П`ятниця, 2024-03-29, 5:01 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Цитати
Компьютер однажды побил меня в шахматы, но в кикбоксинге он оказался просто слабак.(Эмо Филипс)
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Рівненська федерація шахів

Головна » 2011 » Грудень » 20 » Колективні шахи! Матч Рівне - Черкаси: 1-1 (LIVE)!
11:45 AM
Колективні шахи! Матч Рівне - Черкаси: 1-1 (LIVE)!

Рівненська обласна федерація шахів прийняла участь в тестуванні пілотного проекту з Геосоціальних (колективних) шахів, який передбачає можливість організації шахових матчів між колективами людей на базі новітніх телекомунікаційних технологій з залученням необмеженої кількості учасників.
22 та 23 грудня 2011 року о 18:00 год. на сайті vipchess.com.ua відбувся шаховий матч між студентами вищих навчальних закладів (ВНЗ) Черкаської та Рівненської областей з Геосоціальних шахів, який складався із 2-х партій та завершився з рахунком 1-1 (1 партію виграла команда Рівне, 2 - Черкаси). У матчі крім студентів вищезазначених ВНЗ, взяли участь в грі на стороні тієї чи іншої команди всі бажаючі шахісти, згідно з умовами Положення.

Кожна сторона один раз грала білим кольором, один - чорним. Кольори сторін у першій партії визначалися жеребкуванням за 2 доби до її початку. Відразу по закінченню жеребкування починалася реєстрація користувачів для участі в першій партії матчу. Реєстрація учасників в другій партії матчу почалася через 1 годину після завершення першої партії. Інформація про результати жеребкування, порядок реєстрації для участі в матчі та про початок партій матчу була розміщена на офіційному сайті змагань vipchess.com.ua в пункті меню «матч Черкаси-Рівне».

Близько 50 шахістів з кожної сторони прийняли участь у проекті та підтримали команди Рівненської та Черкаської областей в матчі, що має всі шанси стати історичними в популяризації шахів за допомогою використання можливостей Інтернету!

Партії матчу:



Довідково про систему проведення таких матчів:

Змагання проводиться за допомогою комп’ютерної техніки з використанням спеціальної шахової програми «Колективний хід», розробленої ТОВ «Українська соціальна інформаційна мережа».

Гра проводиться на одній «колективній шаховій дошці». Всі учасники розподілені на дві команди відповідно до реєстрації та приналежності до ВНЗ областей, які вони представляють. Мінімальна кількість учасників команди складає 100 осіб. Максимальна кількість - в залежності від технічних потужностей ВНЗ та можливостей оргкомітету забезпечити максимум робочих місць доступу до мережі Інтернет.

Матч проводиться з використанням принципу «колективного ходу». Принцип «колективного ходу» полягає в тому, що кожен з учасників робить свій хід, але на «колективній дошці» відображається той варіант ходу, який формується програмно-апаратним комплексом за допомогою аналізу ходів всіх учасників команди та визначенням найбільш повторюваного ходу (ходу, який зробила відносна більшість членів команди). У випадках, коли два і більше варіантів ходів набрали однакову кількість голосів членів команди (наприклад: 50 на 50, або 25, 25, 25, 25), перевага надається тому варіанту ходу, на обдумування та здійснення якого гравцями, які здійснили даний хід, витрачено менше часу.

На кожний хід кожній із сторін відводиться 1 хвилина. Якщо один із гравців не встиг зробити хід у відведений час, а інші гравці, які представляють ту ж саму команду, встигли, то партія продовжується. Якщо за 1 хвилину жоден з гравців одної команди не встиг зробити хід, то партія вважається програною.

У грі є можливість пропозиції нічиєї. Програма сприймає пропозицію нічиєї як окремий хід. Якщо більшість гравців однієї команди вибрали хід «пропозиція нічиєї» то на «колективній» дошці замість ходу буде «підсвічена» пропозиція нічиєї. Гравці іншої команди за тим самим принципом можуть або прийняти пропозицію нічиєї, або відмовитись від неї.

При триразовому повторенні позиції на «колективній дошці», якщо на дошці «пат», або обидві сторони зробили 50 останніх ходів без взяття і без ходу пішаком, програма автоматично фіксує нічию. У всіх інших випадках діють правила гри ФІДЕ для класичних шахів.


Переглядів: 1488 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]