Вівторок, 2024-03-19, 8:38 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
Цитати
Шахматы, как любовь и музыка, обладают способностью делать человека счастливым.(Зигберт Тарраш)
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Рівненська федерація шахів

Головна » 2014 » Квітень » 16 » В Рівному відкрито новий шаховий клуб!
1:19 PM
В Рівному відкрито новий шаховий клуб!

14 квітня в Рівному за участю міського голови Рівного Володимира Хомка та Президента Рівненської обласної федерації шахів Володимира Ковальчука урочисто відкрито шахове відділення дитячо-юнацької спортивної школи № 1. Просторе приміщення з двома ігровими залами, що розташоване за адресою вул. Корольова, 23, віднині функціонуватиме як повноцінний шаховий клуб Рівного, в якому проводитимуться заняття з дітьми, відбуватимуться різноманітні шахові змагання та організовуватиметься інтелектуальне дозвілля для всіх бажаючих. Для рівненських шахістів ця подія – справжнє свято.

Проблема відсутності осередку розвитку шахового спорту в Рівному тривала роками. Від імені інтелектуалів Президент Рівненської обласної федерації шахів Володимир Ковальчук в ході проведення зустрічей з представниками влади, через засоби масової інформації неодноразово звертав увагу про неможливість в Рівному повноцінно розвивати найпопулярнішу в світі розумову гру. Згодом, до цього процесу долучилося багато небайдужих людей Рівненщини, розуміючи важливість залучення до інтелектуального проведення часу як найбільшої кількості населення, особливо дітей.

Зокрема, голова Федерації профспілок Рівненщини, віце-Президент шахової федерації України Микола Шершун неодноразово просив допомоги міської влади у вирішенні проблеми, наголошуючи на тому, що у місті чимало прихильників шахового спорту.

Суттєво посприяв депутат Рівнеради, Президент федерації шахів міста Рівне Сергій Паладійчук, аргументи якого на одній з сесій Рівненської міської ради переконали більшість депутатського корпусу про виділення значної суми коштів на облаштування нового шахового клубу. Сергій Богданович протягом останніх років активно долучався до популяризації шахів в Рівному.

Рівненська обласна федерація шахів з року в рік збільшувала кількість проведених змагань на теренах нашого краю, все більше і більше залучаючи населення до шахового руху. Для більшого резонансу на Рівненщині організовувалися сеанси одночасної гри з “українськими шаховими зірками” та титулованими спортсменами: Василем Іванчуком, Русланом Пономарьовим, Олександром Моїсеєнком. В 2012 році проведені заходи міжнародного рівня: участь в проекті “Геосоціальні ігри” та відкриття шахової академії в селищі Клесів Сарненського району за участю Президента міжнародної федерації шахів Кірсана Ілюмжинова.

І ось нарешті така активність дала свої плоди. Рівненська влада дослухалася до прохань шахової громадськості. За сприяння міського голови Володимира Хомка з комунальної власності обласного центру надали приміщення, виділили кошти на його облаштування та придбання сучасного шахового інвентаря.

Шахова секція для дітей розпочне свою діяльність з 1 вересня. Одначе, вже в травні в новому шаховому клубі відбудуться шахові змагання з нагоди початку його діяльності.

В день відкриття клубу учасниками історичної події були виголошені промови, перерізано стрічку та проведено ознайомлення з умовами проведення шахових заходів. Всі залишилися задоволені, особливо діти, що займаються шахами, і які до цього були позбавлені можливості повноцінно освоювати шахову науку. Для юних спортсменів був підготовлений спеціальний подарунок – сеанс одночасної гри з багаторазовим чемпіоном Рівненської області з шахів Ігорем Лабенським. Давно відомо, що цілеспрямоване вивчення дітьми основ древньої гри сприяє успішності їх навчання в школі та соціальному розвитку.

По завершенню урочистостей у всіх долучених до цієї справи активістів було відчуття, що це тільки початок розбудови шахової інфраструктуру на Рівненщині і гарний приклад для інших міст та селищ нашої області. Адже справа благородна і вигідна краю, який прагне інтелектуально розвивати своє населення. Гра в шахи покращує розумові здібності людини так само, як рухливі ігри вдосконалюють її фізичний стан.

Фоторепортаж з місця події:



Поділися сторінкою з друзями:

Переглядів: 2704 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]