Четвер, 2024-04-25, 6:36 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Цитати
Шахматист - это человек, который в доску пьян от удивительной игры.(Анатолий Рахматов)
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Рівненська федерація шахів

Головна » 2021 » Травень » 6 » Шаховий турнір в Березне!
7:57 PM
Шаховий турнір в Березне!
Шахові турніри

25 квітня в шаховому клубі Березного, в день 35-х роковин аварії на ЧАЕС, пройшли два турніри з обрахунком рейтингу ФІДЕ, рапід та бліц. Обидва турніри гралися за швейцарською системою в 9 та сім турів відповідно, в яких прийняли участь понад 30 гравців з Рівненщини та Львівщини. Головний арбітр Колюх Микола Олексійович коротко розповів про головні правила гри, і шахові поєдинки розпочалися. В стартових трьох турах одразу чотири учасники набрали по три очки: Антонець, Андрєєв, Матвійчук та Затирка. В четвертому турі, за першим столом, партія Затирка-Матвійчук завершилася в нічию, за другим столом в партії Андрєєв-Антонець перемогли чорні. Перед п'ятим туром лише Антонець Юрій мав стовідсотковий показник, 4 очки.

В п'ятому турі боротьба продовжилася і на перших столах були зафіксовані наступні результати: Антонець-Затирка нічия, Матвійчук-Андрєєв 1:0, Хильчук Р-Данілюк 0:1, Іванчук-Лещишак 1:0 і лідерів стало двоє, Матвійчук та Антонець здобули по 4,5 очки. Та вже після другої третини змагань рейтинг-фаворит Матвійчук одноосібно очолив лідерство, перемігши Антонця, Затирка чорними переграв Данілюка, і також Іванчук переграв чорними Ткачука. В сьомому турі в центральній партії Матвійчук-Іванчук, Олександр переграє молодого опонента і продовжує лідирувати, оскільки на другій шахівниці бойова партія між Затиркою та Лещишаком завершилася внічию. Ключові поєдинки восьмого туру принесли такі результати: Данілюк-Матвійчук 0:1, Клімцов-Затирка 0:1, Іванчук-Гапчин 1:0, Андрєєв-Лещишак 0:1, і ім'я переможця турніру було фактично відомим. Матвійчук на очко випереджав решту учасників, маючи в активі 7,5 балів, за ним ішов Затирка з 6,5 балами, у Іванчука 6 і так далі. Результати підсумкового дев'ятого визначили переможців та призерів турніру: Матвійчук-Кукла нічия, Затирка-Іванчук 0:1, Лещишак-Хильчук Т 1:0, Гапчин-Данілюк 1:0, Клімцов-Антонець 1:0.

В підсумку заслужене перше місце у Матвійчука Олександра - 8 очок, "чисте" друге місце зайняв Іванчук Сергій - 7 очок, третє та четверте місця поділили Затирка Максим та Лещишак Ігор, які набрали по 6,5 очок, проте суперники у Максима були більш сильніші ніж у Ігоря і його додаткові показники виявилися кращими. На п'яте місце "Бухгольц" вивів Куклу Петра - 6 очок. Переможець та призери були нагороджені грамотами та грошовими призами. Також було відзначено кращих гравців по номінаціях: ветеран - Колюх Микола, школяр - Мастюк Іван, трійка місцевих - Хильчук Тарас, Рябченко Микола та Атаманець Василь. Не можна було залишити поза увагою гру наймолодшого учасника змагань Корчевського Володимира, який достойно протистояв своїм досвідченим суперникам, набравши при цьому 4 очки - приз як наймолодший учасник.

Після нетривалої перерви було зіграно запланований турнір з блискавичних шахів. В цьому турнірі боротьба проходила більш рівно і в підсумку рейтинг-фаворити знову підтвердили свій високий клас, розділивши п'єдестал нагород. Перша четвірка з результатом 5,5 очок розташувалася в такому порядку: 1. Матвійчук Олександр, 2. Затирка Максим, 3. Лещишак Ігор, 4. Іванчук Сергій. Цікаво те, що різниця в коефіцієнті Бухгольца першого та другого місця сягала лише пів очка. П'яте місце з результатом 5 очок у Кукли Петра. Примітно, що ветеран з міста енергетиків показав хорошу гру і зумів зачепитися за призи в обох турнірах. Кращий результат серед ветеранів показав Годунко Віталій - 4,5 очка, шосте місце. Кращий школяр - Броварський Денис. Трійка місцевих: 1. Касянець Сергій, 2. Рябченко Микола, 3. Хильчук Роман. Переможець та призери були нагороджені грамотами та грошовими призами.

Змагання відбулися за підтримки Березнівської КДЮСШ, місцевих шахістів та іменинника Затирки Максима! Фоторепортаж Ніжаловського Юрія.

Турнірна таблиця (рапід):



Турнірна таблиця (бліц):



Фоторепортаж з місця подій:



Матеріал надав - Іллюк Петро


Переглядів: 349 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]