Неділя, 2024-04-28, 5:21 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
Цитати
Лучше жертвовать фигуры соперника.(Савелий Тартаковер)
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Рівненська федерація шахів

Головна » Архів матеріалів
Принаймні в це вірять місцеві ентузіасти шахової гри. І небезпідставно, адже відродження в регіоні унікального навчального закладу - Національного університету "Острозька академія” дає великі можливості популяризації гри в місцевій громаді, особливо серед молодого покоління. Ще не так давно інформації про шахове життя в Острозькому районі було зовсім мало. Проте завдяки започаткуванню з 2003 року проведення в Острозі шахового турніру пам'яті Аршинова, кількість шахістів в регіоні почала стрімко зростати, насамперед серед студентів Національної академії. Активний розвиток шахів в Острозькому районі не був залишений поза увагою Рівненською обласною федерацією шахів. Прийнято рішення провести один з етапів Кубка області – 2011 в місті Острог. Поки що офіційн ... Читати далі »
Переглядів: 1029 | Додав: Admin | Дата: 2011-02-24

Кожна громадська організація настільки сильна, наскільки сильні її регіональні представництва. Це стосується і Рівненської обласної федерації шахів. Чим більше функціонуватиме районних та міських шахових федерацій, проводитиметься турнірів місцевого значення, тим сильнішою буде і обласна федерація, яка всіляко підтримуватиме будь-які починання щодо популяризації гри в місцевих громадах. Одним з найбільш активних шахових осередків області є Рівненська районна федерація шахів. Район завжди мав сильні шахові традиції. В недалекому минулому яскравим представником регіону був чемпіон області 1992 року, майстер спорту - Токмина Петро. Сьогодні його справу продовжують Шинкарчук Максим, Тимощук Тарас. Підростає нове покоління - Петро та Веніамін Михайлусі. Скоро ... Читати далі »
Переглядів: 1035 | Додав: Admin | Дата: 2011-02-23

Рівненське державне телебачення відзняло сюжет про І-й обласний шаховий турнір пам'яті Президента Здолбунівської районної федерації шахів - Ковальчука Олександра Костянтиновича, який проходив 05-06 лютого 2011 року в Будинку культури цементників міста Здолбунів.

Подивитися відео можна на сайті:
Переглядів: 875 | Додав: Admin | Дата: 2011-02-19

Напевно ні для кого не секрет, що шахи в Азербайджані дуже популярні. В цій країні прийнята Державна програма розвитку шахів на 2009 - 2014 роки. Відкриваються нові шахові клуби, все більше і більше дітей та дорослого населення залучається до цієї прекрасної інтелектуальної гри. Шахісти з Азербайджана як на дорослих, так і на дитячих міжнародних змаганнях завжди борються за найвищі призові місця. Приємно повідомити, що з цим шаховим краєм наш регіон має зв'язок. Нас там знають і пам'ятають. Два роки назад в м. Здобунів певний час проживав громадянин Азербайджану та великий шанувальник шахів - Кенан Веліханов. Здолбунівчани його добре пам'ятають (і не тільки вони). За час перебування в Рівненській області Кенан активно долучився до шахового життя Здолбунів ... Читати далі »
Переглядів: 817 | Додав: Admin | Дата: 2011-02-13

Шкільний шаховий клуб відкрили в селі Богуші, що в Березнівському районі. Учні цього навчального закладу лише кілька тижнів тому святкували новосілля, а тепер отримали ще й усе необхідне для занять найінтелектуальнішим видом спорту. У відкритті взяли участь віце-президенти Федерації шахів України Микола Шершун та Володимир Ковальчук.
Детальніше на сайтах:

Нагадаємо, що в 2010 році нові шахові клуби відкриті в школах с. Злазне Костопільського району, с. Оженіно Острозького району та в школі № 18 м. Рівне. Варто зазначити, що ... Читати далі »
Переглядів: 1747 | Додав: Admin | Дата: 2011-02-09

05-06 лютого 2011 року в Будинку культури цементників м. Здолбунів відбувся І-й обласний шаховий турнір пам'яті Президента Здолбунівської районної федерації шахів - Ковальчука Олександра Костянтиновича. Турнір проходив за швейцарською системою, 9 турів. Як і очікувалося, змагання стали наймасовішим шаховим заходом, проведеним на території області за останні роки. Вшановувати пам'ять та прийняти участь в турнірі зібралися 70 шахістів Рівненщини. Організація змагання пройшла на високому рівні. Всі учасники залишилися задоволеними. Символічно, що переможцем турніру пам’яті Ковальчука Олександра став його син - Президент Рівненської обласної федерації шахів Ковальчук Володимир (на фото), який набрав 7 очок та отримав в нагороду Кубок-красень змагання. Крім ... Читати далі »
Переглядів: 1584 | Додав: Admin | Дата: 2011-02-06

За декілька днів стартує перший турнір, який, ми впевнені, займе особливе місце в шаховому календарі області. Він буде присвячений події, з якою кожен з нас час від часу стикається, і від якої (так створений цей світ) нікуди не дінешся – втрати близької людини. Такі події від нас не залежать, але від нас залежить чи ми будемо пам’ятати, вшановувати та згадувати. Особливо, якщо людина, яка від нас пішла залишила після себе багато добрих справ, яка була чесна з собою і оточуючими, яка до кінця своїх днів була віддана улюбленій справі – грі в шахи, і яка передала любов до гри своєму сину. 05-06 лютого 2011 року в м. Здолбунів відбудеться І-й обласний шаховий турнір пам'яті Президента Здолбунівської районної федерації - Ковальчука Олександра Костянтиновича і м ... Читати далі »
Переглядів: 1406 | Додав: Admin | Дата: 2011-02-02

29-30.01.2011 року в матчі з 6 партій (по 30 хв) розіграно звання володаря Суперкубка 2011 року між чемпіон області 2010 року Рехтманом Павло та переможцем Кубка області 2010 року Боришкевичем Романом. Матч проходив в напруженій боротьбі, про що свідчить основний результат змагання - 3:3 (4 ніч'ї та по 1 перемозі). Але Кубок - один, і переможець - один. Фортуна посміхнулася Боришкевичу Роману, який переміг під час проведеного тайбрейку (2 бліцпартії по 5 хв) з рахунком 1,5:0,5.

Наші вітання переможцю!

З перебігом подій на шахівниці Ви можете ознайомитися безпосередньо на цій сторінці сайту. Особливо запекло боротьба проходила в завершальних стадіях, оскільки часу на роздуми в суперників залишалося обмаль.

... Читати далі »

Переглядів: 1305 | Додав: Admin | Дата: 2011-01-31

29-30 січня 2011 року в Будинку Просвіти м. Рівне відбувся півфінал чемпіонату області 2011 року. Змагалися 52 шахіста з Березнівського, Володимирецького, Гощанського, Дубенського, Дубровицького, Здолбунівського, Костопільського, Острозького, Рівненського, Сарненського районів, міст Рівне та Кузнецовськ. Турнір проходив за швейцарською системою, 9 турів. З результатом 7,5 очок з 9 можливих переможцем змагання став представник Костопільщини - Кононець Ігор (на фото), 2 місце - Затирка Максим (Костопіль), 3 місце - Антонець Юрій (Рівне). Крім призерів турніру право зіграти у фіналі чемпіонату області 2011 року отримали: 4 місце - Кукла Петро (Кузнецовськ), 5 місце - Намінський Ігор (Здолбунів) та 6 місце - Ткачук Андрій (Дубровиця).

Наші вітання п ... Читати далі »
Переглядів: 1602 | Додав: Admin | Дата: 2011-01-30

В шахах великі перемоги досягнуті в матчевих зустрічах завжди мали особливе значення. По-перше, такий формат змагань в силу своєї специфіки не часто проводиться, по-друге, матч з декількох партій між шахістами – це зіткнення характерів, особливий підтекст боротьби, по-третє, тут ти або переможець або переможений. Тому розіграш звання Володаря Суперкубка, започаткованого з минулого року, стоїть в шаховому календарі Федерації на особливому місці і привертає увагу численних любителів шахів Рівненщини. В 2011 році титул виборюватимуть представники одного покоління, коріння суперечки яких про те, хто сильніший простягається ще далеко в дитячі роки. Результат матчу спрогнозувати не просто, про що свідчать результати опитування нашого сайту. Обоє молоді, амбітні, ... Читати далі »
Переглядів: 981 | Додав: Admin | Дата: 2011-01-16

« 1 2 ... 64 65 66 67 »