра, 3 місце у Клюки Сергія (всі з Рівного). Під час закриття змагань учасників привітав Президент Рівненської обласної федерації шахів Володимир Ковальчук, а кращих інтелектуальних спортсменів нагородив медалями, грамотами та цінними подарунками.

Головний турнір сезону відбувся в шаховому клубі ДЮСШ № 1 м. Рівне за організаційних зусиль обласної федерації шахів. Хід подій оперативно висвітлювався на сайті Федерації через засоби соціальної мережі Твітер. На фото Олександр Кохно грає товариську партію з Володимиром Ковальчуком.

Результати турніру:

Після 3-го туру лідерство захопили два Олександри – Петренко та Матвійчук (мали 100 % результат). Ще один Олександр (Кохно) в 3 турі зазнав поразки від Данілюка (як виявилося в подальшому – це була його єдина поразка в турнірі).

Після 4-го туру лідером одноосібно став Петренко Олександр (4 очки), оскільки Матвійчук програв Кохну (цей результат фактично став визначальним в подальшій боротьбі).

В 5 турі Петренко несподівано програв Прокопчуку і його наздогнав Матвійчук. Кохно в цей час зіграв у нічию з Клюкою (протягом наступних 8 турів Олександр всі партії виграє!).

Після 6 туру лідери залишилися на своїх позиціях.

В 7 турі відбулася зустріч лідерів Петренко-Матвійчук: 1-0. Результат партії дав переможцю хороші перспективи для подальшої боротьби за високі місяця, але, вийшло з точністю навпаки: Петренко в подальшому “збавив обороти”, тоді як для Матвійчука це була остання очкова втрата в турнірі (протягом наступних 6 турів Олександр всі партії виграє!).

У 8 турі результат ще однієї центральної партії турніру Кохно-Петренко: 1-0 фактично дав зелене світло майбутньому чемпіону до здобуття звання (на цей момент партії з основними конкурентами залишилися позаду).

В підсумку перед заключним туром від своїх суперників суттєво відірвалися вже згадані Кохно та Матвійчук, але результати 13 туру нічого нового в боротьбі за 1 місце не додали: відрив у пів-очка, що створився в парі після 8 туру, так і залишився.

Несподіваною вийшла розв’язка боротьби за 3 місце. Клюка Сергій скористався невпевненою грою в останніх турах Петренка Олександра, і обійшов його “на останніх секундах”.

Таким чином, чемпіоном Рівненської області з шахів 2016 року втретє в кар’єрі став Кохно Олександр. Наші вітання!

Турнірна таблиця:



Партії турніру:



Фоторепортаж з місця подій:



Фото призерів разом з Володимиром Ковальчуком:



Поділися сторінкою з друзями:

Переглядів: 1618 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]