П`ятниця, 2024-04-26, 4:46 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Цитати
Тактик должен знать, что надо делать, когда есть что делать, стратег должен знать, что надо делать, когда нечего делать.(Савелий Тартаковер)
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Рівненська федерація шахів

Головна » 2011 » Лютий » 25 » Острог – науковий центр, а в майбутньому – шаховий!
10:07 PM
Острог – науковий центр, а в майбутньому – шаховий!
Принаймні в це вірять місцеві ентузіасти шахової гри. І небезпідставно, адже відродження в регіоні унікального навчального закладу - Національного університету "Острозька академія” дає великі можливості популяризації гри в місцевій громаді, особливо серед молодого покоління. Ще не так давно інформації про шахове життя в Острозькому районі було зовсім мало. Проте завдяки започаткуванню з 2003 року проведення в Острозі шахового турніру пам'яті Аршинова, кількість шахістів в регіоні почала стрімко зростати, насамперед серед студентів Національної академії. Активний розвиток шахів в Острозькому районі не був залишений поза увагою Рівненською обласною федерацією шахів. Прийнято рішення провести один з етапів Кубка області – 2011 в місті Острог. Поки що офіційної шахової федерації в районі не створено, але - це питання часу. Вже два роки в Острозі функціонує дитячий шаховий гурток на громадських засадах, заняття в якому проводить Сергій Алєксєєнко. Допомагає розвивати гру в регіоні Шаранський Валентин, який з власної ініціативи започаткував ведення Інтернет-сайту (http://ostrogchess.at.ua/), метою якого є висвітлення шахового життя регіону. Кількість шахістів в районі зростає і одного місцевого турніру (пам’яті Аршинова) вже недостатньо. 19 лютого 2011 року в Острозі пройшов перший клубний чемпіонат Острозького району за участю 4 команд (по 3 чоловіка в команді). Наводимо результати змагання (3 очка за перемогу, 1 - за нічию, 0 - за поразку) та вітаємо переможців. Впевнені, що такий місцевий турнір в Острозі не останній, а команда Острозького району в командному чемпіонаті області "створить” не один сюрприз командам-фаворитам.

Турнірна таблиця:

1 Острозький район (Гаврилюк Анатолій, Рудюк Станіслав, Стецюк Олексій) – 7 очок
2 Академія-1 (Смик Віталій, Кучер Андрій, Омеляш Леся) - 5
3 Острог (Шаранський Валентин, Алєксєєнко Сергій, Олійник Владислав) - 4
4 Академія-2 (Гриб Любов, Андрійчук Олександр, Радченко Тарас) - 0



Коротка інформація про Острозький район:  

Острозький район утворений у 1940 році. Розташований в південно-східній частині Рівненської області на межі Малого Полісся та лісостепу з центром у місті Острог. Площа становить 693 км². Чисельність населення - 31,3 тис. чол. Місцеву владу, крім районної державної адміністрації та районної ради, представляють 21 сільська ради. Найбільшими селами району є Оженіно, Мощаниця, Межиріч, Вілія, Хорів, Милятин, Тесів та ін. По території району протікають річки Горинь, Вілія, Збитенка і Вільшанка.


Популяризувати шахи потрібно і словом, і ділом!

Стаття з Острозької міської газети "Замкова гора" від 19 лютого 2011 року:


















Миттєвості гри шахістів Острозького району:

Переглядів: 1029 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]