Субота, 2024-04-27, 8:32 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Рівненська федерація шахів

Новини з регіонів

Головна » Володимирецький р-н
Шостий етап відкритого кубка Володимирецького району відбувся останньої липневої неділі у селі Більська Воля. Учасників змагань гостинно приймали у приміщенні місцевої школи. Традиційним для цього етапу вийшов формат змагань. Зіграли за швейцарською системою у дев’ять турів цікавий бліц з різним контролем часу (від 5 до 10 хвилин) в залежності від рейтингу. Загалом позмагатись зібрались 27 учасників. Стартові тури не принесли несподіваних результатів. Більш рейтингові шахісти один за одним долали своїх опонентів. Проте лише Ігор Лещишак зумів здобути три перемоги у трьох стартових партіях. На пів-очка менше мали Римарчук, Іллюк та Кукла. Останні двоє розійшлись ми ... Читати далі »
Категорія: Володимирецький р-н | Переглядів: 477 | Додав: Admin | Дата: 2018-07-31

Новою точкою на шаховій карті Володимиреччини стало село Озеро. Річ у тім, що з нагоди святкування Дня села та за підтримки місцевої громади минулої неділі в приміщенні сільського клубу відбувся шаховий турнір, який піде в загальний залік як п’ятий етап відкритого кубка Володимирецького району – 2018! Окрім господарів участь у змаганнях взяли представники райцентру та декількох інших сіл, а також гості з Березнівського та Сарненського районів і міста Вараш. Загалом 21 учасник. Традиційним форматом проведення була швейцарська система у 9 турів з контролем часу по 10 хвилин на партію кожному. Стартові тури не принесли несподіванок. Очікуваний лідер Андрєєв впевнено ... Читати далі »
Категорія: Володимирецький р-н | Переглядів: 518 | Додав: Admin | Дата: 2018-07-17

До дня гумору (1 квітня) у Вараші вже традиційно зіграли шаховий турнір у цікаві, подекуди абсурдні, проте непередбачувані спеціальні, кумедні шахи Фішера. Свого часу американський чемпіон світу вигадав таку забаганку зі зміненим стартовим розташування фігур і додав до шахової гри свою незабувану родзинку. Насправді подібні партії, звичайно, що плутані, але попри це, як і класичні шахи вимагають знань шахових законів та принципів, а також особливостей ведення боротьби у різних умовах.. То ж такі змагання також не обділені увагою любителів шахів. Більше чотирьох десятків шахістів з різних районів зібрались на Вербну неділю у Вараші у центрі дозвілля "Лісова пісня". ... Читати далі »
Категорія: Володимирецький р-н | Переглядів: 571 | Додав: Admin | Дата: 2018-04-03

Реноме лідера підтвердив у другому етапі кубка Володимирецького району Дмитро Андрєєв. Турнір відбувся в комфортних умовах в приміщенні ЗОШ №1 міста Вараш. І хоча склад учасників налічував багато вправних майстрів, які могли нав’язати боротьбу представнику Володимирця та все ж продемонстровані результати виявили беззаперечну перевагу минулорічного чемпіона. Зі слів самого Дмитра гра у цьому етапі йому вдавалась. Підтвердженням цього є те, що він зумів набрати вісім очок при двох нічиїх та без конкуренції став переможцем звітного турніру. За друге місце сперечались Жакун, Чернєцов, Кукла та Параниця. Надзвичайно гострою видалась партія восьмого туру між Чернєцовим ... Читати далі »
Категорія: Володимирецький р-н | Переглядів: 439 | Додав: Admin | Дата: 2018-03-16

Багатообіцяючим видався старт цьогорічного відкритого кубка району. Як і минулі роки розпочинав шаховий сезон етап у селі Довговоля. Позмагатись зібрались 23 шахісти. Зіграли у швидкі шахи по 15 хвилин на партію кожному за швейцарською системою у 9 турів. Вдалий старт видався у Кота та Андрєєва, які перших своїх трьох опонентів здолали без втрати очок. На відстані у пів-очка від них перебували Римарчук та Клімцов. Більше того, школяр із Вараша зумів розвинути свій успіх і в наступних трьох турах у результаті чого феноменально набрав 6 із шести можливих. На цьому етапі, тобто після шести турів, від нього на очко відставали Андрєєв та Жакун. Наступні партії визначи ... Читати далі »
Категорія: Володимирецький р-н | Переглядів: 464 | Додав: Admin | Дата: 2018-02-05

Перший шаховий фестиваль у Новому році пройшов у Володимирецькому районі. Традиційно, за підсумками минулорічних кубкових баталій відібрались кращі представники для участі у відкритому чемпіонаті Володимирецького району – 2018! Таким чином, у фінальному турнірі прийняли участь 10 сильніших шахістів з чотирьох найбільш активних та ігрових районів. Зіграли за коловою системою з класичним контролем часу. Також окрім основного турніру місцеві учасники розіграли першість у другому дивізіоні. З різних причин у втішному змаганні замість запланованих десяти учасників зіграли лише шестеро. Тож про все по-порядку. Розпочали стримано та акуратно, хоча й вже у стартових турах ... Читати далі »
Категорія: Володимирецький р-н | Переглядів: 431 | Додав: Admin | Дата: 2018-01-23

Завершальний шаховий турнір року, що минає, відіграли на Володимиреччині. Дев’ятий етап відкритого кубка району зіграли у Рафалівці в просторому та гостинному приміщенні кафе ,,Спокуса’’. До участі зібрались 28 шахістів з числа постійних учасників гран-прі. Як відомо доля загальної перемоги у шаховому сезоні була визначена заздалегідь. То ж лауреат року – переможець відкритого кубка 2017 Дмитро Андрєєв у звітному турнірі не грав. Окрім Дмитра також не грали сарненські майстри Параниці та Галаган. В таких умовах безальтернативним фаворитом турніру був Олексій Жакун. Власне він і підтвердив свій клас здобувши переконливих 8 очок з 9 та став переможцем етапу. Нав’яз ... Читати далі »
Категорія: Володимирецький р-н | Переглядів: 465 | Додав: Admin | Дата: 2017-12-13

Цікавим та гострим вийшов цьогорічний відкритий командний чемпіонат Володимирецького району з шахів. До участі заявились 12 команд. Формат змагань задуманий наступним чином: склад команди з трьох осіб з середнім національним рейтингом до 2000 включно (у випадку відсутності нацрейтингу учаснику присвоювався 1850). Розподіл учасників команди за дошками згідно рейтингу від вищого до меншого. Система проведення: коловий турнір з розподілом команд на дві групи по шість колективів з контролем часу 20 хв. на партію кожному. Дві команди, а саме ,,Гроза авторитетів’’ та ,,Наталі’’ не дорахувались по одному учаснику та змушені були змагатись неповним складом, що звичайно не ... Читати далі »
Категорія: Володимирецький р-н | Переглядів: 420 | Додав: Admin | Дата: 2017-11-20

За давніми традиціями жовтневий етап районного гран-прі гостинно приймав Великий Жолудськ. Не вперше грали у спортивному залі місцевої школи з теплим та чуйним прийомом з боку господарів. До старту зібрались 30 шахістів, які зіграли за швейцарською системою у 9 турів з контролем часу 15 хвилин до закінчення партії кожному. З стартових турів більш вдалими виявились Андрій Чернєцов та Петро Кукла, які зуміли перемогти своїх опонентів у трьох початкових партіях. Слідом за ними з відставання у пів-очка розташувались Віктор та Олександр Па ... Читати далі »
Категорія: Володимирецький р-н | Переглядів: 443 | Додав: Admin | Дата: 2017-11-13

Сьомий етап відкритого кубка Володимирецького району відбувся у першу неділю жовтня у Володимирці в приміщенні спортзалу школи №1. Турнір був присвячений пам’яті великого місцевого шахового ентузіаста, кандидата у майстри спорту з шахів Михайла Абрамовича Луковця. Вибір дати проведення також невипадковий. Саме на ці осінні дні припадає День народження Михайла Абрамовича, і, на жаль, в цей же період він відійшов у вічність залишивши по собі добру пам’ять. Приємно, що на рівні з основною когортою учасників з 30 шахістів грав і його син – Михайло, а двоє онучок лише починали освоювати шахові ази на вільних шахівницях. То ж традиційно зіграли за швейцарською системою у ... Читати далі »
Категорія: Володимирецький р-н | Переглядів: 459 | Додав: Admin | Дата: 2017-10-03

1 2 3 ... 6 7 »