П`ятниця, 2024-04-26, 3:16 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Цитати
Женщина никогда не будет играть в шахматы на равных с мужчинами, потому что она не может пять часов сидеть за доской молча.(Пауль Керес)
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Рівненська федерація шахів

Головна » 2013 » Квітень » 3 » Вперед до прогресивних шахів!
3:20 PM
Вперед до прогресивних шахів!
Тривають пошуки нових форм популяризації шахів. Такою новацією став матч між чемпіонкою світу Анною Ушеніною та міжнародним майстром Оленою Бойцун з прогресивних шахів, що відбувся 2 квітня в Києві. Власне, для адвансерів така гра давно вже не новина. Однак, для широкого загалу любителів шахів це може бути поштовхом розвідати нерозвідане. Чи знищать комп’ютери шахи? Думки розходяться як серед еліти так і серед любителів. Однак, долучення діток до шахової гри, хай навіть з допомогою комп’ютерів, справа благородна. Президент Рівненської обласної федерації шахів Володимир Ковальчук уважно вивчив досвід організації такого заходу і принагідно мав спілкування з Міністром молоді та спорту України Равілем Сафіулліним. Вітання учасницям і організаторам передав з Лондона наживо по скайпу Президент FIDE Кірсан Ілюмжинов.

Довідково:

Прогресивні шахи, як різновид шахової гри, є синтезом креативної шахової думки та сучасних комп'ютерних технологій. За правилами гри під час партії шахісти мають можливість використовувати комп’ютерні програми для аналізу позиції та прийняття рішень щодо наступного ходу. Таким чином, у грі виключається елемент випадковості та помилки, що значно підвищує якість та збільшує освітній аспект шахової гри в цілому.


Партія матчу Бойцун - Ушеніна:



Фото з місця події:

Прес-конференція перед початком партії



Початок гри Ушеніна (чорні) - Бойцун (білі)



Ушеніна веде важкий захист



Любителі шахів слідкують за ходом поєдинку на моніторі



Володимир Ковальчук стежить за ходом боротьби з коментарем-супровідом гросмейстера Спартака Височина



Після спілкування з Міністром молоді та спорту Равілем Сафіуліним



Поділися сторінкою з друзями:

Переглядів: 706 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]