Субота, 2024-04-27, 3:24 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
Цитати
Сильные фигуры противника следует разменивать.(Хосе Рауль Капабланка)
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Рівненська федерація шахів

Головна » 2016 » Лютий » 8 » Матвійчук Олександр - володар Суперкубка! Live Games!
5:55 PM
Матвійчук Олександр - володар Суперкубка! Live Games!
Чемпіон області: Матвійчук Олександр (2334)
3,5
Суперкубок. Результат матчу:
0,5
Володар Кубка області: Кохно Олександр (2313)


Перший ігровий день (3 партії) став визначальним у боротьбі за Суперкубок – 2016. Матвійчук Олександр в перших двох партіях здобув перемоги, а третю звів у нічию. Разом з тим, його перевага за шахівницею в перший день насправді не була аж настільки переконливою.

1 партія матчу довгий час (до ендшпілю) протікала в рівній боротьбі, “без емоцій” і по логіці мала завершитися внічию. Однак незрозуміла груба помилка Кохна Олександра на 29 ході призвела до втрати фігури, а відтак і партії.

2 партія протікала значно “емоційніше”. На дошці стояла гостра “сицилійська позиція” з елементами “дракона”. Тактична “перестрілка” в мітельшпілі знову ж таки по логіці мала всі шанси “заспокоїтися” і перейти в позицію “мирних переговорів”. Однак, володар кубка області знову щось переплутав в розрахунках. Як наслідок, необов’язкова втрата “якості” при переході в ендшпіль, в якому чемпіон області легко реалізував перевагу.

В 3 партії Кохно Олександр нарешті отримав “комфортну” для себе позицію зі стійкою перевагою на виході з дебюту. Партія видалася найдовшою з поміж всіх зіграних. Кохно поетапно здобував все більшу і більшу перевагу. Здавалося ось-ось він переможе і в матчі відновиться інтрига. Однак реалізація зайвого пішака в типовому туровому ендшпілі була справа не зовсім проста. Ще й часу на роздуми ставало все менше і менше. В кінцевому результаті чемпіон області вистояв – нічия.

Результат 3-ї партії позитивно відобразився в настрої на боротьбу в другий день тільки на Матвійчуку, оскільки в 4 партії боротьби не вийшло. Спочатку здавалося (виходячи з розіграного дебюту), що партія пройде в спокійному руслі. Однак, Матвійчуку вдалося “на рівному місці” “замутити воду” і стрімкою атакою “змести оборонні редути” суперника. Тож зміст цієї партії не залишив сумнівів в тому “хто ж на сьогодні в області найсильніший”. Наші вітання!

Контроль часу в матчі: по 25 хв. кожному + 10 сек. за хід!
Результати деяких партій визначені під час взаємних цейтнотів!

Поділися сторінкою з друзями:

Переглядів: 901 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]