П`ятниця, 2024-03-29, 7:59 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
Цитати
Только хороший слон может быть пожертвован. Плохой может быть только проигран.(Юрий Разуваев)
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
omatvijchuk1969

Рівненська федерація шахів

Головна » 2013 » Грудень » 19 » В Зарічному відбувся сеанс одночасної гри з гросмейстером Моїсеєнком Олександром та відкрито шаховий клас!
11:17 AM
В Зарічному відбувся сеанс одночасної гри з гросмейстером Моїсеєнком Олександром та відкрито шаховий клас!
17 грудня в селищі Зарічне в приміщенні місцевої школи відбувся сеанс одночасної гри з міжнародним гросмейстером, чемпіоном Європи 2013 року, переможцем у складі збірної команди України всесвітньої шахової Олімпіади 2004 та 2010 років - Моїсеєнком Олександром. Захід проводився з метою популяризація інтелектуального виду спорту під час проведення обласної спартакіади Федерації профспілок Рівненської області. Організований зусиллями обласного шахового керівництва: віце - Президентами Федерації шахів України Миколою Шершуном та Володимиром Ковальчуком. В сеансі одночасної гри прийняли участь як місцеві шахісти, так і гості з інших районів Рівненщини. З більше як тридцяти партій, що були зіграні з професійним спортсменом, який входить в світову еліту шахового спорту, рівненські інтелектуали змогли досягнути нічийного результату - в п’яти, в інших поєдинках сильніший був гросмейстер.

Найвіддаленіший районний центр області не так часто відвідують спортсмени світового рівня, тому “шахова вистава”, організована в одній з місцевих шкіл, викликала неабияку цікавість в місцевої громади. Сеанс тривав близько трьох годин, протягом яких постійно приходили все нові і нові глядачі задля того, щоб власними очима подивитися на незвичне дійство. Приємно, що серед зацікавлених осіб, було багато дітей, яких вчителі приводили цілими класами..., і навіть з інших шкіл. А окремим з них також пощастило зіграти в шахи з іменитим суперником.

Зарічненський район ще з радянських часів вважався одним з найінтелектуальніших районів області. Шахи та шашки в цьому регіоні завжди були в особливій пошані. А місцеві інтелектуальні спортсмени не одноразово займали високі місця в різноманітних обласних змаганнях. Два роки тому інтелектуальний актив Зарічного з допомогою місцевої влади відкрив в центрі селища шахово-шашковий клуб, в якому у вихідні від роботи дні розумово проводять вільний час всі бажаючі.

І все ж, які не були би традиції, без навчання молодшого покоління премудростям інтелектуальних ігор, надбання можуть бути втрачені. Давно доведено, що однією з дієвих форм популяризації розумової діяльності серед дітей є організація шахових гуртків при школах. Для Рівненської обласної федерації шахів – це один з пріоритетних напрямків діяльності.

Отже, фінальним акордом “Шахового Дня” в Зарічному стало відкриття з допомогою партнерів, в першу чергу Голови Федерації профспілок Рівненської області, керівника Рівненської обласної організації Народної партії – Шершуна Миколи Харитоновича, обладнаного відповідним інвентарем шахового класу в навчальному закладі, дирекція якої люб’язно надала можливість провести сеанс одночасної гри з відомим гросмейстером, заслуженим майстром спорту України - Моїсеєнком Олександром.

За попередніми даними вже виявило бажання займатися в шаховому гуртку ... чи не кожен учень, що став свідком, проведеної “шахової вистави” в школі.

І насамкінець імена тих хто спромігся зіграти внічию з гросмейстером: заступник Голови Федерації профспілок Рівненської області - Сірук Микола, Президент Рівненської обласної федерації шахів - Ковальчук Володимир, Іллюк Петро та Ніжаловський Юрій - учасники з Березного, Жакун Олексій - з Дубровиці.

Фоторепортаж з місця події:



Поділися сторінкою з друзями:

Переглядів: 1259 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]