Вівторок, 2024-03-19, 10:30 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
Цитати
В шахматах выигрывает тот, кто ошибается предпоследним. (Савелий Тартаковер)
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Рівненська федерація шахів

Головна » 2012 » Січень » 4 » Шаховий проект: ”Інтернет Кубок області - 2012”!
10:34 PM
Шаховий проект: ”Інтернет Кубок області - 2012”!
Рівненська обласна федерація шахів з метою максимального використання можливостей Інтернету, які дозволяють залучати до інтелектуального проведення часу одночасно велику кількість людей, як і обіцяла, ініціює другий шаховий проект - "Інтернет Кубок Рівненської області з шахів 2012 року”, суть якого полягає в проведенні час від часу в ігровій зоні шахового клубу сайту bereg.ru турніру за нокаут-системою (контроль часу - по 3 хв.) серед шахістів Рівненської області, який висвітлюватиметься на сторінці сайту "Онлайн ігри", з можливістю кожному користувачу вболівати за учасників в режимі он-лайн, залишати повідомлення в міні-чатах та обговорювати результати по їх завершенню (окремі зіграні партії після турніру оприлюднюватимуться на сайті).

Загальні правила проекту "Інтернет Кубок області - 2012”:

1. Змагання проводитимуться в 12 етапів за нокаут-системою (12 окремих турнірів).
2. Турніри відбуватимуться, як правило, щомісяця в один з вихідних днів.
3. Дата і час проведення кожного турніру визначатиметься з урахуванням календаря змагань Федерації, побажань учасників та адміністрації сайту Федерації (далі - сайт).
4. Зіграні партії турнірів оприлюднюватимуться на сайті.
5. Учасники кожного етапу отримують залікові бали:
1 місце – 10 балів;
2 місце – 8 балів;
участь в ½ стадії етапу – 6 балів;
¼ – 4 бали.
6. Кожному учаснику за підсумками 12 етапів в загальний залік набраних очок зарахуються 9 кращих результатів.
7. Переможцем Інтернет-Кубка стане шахіст з найбільшою сумою балів.
8. Переможці змагання (1-8 місця) потраплять в Новорічний бліцтурнір "А" (10 учасників) з цінними призами (1-6 місця), який проходитиме в кінці 2012 року в м. Рівне за коловою системою зі спареними турами.
9. Крім того, в Новорічний бліцтурнір "А" потраплять двоє номінантів Президента Рівненської обласної федерації шахів.
10. Детальніше про місце, дату, призи та умови проведення Новорічного бліцтурніру "А" буде повідомлено по завершенню Інтернет Кубка області - 2012.

Система проведення етапів (турнірів) Інтернет-Кубка:

1. Відбуваються в ігровій зоні шахового клубу сайту bereg.ru.
2. Проводяться за нокаут-системою: 1/32, 1/16, 1/8, ¼, ½ стадії та фінал.
3. Контроль часу: 3 хв. кожному учаснику.
4. Результати партій визначаються правилами ігрової зони шахового клубу сайту bereg.ru.
5. Переможці стадій визначаються в матчевих зустрічах (за перемогу в партії – 1 очко, за нічию – 0,5 очка, програш - 0):
- на стадіях 1/32, 1/16, 1/8 матчі складаються з 2-х партій, а переможцем стає той, хто перший набере 1 ½ очка;
- на стадіях ¼, 1/2 матчі складаються з 4-х партій, а переможцем стає той, хто перший набере 2 ½ очка;
- у фіналі матч складається з 6-х партій, а переможцем стає той, хто перший набере 3 ½ очка;
6. Першу партію білими грає учасник, який має вищий національний рейтинг шахіста України (в турнірній сітці займає вищий порядковий номер). В наступних партіях суперники почергово змінюють кольори.
7. У випадку матчевої нічиї (1 – 1, 2-2 чи 3-3) – проводиться додаткова партія (армагедон – також по 3 хв. кожному), в якій учасник з вищим національним рейтингом (в турнірній сітці займає вищий порядковий номер) грає білими. У випадку нічиї – переможцем стає учасник, що грав чорними.
8. Для гри білими в ігровій зоні шахового клубу сайту bereg.ru учаснику потрібно першому викликати на гру свого суперника, а останньому (щоб грати чорними) - прийняти виклик.
9. Перерва між партіями: не більше 3 хв.
10. Перерва між матчами стадій: 10-20 хв. (в цей час встановлюватимуться результати матчів, визначатимуться наступні пари та здійснюватиметься їх оприлюднення з допомогою міні чату).
11. Точний час початку кожної стадії та пари матчів повідомлятимуться адміністрацією сайту з допомогою міні чату.
12. Пари матчів висвітлюватимуться наступним чином:
ПІБ (нік зареєстрованого користувача ігрової зоні шахового клубу сайту bereg.ru, порядковий номер турнірної сітки) - ПІБ (нік зареєстрованого користувача ігрової зоні шахового клубу сайту bereg.ru, порядковий номер турнірної сітки).

Вимоги до учасників:

1. Прийняти участь в проекті має право шахіст, який відповідає наступним критеріям:
- проживає (працює) в Рівненській області з національним рейтингом більше 1900 або отримає спеціальний дозвіл адміністрації сайту;
- зареєстрований як користувач на сайті (rivnechess.at.ua);
- зареєстрований як користувач в ігровій зоні шахового клубу сайту bereg.ru.
2. Щоб отримати право приймати участь в проекті потрібно:
1) надіслати дані про себе на електронну адресу сайту (rivnechess@ukr.net) або вислати їх повідомленням адміністратору сайту (Аdminу) або повідомити адміністрацію сайту іншими засобами зв’язку;
2) в своїй заявці потрібно зазначити:
- прізвище ім’я по-батькові, дата та рік народження, місце проживання;
- нік зареєстрованого користувача сайту;
- нік зареєстрованого користувача ігрової зони шахового клубу сайту bereg.ru;
- пароль доступу користувача в ігровій зоні шахового клубу сайту bereg.ru (потрібен Adminу для доступу до баз даних партій учасників з метою контролю за результатами ігор в ході турніру та для оприлюднення окремих партій на сайті!) - конфіденційність пароля гарантується;
- номер мобільного телефону;
- інші дані, якщо заявник вважає, що це важливо (в першу чергу це стосується осіб, які не є шахістами Рівненської області, але бажали би отримати спеціальний дозвіл адміністрації сайту на участь у змаганнях).
3. Заявка надсилається один раз, з якої дані про шахіста заносяться в базу даних учасників.
4. Заявки можна надсилати протягом всього терміну тривалості Інтернет-Кубка.
5. Підключитися до участі в змаганнях можна в любий час.

Система проведення окремого турніру:

1. Увага!
До участі в чергового етапі допускаються учасники, які не пізніше як за 30 хв. до початку турніру знаходитимуться на сайті (rivnechess.at.ua) як зареєстровані користувачі.
2. Адміністрація сайту з числа зареєстрованих користувачів, які перебувають на сайті та, які попередньо подали заявку на участь, складає турнірну сітка за наступним принципом:
- кожному учаснику присвоюється порядковий номер: № 1 – шахіст з найвищим рейтингом, № 2 - шахіст з другим рейтингом і т.д.;
- шахістам без рейтингу (у виняткових випадках) присвоюється умовний рейтинг – 1900;
- якщо шахісти мають однаковий рейтинг, то вищий порядковий номер присвоюється за алфавітом прізвища учасників (наприклад при рівності рейтингу учаснику з прізвищем на "А” буде присвоєно вищий порядковий номер, ніж учаснику з прізвищем на "Б”);
- турнірна сітка складатиметься за схемою "найсильніший грає з найслабшим”, наприклад при 64 учасниках в 1/32 стадії № 1 гратиме проти № 64, № 2 - № 63 ...., № 32 - № 33; в 1/16 стадії переможець пари № 1-64 гратиме проти переможця пари № 32- № 33 і т. д.;
- якщо учасників, наприклад – 40, то учасники за № 1-24 автоматично потрапляють в 1/16, а в 1/32 гратимуть 8 пар: № 25 - № 40, ..., № 32-33 і т.д.;
3. Порядкові номери учасників, турнірна сітка та пари матчів кожної стадії етапу висвітлюватимуться з допомогою міні-чату або в окремих випадках - в коментарях або безпосередньо на спеціальній сторінці сайту.

Порядок інформування результатів матчів:

1. Після закінчення кожного матчу, переможець (в першу чергу) та(або) переможений залишає(ють) у вікні міні чату сайту під своїм(и) ніком(ами) інформацію(ї) такого змісту, приклад: "1/16: Іванов – Петров: 1½ - ½” або "1/4: Іванов – Петров: 2 -2”.
2. Якщо учасник (умовно - Петров) не виходить протягом 5 хв. від початку стадії (точний час її початку повідомлятиметься адміністрацією сайту з допомогою міні чату) на зв’язок в ігровій зоні сайту вereg.ru або повідомив про неможливість зіграти матч, то його суперник (умовно - Іванов) (в першу чергу) та(або) учасник, що не визвався на гру, у вікні міні чату сайту залишає(ють) інформацію(ї) такого змісту: "1/16: Іванов – Петров: Петров не визвався на гру”.
3. Якщо з допомогою міні чату сайту (чи іншого засобу зв’язку) протягом 5 хв. після закінчення стадії турніру не буде отримана інформація про результат одного з матчів або буде отримана інформація про взаємну неможливість зіграти матч, то в наступну стадію потрапить учасник матчу з вищим порядковим номером (вищим національним рейтингом).

Правила поведінки учасників під час турніру:

1. Перебувати як зареєстрований користувач на сайті (rivnechess.at.ua).
2. Перебувати як зареєстрований користувач в ігровій зоні шахового клубу сайту bereg.ru.
3. В проміжку часу - 30 хв. до початку змагання та в перервах між партіями, стадіями турніру оновлювати час від часу вміст міні-чату сайту з метою отримання вказівок від адміністрації сайту (Admina) щодо поточних результатів змагання, наступних суперників і т.д.
4. За бажанням дозволяється в перервах між партіями, стадіями залишати в міні-чаті сайту власні повідомлення як адміністрації сайту так і глядачам.
5. Забороняється отримувати будь-яку сторонню допомогу під час гри.
6. Дотримуватися культури спілкування в міні-чатах партій та на сайті.
7. Мати при собі включений мобільний телефон. При отриманні дзвінка в перерві між партіями від представника адміністрації сайту чи суперника – відповідати.

Правила поведінки глядачів під час матчу:

1. Можна спостерігати перебіг подій матчу в режимі он-лайн в ігровій зоні партій.
2. Дозволяється залишати в міні-чатах партій та на сайті повідомлення підтримки учасників.
3. Забороняється надавати будь-яку допомогу учасникам під час гри.
4. Дотримуватися культури спілкування в міні-чатах партій та на сайті.

Вирішення конфліктів:

1. Учасники матчів та глядачі зобов’язані з повагою ставитися один до одного, максимально толерантно та компромісно вирішувати конфліктні ситуації.
2. При виявленні випадків порушення правил проекту та чесної гри - інформувати адміністрацію сайту.
3. За підтвердження наявності фактів порушень - адміністрація сайту залишає за собою право відповідного реагування по їх усуненню.

Надсилайте свої заявки на участь в проекті!


Переглядів: 991 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]