П`ятниця, 2024-04-26, 6:18 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
omatvijchuk1969

Рівненська федерація шахів

Новини з регіонів

Головна » 2014 » Жовтень » 20 » Х-й шаховий турнір "Над Замчиськом"!
2:35 PM
Х-й шаховий турнір "Над Замчиськом"!
19 жовтня в Костопільському шаховому клубі пройшов традиційний 10 шаховий турнір «Над Замчиськом». В останні роки формат турніру трохи змінився. Якщо раніше це були турніри з класичним контролем по 1.5 години кожному з учасників до кінця партії і грали по 2-і неділі по вихідним, то цього разу вирішили провести бліц-турнір. Взяти участь виявили бажання 8 місцевих і 2-а приїжджих шахісти Протасевич Олександр (Березне) і Галій Аркадій (Рівне). Склад виявився досить рівним, на перемогу претендували вже згадувані «гастролери», а також місцеві, неодноразові призери місцевих (і не тільки) змагань Лада Андрій, Кононець Ігор, Рижий Сергій і Літвін Володимир. Також не проти були попсувати нерви більш титулованим суперникам і Толочик Андрій (найактивніший з костопільчан учасник Етапів кубка області), ветеран Алексійчук Сергій Петрович і двоє молодих, подаючих надію, шахістів Малишевський Максим і Олійник Євген…

Перед початком кожного туру «господар і душа шахового клубу» Козак Олександр, він же і головний суддя змагань, звонив в колокольчих, сповіщаючи про початок. Старт турніру виявився дещо несподіваним, Толочик Андрій в 3 і 4-му турах завдав поразок Рижому і Ладі, до того ж, Лада Андрій в 3-му турі програв Рижому Сергію. А конкуренти свої партії вигравали: Галій з Кононцем зіграв в нічию, а інші партії повигравав, Ігор теж намагався не відставати. В 5-му турі Лада виграє в Кононця і розпочинає «погоню». За 3-и тури до закінчення Галій Аркадій мав втраченими лише пів-очка, натомість переслідувачі Лада, Кононець і Протасевич втратили аж по 2-а. Все вирішили останні тури. Спочатку Протасевич з Галійом грають в нічию, натомість Кононець і Лада виграють. І ось останній тур, в якому призовий розподіл вирішується в партії Лада-Галій. І Андрій свого шансу не втратив. Перемога і на фініші троє учасників з результатом 7 очок: Лада, Галій і Кононець. Саме в такому порядку їх і розставив «фотофініш», щоправда в другого і третього призера були абсолютно однакові показники: коеф.Бергера і особиста зустріч (нічия). Довелося рахувати кількість перемог чорним кольором і тут фортуна була на боці гостя з Рівного Галія Аркадія 4 проти 3-х.

Турнір пройшов в цікавій і безкомпромісній боротьбі, з взаємоповагою учасників один до одного. Переможці були нагороджені кубками і грамотами. Всі учасники були задоволеними дружньою атмосферою і виявили сподівання на проведення і інших, не менш цікавих, турнірів в чудовому і, по домашньому затишному, шаховому клубі міста Костопіль.

Турнірна таблиця:



Фоторепортаж з місця подій:



Матеріал надав - Ігор Кононець


Категорія: Костопільський р-н | Переглядів: 1129 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]