Субота, 2024-04-27, 11:08 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Рівненська федерація шахів

Новини з регіонів

Головна » Сарненський р-н
Насиченими та багатими на турніри видалася минула неділя для шахістів Сарненського району, які зібралися в затишному місці відпочинку Розвилка, що на трасі Київ-Варшава, щоб привітати свого друга і колегу Віталія Годунка з Днем Народження та провели відразу три призових турніри. Спочатку провели основний бліц-турнір в 9 турів з контролем часу по 10 хвилин на партію кожному. Боротьба йшла дуже запекла і після шостого туру залишився без поразок лише Олександр Абрамчук, якому здавалося нічого вже не завадить стати переможцем. Та сталося не так як гадалося - три поразки в заключних турах дозволили йому задовільнитися хоч і призовим, але лише шостим місцем. А перемогу в ... Читати далі »
Категорія: Сарненський р-н | Переглядів: 599 | Додав: Admin | Дата: 2018-08-07

Представницьким і багаточисельним на учасників виявився відкритий кубок Сарненського району з шахів 2018 року на призи газети "Сарненські новини". Цього року турнір проводився лише вдруге, проте швидко набрав популярності серед шахістів не тільки Сарненського району, а й Рівненської області. Взяли участь в турнірі представники шести районів області, міст Рівне і Вараш. Загалом 54 учасників серед яких 14 дітей, які вчинили серйозний опір знаним майстрам і як наслідок четверо попали в першу десятку, а Смикало Северин спромігся навіть виграти цей престижний турнір. Але все по-порядку. Спортсмени зіграли за швейцарською системою в 9 турів по 15 хвилин кожному учаснику ... Читати далі »
Категорія: Сарненський р-н | Переглядів: 577 | Додав: Admin | Дата: 2018-06-26

Солідний за кількістю та якістю зібрався шаховий колектив для участі у п’ятому етапі відкритого кубка Сарненського району – 2018. Вже не вперше гостей з різних районів області гостинно зустрічала загальноосвітня школа села Стрільськ. Треба зауважити, що звітний турнір був присвячений до 440-річчя села, а також пам’яті великого любителя шахів, вчителя сільської школи Зіневича Василя Федоровича. Загалом участь у турнірі прийняли 54 учасники, які зіграли за швейцарською системою у 9 турів з контролем часу по 15 хвилин до закінчення партії кожному. З феноменальним результатом у 8,5 очок переможцем етапу став представник міста Вараш Петро Кукла. Єдиним, хто зумів відібр ... Читати далі »
Категорія: Сарненський р-н | Переглядів: 560 | Додав: Admin | Дата: 2018-05-15

Більше півсотні учасників з семи районів області та м.Вараш зібрались в ЗОШ с.Немовичі на відкритий чемпіонат району з швидких шахів, він же - 4 етап відкритого Кубка Сарненського району-2018. Зіграли за швейцарською системою у 9 турів із контролем часу по 15 хвилин кожному учаснику на партію. Досить потужний склад учасників обіцяв запеклу боротьбу в кожному турі і за кожне очко. Вже в перших турах Олесій Жакун програв школяру з м.Вараш Андрію Кот, Микола Кирильчук з Рокитно та Віктор Параниця почергово поступились Віктору Сергійчуку з с.Стрільськ , Василь Атаманець з Березно Віталію Годунку. В результаті після третини дистанції 100% результат мали березнівчанин Пе ... Читати далі »
Категорія: Сарненський р-н | Переглядів: 573 | Додав: Admin | Дата: 2018-04-22

Сніговий весняний колапс не зумів стримати охочих позмагатись у шахи. В межах відкритого кубка Сарненського району і в третьому його етапі до селища Клесів з’їхались чотири десятки учасників з різних куточків області. Приємним є також той факт, що поруч з дорослими грала значна кількість місцевої малечі, а також старших школярів – вихованців здолбунівського шахового майстра Йосипа Борзенка. Традиційно зіграли за швейцарською системою у 9 турів з контролем часу по 15 хв кожному. Зігравши чотири тури з результатом по 3,5 очок лідирувало тріо: Андрєєв, Жакун та Параниця Олександр. То ж у наступних двох турах лідери грали між собою. Результати двобоїв наступні: Жакун б ... Читати далі »
Категорія: Сарненський р-н | Переглядів: 418 | Додав: Admin | Дата: 2018-03-20

Цікавий турнір відбувся в міств Сарни з нагоди Дня народження вправного шахіста, доброго друга, цікавої і приємної людини Віктора Макаревича. Це вже другий подібний турнір, який по складу учасників нагадує чемпіонат м. Сарни. Але все по-порядку. З перших турів лідерство захопили Олександр Абрамчук та Олександр і Віктор Параниці. До середини турнірної дистанції вони встигли переграти між собою (всі партії завершились внічию) і після п’ятого туру без поразок всі троє мали в своєму активі по 4 очка. Після семи турів у лідируючої трійки було вже по 6 очок і доля призового п’єдесталу була вже вирішена. Залишилося лише визначити в якому порядку розташуються лідери. Перши ... Читати далі »
Категорія: Сарненський р-н | Переглядів: 374 | Додав: Admin | Дата: 2018-03-16

Успіхом Йосипа Борзенка завершився другий етап відкритого кубка Сарненського району з шахів 2018! Турнір проведений з нагоди пам’яті героїв Небесної Сотні. Варто зазначити, що участь у змаганнях прийняли майже півсотні учасників з різних районів області. Зіграли за швейцарською системою у 9 турів з контролем часу 15 хвилин до закінчення партії кожному. Також треба зауважити, що заради перемоги здолбунівському майстру довелось пройти складний тернистий шлях у гострій боротьбі з опонентами. Більше того, принаймні у трьох партіях лише багатий турнірний досвід та технічна підготовленість дозволили здолати своїх суперників. Та про все по-порядку. Троє шахістів зуміли пр ... Читати далі »
Категорія: Сарненський р-н | Переглядів: 412 | Додав: Admin | Дата: 2018-02-19

Відпочивши за Новорічні свята та набравшись сил після насиченого подіями 2017 року сарненські шахісти зібралися в клубі «Біла тура» смт.Клесів для підведення підсумків минулого року та намітили плани на рік прийдешній. Після чого провели бліц-турнір в 9 турів з контролем часу по 10 хвилин на партію кожному учаснику. Вдало розпочали турнір Юрій Римарчук з Володимирця, сарненчани Віктор Параниця, Василь Якимчук, Володимир Галаган та Андрій Толочик з Костополя, що впевнено захопили лідерство після п’ятого туру. Однак попасти в призери з них зміг лише Віктор Параниця, а перемогли ті хто краще розрахував свої сили на всю турнірну дистанцію та вдало провів фінішний відрі ... Читати далі »
Категорія: Сарненський р-н | Переглядів: 404 | Додав: Admin | Дата: 2018-01-18

Визначенням абсолютного чемпіона Сарненського району завершився шаховий сезон 2017 року. До фінального турніру були запрошені кращі шахісти за підсумками розіграшу відкритого кубка 2017. Таким чином, 12 спортсменів зійшлися в особистих протистояннях, що були організовані за коловою системою в 11 турів з класичним контролем часу. Відразу можна констатувати, що вдруге переможцем зі значним відривом від інших став представник Дубровиці Олексій Жакун. Зі старту турніру його переможна стратегія принесла результат, який вилився у 5,5 очок із шести турів. Втрата очок для Олексія відбулась лише тактичною нічиєю проти безпосереднього конкурента Олександра Параниці, решту оп ... Читати далі »
Категорія: Сарненський р-н | Переглядів: 419 | Додав: Admin | Дата: 2017-12-18

Своєрідну ювілейну дату відсвяткували жителі селища Клесів минулої неділі (8 жовтня). Гранітному та бурштиновому центру виповнилось 115 років. З цієї нагоди місцевий шаховий клуб "Біла тура" організував турнір, який у річному календарі шахових змагань проходить як 11 етап відкритого кубка Сарненського району – 2017! У просторому приміщенні школи-ліцею позмагатись зібрались 31 шахіст з Сарненського та сусідніх районів. Зіграли 9 турів за швейцарською системою з контролем 15 хвилин до закінчення партії кожному. Дивлячись з підсумкової таблиці може здатись, що Олександр Параниця переміг ніби легко та невимушено. Проте з іншої сторони є певні заперечення на цей рахунок. ... Читати далі »
Категорія: Сарненський р-н | Переглядів: 472 | Додав: Admin | Дата: 2017-10-10

1 2 3 4 »